Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 073
  • 895
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Написала съм горе - в Коста Рика.

# 451
  • Out of the Mix
Кечър, нали на мен не ми обясняваш кое е току-така, или да, не, а си говорим по принцип, защото иначе не съм човекът, пределно ясно ми е всичко.

Иначе, ахам, един път да си признаеш без бой. Relieved

Бихме говорили след 10г., ако изобщо има форум, ако съм във форума, но нещата изобщо не ги виждам розови за територията. И ти имаш поглед, но след 10 г. може да съм на друг континент, животът е динамичен, кой знае. Тук ще става все по-зле. Най-малкият проблем ще е "заплатата".

# 452
  • София
Не може всички да са капитани и шефове. Иначе всеки е чувал поне една история за бедняка превърнал се в милионер.

Може. Който иска, може. Не е лесно, но е възможно.

Извинявай, ти ли беше писал по-назад в темата, че имаш собствена фирма? Нищо лично, но уверения от определен тип хора как всички могат ме подсещат за "Приказка за стълбата".

# 453
Аз пък не разбирам какво е толкова лошо да си успял с чужда помощ?
Ето дори мен ме захапаха за "германеца". Никога не съм го крила, че без него вероятно още щях да чистя кенефи.
Но, ако бях мързелива и без амбиции пак щях да си остана на същото ниво.
За това казвам, че само с труд не става - не е зле и някой да ти удари едно рамо.
За това намирам за крайно лицемерно как подпомагани хора разправят наляво-надясно как се били справяли "сами".
Много често съм го виждала и в живота и е много комично.

# 454
  • София
Ами, тогава какво се чудите, че някаква разведена с малко дете не си е позволила да излезне под наем или ипотека.

Без бой ще е, това повтарям и това приветствам в цялата тема - да си признават хората помощта, защото тя не е малка в повечето случаи под каквато и да е форма, свързана с имот- най- голямото перо в живота, вместо да се превъзнасяме колко сме самостоятелни и да се присмиваме групово на лирическата героиня. Твърдя го точно защото съм живяла във всякакви конфигурации - общежитие и под наем, включително. Не бих наливала пари, за да може някой алчен от майна си райна да си изплати "инвестицията" и форумът да каже - браво, евала. Мож' да ме изядете сега, ама и с мъже от извън Софията не съм излизала.

# 455
Мож' да ме изядете сега, ама и с мъже от извън Софията не съм излизала.
Голяяяяяяям минус.

# 456
Винаги съм се чудела защо богатите хора имат нужда да избиват комплекси понеже имат пари?
С много такива прекратих връзка защото също като съфорумката обясняваха как всичко било супер "лесно" и как "постигнали всичко сами в живота".
Разбира се докато се самоизтъкват се пропускат богати роднини, половинки, наследство и т.н.
Грозно е, просто.

Толкова ли е срамно да кажеш : "Помогнаха ми."

# 457
  • София
Хора на заплата не са богати хора.

# 458
  • Out of the Mix
Интересно, значи мъжете сме имали гаджета от провинцията, а софиянките йок, само токушни "гЪзари". Smile
Интересно явно не си имала здравсловна семейна среда. Общежитие? Странно. Че със софийска регистрация давало ли се е помещение преди 20+ г. Може, не знам. На квартира или заради горното, или за да си с гадже, ама пак странно, той не е ли имал "територия"? Sweat Smile

Богатството е относително понятие. По-добре на чувства и преживявания да си "пълнометражен".

Ариел, никой с нищо не ме е "подпомогнал", всичко сам съм си направил.
Относно работата, примерно преди 14 г. с проста обявичка в Jobs-а. Другото от мен си е зависело през годините.

Живяли сме си вкъщи, в нас си, не знам защо това не се разбира. И многократно се е повтаряло тук във форума, като е ставало дума за тийн години, студентски и т.н. Това не е "помощ". А къде да ходиш, на улицата, на квартира? От какъв зор?

# 459
  • София
Не става дума за България. Не си притуряй. Иначе, има и хора от София, които с връзки си държаха по едно общежитие, за да могат да оправят състудентките си от провинцията, вместо да ги водят вкъщи. Не е нечувано.

Уточних за различните конфигурации, защото знам какво е да ти излизат всеки месец пари от джоба и като се обърнеш, да нямаш нищо след себе си. Една приятелка чукна 10г под наем, официално изплати имота на наемодателя си. Мерси.

Тиквен медал за разведените майки под наем и машала на бившите им съпрузи, които си кътат семейното жилище, за да си водят любовниците.

# 460
  • Out of the Mix
Ок, не си притурям, помислих, че само за София говориш. Simple Smile
Ама щом и в чужбина си била, става манджа с грозде.

Нещо си в "мачкащ режим" към някакви "мами" и тенденции, killing spree. Smile

Дочка Иванова. Joy
Тва все едно Кукуряк Пелтеков.

Така е за наемите, ама в момента е so-so сякаш.
Доста хора предпочитат наем в момента, по-евтино излиза поне в краткосрочен план.
Зависи и на каква възраст си, едно е на 30-40, друго на 55-60+.
Имаш ли пари, всичко може. Има хора не искат собственост.
Знаеш, че в много държави болшинството са под наем, нямат лични имоти.

# 461

Ариел, никой с нищо не ме е "подпомогнал", всичко сам съм си направил.
Относно работата, примерно преди 14 г. с проста обявичка в Jobs-а. Другото от мен си е зависело през годините.

Тебе никъде не съм те "цитирала", ама положението стана "гузен негонен бяга".
Колко смешно.

# 462
  • По света и у нас
Нас Софянките не ни обичат левентите от провинцията. Надути сме им били....Smirk
Нищо де, свят широк ще си намерим провинциалист от чужбина.

# 463
  • Paris, France
Мож' да ме изядете сега, ама и с мъже от извън Софията не съм излизала.

Защо, ако не е тайна? То всеки си е башка луд. Поне не им губиш времето за разлика от отказващите се от живеещата у майка си.

Знаеш, че в много държави болшинството са под наем, нямат лични имоти.

Във въпросните държави мобилността е голяма, а продажба на скоро купено жилище не е лесна, а и е скъпа заради таксите, които изяждат печалбата от покачването на цените. Затова много хора живеят цял живот под наем, но имат собствени жилища. Просто жилищата им не са там, където живеят. Други купуват в чужбина за да не плащат високи данъци, а тук живеят под наем, който могат да пишат за фирмен разход. Трети си купуват жилища в чужбина за да се пенсионират там. Мароко, Тунис и САЩ са популярни направления. Знаят, че един ден ще получат нещичко от родителите и не виждат смисъл да си купуват жилища тук.

# 464
  • София
Невена, няма конкретна причина реално, съвсем естествено се е получило. Но е факт, че от 10ма човека, наредени в редичка, мога да отсея за около 5-10 минути кой как е.

Ако трябва да се разровя, на подсъзнателно ниво ме отблъсква вероятно нахъсаността "да превземеш света", каквато съм усещала от други кандидати, арогантно ми е, харесвам и винаги съм харесвала приземени хора, които наричат нещата с истинските им имена.
Явно затова пиша и в темата и постове от сорта на "тука ся почваме, правим първо, второ, трето, пето и ехеее, аз мога, той може, тя може и те могат" не ми импонират, натегнати са ми и ме напрягат. А съм амбициозен човек.
От тези, които не го правят, винаги е имало една едва доловима негативна конотация на "вий, софиянците, лесно ви е".
В чужбина това го няма - там всеки е за себе си някак и понеже на хората не им е важно да притежават тухлите, си живеят живота. Тук е лицемерно - ох, не са ни важни, дай да се посмеем на живеещите заедно фамилии, ама си ги стискат иначе и всяка трета тема е за делба на наследство. Самоцелното, а не осмислено вървене срещу манталитета и народопсихологията ни създава комплексарско поведение.

Общи условия

Активация на акаунт