Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 973
  • 895
  •   1
Отговори
# 615
  • Обран бостан ;)
Здравейте!
Скрит текст:
Повдигам тази тема около казус с една от най-добрите ми приятелки. Поради ред причини се наложи временно да съжителства с майка си. Тя е на 30 години. Запозна се с мъж, с който си писаха 2 седмици - всичко беше чудесно, той я покани на среща и е бил много внимателен, джентълмен, но в един момент, излизайки от ресторанта той иска да я изпрати. Пита на къде да кара и тя му споделя, че живее в момента с майка си и съответно - посочва локацията. Сподели ми, че от този момент е станал мълчалив, а преди това не са спирали д сговорят, изпратил я е, нито я е прегърнал/целунал, и изведнъж е спрял да отговаря на съобщенията й. Това се случва преди 3 месеца. Той просто изчезна от  тези "отношения", без обяснения. Това ме заинтригува и просто реших да попитам мой приятел какво мисли като цяло по въпроса, отговора му беше: "Правилно е постъпило момчето, такава на никой не трябва, тя щом живее с майка си и връзката ще е зависима от това каквото каже и харесва мамата" ....
И за финал: снощи се събрахме с колежките от новата ми работа - нещо като мини Коледен банкет и без да съм отваряла аз темата - едната ми колежка (32 годишна), сподели, че в момента поради развод за малко се е наложило да остане при майка си и съответно - запознала се с мъж, с който много си паснали на първата среща, били са дори интимни, но малко след това тя му споделя, че живее с майка си и той й е казал, че отношенията им са се изчерпали.
Честно казано, нямах представа, че жена, която живее с майка си в своите 30, е такъв проблем за мъжете. Ето това са реални 3 примера от живота ми. И понеже аз още на 18 години напуснах семейното гнездо и съм независима, някак не мога да дам съвет и да помогна на тези свои приятелки и колежки. А ми се иска. Виждам, че това се отразява зле на жените, за които споделих и те са временно в тази ситуация, но мъжете ги отписват с лека ръка все едно са някакво бреме. А най-тъпото е, че мъжете не казват директно: " Аз не съм окей, че живееш с майка си", ами просто като разберат за това, рязко охладняват и изчезват, то е ясно, че това е причината, но жените почват да се чудят "Това ли е, аз ли казах нещо неправилно, какво не ми е наред???"
Споделете какво мислите - наистина ли е толкова отблъскващо за един мъж жена, която го привлича не само външно, факта, че живее с майка си?
Ще се радвам повече мъже да се включат, за да стигнем до същината.
,

Накратко:

Да угаждаш на жена е трудно, да угаждаш на две - почти невъзможно.
Да си го причиниш заради едното е**е - не, благодаря.

# 616
  • Пловдив
Досега мъж не ме е зарязвал, затова че съм живяла при майка. Изобщо раздори заради тъщи/свекърви настъпват доста след първите срещи.
Така, че не мисля, че факторът майка е решаващ на толкова ранен етап.

# 617
  • Paris, France
60% от българските 25-29 годишни още не са напуснали родния дом.

https://www.visualcapitalist.com/chart-where-adults-in-their-lat … t-home-in-europe/

Не знам при 30-35г какъв е %. По-малък е вероятно, но пък много от напусналите родителския дом жени са отишли при мъж. Следователно не са кой знае колко свободните моми, които живеят самостоятелно, но са готови да предоставят терен на втора и трета среща.

Аз съветвам 20-35г живеещи сами моми никога да не дават да се разбере, че живеят сами. Превръщат се в лесна мишена за насилие, кражби, освен в кофи за боклук за безимотни, бездомни, женени нехранимайковци.

Като живеех сама казвах, че живея със семейството, у роднини, нещо такова. Никой не ме е отхвърлил и това в огромен град с прииждащи от цял свят млади жени и много туристки.

# 618
  • София

Аз съветвам 20-35г живеещи сами моми никога да не дават да се разбере, че живеят сами. Превръщат се в лесна мишена за насилие, кражби, освен в кофи за боклук за безимотни, бездомни, женени нехранимайковци.

Грубо, но факт

# 619
  • Out of the Mix
В края на крищата не се ли подбира с кой да се "сгъстиш", преди да коментираш къде живееш, с някой ли, сам ли, и т.н.? Rolling Eyes
Такива "отрепки", описани от Невена, по дифолт отпадат, и мъже, и жени за каквато и да е комуникация, какво остава среща, опознаване, обяснения кой, какво, къде.
Романтичните партньори и отношения са съкровени и интимни, и не се споделят току-така с всеки.
Така звучи все едно на всеки втори се обяснявате за живота си, а реално не е така.

# 620
  • София /Абсурдистан

Грубо, но факт
Самата истина.

# 621
  • Paris, France
Revoker, срещнат в интернет няма как да го знаеш какъв е. Всеки женен може да дойде с колата и да предложи изпращане с цел бързо чики чики. Повечето мъже, които казват, че търсят сериозна връзка откровено лъжат. В случая на живеещата с майка си мъжът не е имал терен или теренът му е бил на майна си Райна.

Ти си мъж и не разбираш колко е уязвима в големия, безличан град, млада, работеща мома. Това е особено валидно за дошлите от друго населено място, друга държава, нямащи близки в града.

Аз пиша за тези случаи. След като се е изпарил като разбрал, че жената живее с майка си, ами не му е чиста работата. И да, и крадци има сред мъжете в интернет.

Малко предпазливост не е излишна.

Не съм си подбирала с кого да се сгъстявам. Все пак водещото е да се харесаме. След време понякога лъсват някои неприятни истини. Аз съм ходила в жилището на мъж, когото едната ми шефка познаваше. Никаква женска вещ. Оказа се женен. Водил ме е у родителите си. Добре, че не разбра къде живея, защото като го изхвърли жена му и му натресе издръжка се чудеше къде да иде.

Да пишем за конкретиката!  Въпросът е ОК ли е да се живее с майка си за мома на 32г.

# 622
  • Out of the Mix
Невена,
Ок, душа, след уточненията, има го и това.
Като каза "предпазливост", че то и аз не излизам с всяка, остави какво си лафкам и бъзичкам тука.
Но все пак не говорим само за интернет, "слепи" запознанства.
А и дори да е активен човек, пак подбира, виждаш се на публично място, няколко срещи, още няколко, прекарва се време, говорите си. Мисълта ми е, че подробностите от личния ти живот никак не си длъжен да ги коментираш с всеки, и преценяваш на кой до колко и какво. Simple Smile

Като ви чета повечето, май много доста са се напатили с тъпанари и какви ли не.

# 623
  • По света и у нас
Повечето мъже се преструват на имотни, Ревокър, никой не идва с думите - мила аз нямам нищо може ли да живея у вас, точно защото ще изчезнеш и няма да те  види повече.
И колкото по-възрастна жената толкова по-голяма мишена е. Има мъже които намират самотницата, наговарят и куп глупости, тя се е наседяла сама и малко и е нужно да повярва, после този предлага брак супер бързо (имахе една такава позната). Някакъв като супер прошляк се беше залепил за познатата ни ~50 годишна, щяха да се женят. На нас ни се видя съмнително, толкова бързо да се заженят, но не сме се месили, накрая се оказа, че този е абсолютно измислен бездомник... Настръхвам като се сетя.

# 624
Повечето мъже се преструват на имотни, Ревокър, никой не идва с думите - мила аз нямам нищо може ли да живея у вас, точно защото ще изчезнеш и няма да те  види повече.
И колкото по-възрастна жената толкова по-голяма мишена е. Има мъже които намират самотницата, наговарят и куп глупости, тя се е наседяла сама и малко и е нужно да повярва, после този предлага брак супер бързо (имахе една такава позната). Някакъв като супер прошляк се беше залепил за познатата ни ~50 годишна, щяха да се женят. На нас ни се видя съмнително, толкова бързо да се заженят, но не сме се месили, накрая се оказа, че този е абсолютно измислен бездомник... Настръхвам като се сетя.
Еййй, ама този като паяк си е оплел мрежата... Дано се е отървала без щети.

# 625
  • Out of the Mix
Може, Прима, всякакви има.
Всеки случай, може би е до среда, и филтриране, профилактиране на контактите и хората около теб + тези нови, които допускаш.
С възрастта все по-малко се допускат, допускат се, но вече си цениш времето, усилията, ресурси, емоции, и т.н. Иначе, че има лабилни и безхарактерни, има. Simple Smile

# 626
  • Пловдив
Истината е, че много успешни и ерудирани жени може да попаднат в капана. Никой не иска да е сам...

# 627
  • Out of the Mix
Започваме да навлизаме в психологията.
Каква може да е причината за това, ерудиран човек да влезе в капана? Rolling Eyes
Нагон, розови облаци, попаднал на "майстор", добър манипулатор, тиктакащ часовник Misc Alarm Clock, изпускащ се влак Steam Locomotive? Thinking

# 628
Психоанализата го е обяснила отдавна. Нарича се trauma bond.

# 629
  • София
Психоанализата го е обяснила отдавна. Нарича се trauma bond.
То това не е единственото обяснение. Възможно е човек в момент на житейска и емоционална претовареност да не подлага всеки човек на съмнение и да мисли, че е намерил сродна душа. Особено някои от личностовите разстройства са характерни с липса на индивидуалност и човекът директно копира жертвата като става мъж мечта, четете си мислите, довършвате си изреченията. Не е нужно много, просто подходящият момент, за да падне някой в капана.

Общи условия

Активация на акаунт