Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 988
  • 895
  •   1
Отговори
# 180
Не съм срещнала още син, който вкъщи участва по същия начин и в същата степен, както дъщеря. Доколкото съм чела тук потребителите, и те не са. Може би някакви изключения в съотношение 1 на 100000, като май всичките са приятел на приятелката, т.е не е лично видяно. Просто не може да се сравнява син, живееш с майка си, с дъщеря в същото положение.
Даже се сещам за една потребителка, която помолила сина си на 10-12 годинки да пусне прахосмукачка и той контрирал - ама тате защо не пуска прахосмукачка, ами аз да пускам. Много показателен пример.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 12:03 от Нарцùса

# 181
  • София
Познавам и мъже, които не живеят с майките си, но мама минава да им чисти и готви. Познавах такива преди 30 години, има такива и сега. Та да живеят сами не е гаранция, че не са мамини синчета, както и обратното.

# 182
  • София
Или да им отнася и принася прането. Изгладено, с ръб...

# 183
Колко случаи е имало и в бг-мама, когато родителката купува апартамент на синчето да е самостоятелно, обаче то или не иска да се изнесе в самостоятелното жилище, или всяка вечер се мъкне да яде при мама и да носи прането. Докато не си намери приятелка. И тогава на приятелката се намират всевъзможни кусури от високоинтелигентната и модерна проекто-свекърва, докато синчето не я разкара.

# 184
Мъжете бягат или поне си имат едно наум с жени на 30+, все още живеещи с майките си, по същите причини, както и жени от мъже в подобна житейска ситуация.

Докато човек е ученик, студент, да е при техните, ок, разбираемо е, но след определена възраст вече се предполага, че трябва да си е стъпил на краката, самостоятелност, независимост, в решенията, в бита, финансово, отделно от родителското тяло.

Предполагам мъжете свързват живота с мама с потенциални негативни качества на характера - наивност, съзависимост от друг човек, някаква доза инфантилизъм, незрялост, неоправност, носене по течението на живота, които не са привлекателни изобщо, потенциална намеса в отношенията от страна на мама.

Авторката пише, че приятелките й търсели качествен мъж, не спонсор, чудесно. Но за да имат такива изисквания и шанс да се осъществят, трябва и те да предлагат същото, или да компенсират с друго и да имат желание да развивие, или да са, цялостно, атрактивен "пакет". Добре е да работят върху себе си.

Точно стойностните мъже за сериозна връзка търсят повече от "едно хубаво лице" и дори и да са подходили с искрени намерения, на първа среща като видят наивност и лекомислие, но мадамата ги привлича физически, много бързо поставят в графа "за няколко пъти забавление". Аз не бих се учудила и това да се е случило в първия случай, или мъжът е бил сериен сваляч, свалящ звезди, докато не получи, каквото иска, но жената е прекалено наивна, за да го усети.

# 185
Стойностен мъж категорично не асоциира каквато и да е жена с предмет за забавление или каквото и да е възползване. Ако го прави, значи е прикрит (или не толкова прикрит) женомразец и шовинист и е само въпрос на време да си покаже дефектите и към 'неговата'.

# 186
И двамата мъже от примерите са тръгнали с голямата кошница за еднократен секс. На единия му се е получило и се е изпарил, на другия са му провалили плановете и то след като се е охарчил за вечеря и съвсем се е пищисал. Чак спрял да говори. И той е щял да изчезне след секса, така че приятелката ти е извадила късмет в случая, че живее с майка си.
Просто тези са били бройкаджии, може и женени да са били, едва ли някога ще се разбере, а няма и голямо значение.

Само аз ли си мисля, че терена за секс (поне за първия такъв) трябва да се осигури от мъжа? Ако няма къде, да вземе хотел. Лесно е, хотели бол.

# 187
  • София
Не им се дават пари, бе. Да не говорим, че така могат да бъдат проследени, в случай, че са семейни. В един момент, когато търсех мъж само и единствено с цел секс имаше няколко екземпляра, които като разбираха, че няма как да осигуря терен (имам, но дъщеря ми беше малка, а вкъщи нямаше да доведа никого) си биеха шута. Не, че съм страдала Simple Smile

# 188
Stranger, онзи се е охарчил за цяла ВЕЧЕРЯ! Явно е очаквал жената да му върне жеста като осигури терена🤣
Някакъв мушморок, който даже не прикрива колко е елементарен.

# 189
  • София
Само аз ли си мисля, че терена за секс (поне за първия такъв) трябва да се осигури от мъжа? Ако няма къде, да вземе хотел. Лесно е, хотели бол.

Аз съм си патил да водя жени у нас, дори като съм бил самостоятелен. Знаят къде живееш и от там може да ти направят редица проблеми, като ги разкараш после. Има риска да не се сети да си тръгне след секса, или в последствие да се появи пред у вас, без уговорка.

Затова най-добрата стратегия е да имаш второ жилище, което да е различно от основното и да ги водиш първо там.

# 190
loodsman, ти с какви жени излизаш, толкова страшни, че чак второ жилище за секс да ти е необходимо заради безопасност?  Joy

# 191
  • София
loodsman, ти с какви жени излизаш, толкова страшни, че чак второ жилище за секс да ти е необходимо заради безопасност?  Joy

Световни шампионки по карате Simple Smile

# 192
  • Melmak
А, то жени лепки да искаш! След единия секс си мислят, че ще получат пръстен. Всякакви кукувици има.

Иначе за хотелите на мен ми е гнусно някой да ме води в хотел само за едното таковане. Все едно съм на час…

# 193
Познавам и мъже, които не живеят с майките си, но мама минава да им чисти и готви. Познавах такива преди 30 години, има такива и сега. Та да живеят сами не е гаранция, че не са мамини синчета, както и обратното.
Имам познат, който живее сам в апартамента си, достатъчно оправен е, но беше оставил резервен ключ на техните за всеки случай. Майка му идваше без негово съгласие да чисти и подрежда, та се наложи да й вземе ключа. Предполагам, че това  е изключение, едно 90 % от мъжете няма да имат против безплатна чистачка. Аз също оставих ключ на майка ми,  ама ни веднъж не е предложила да почисти и изпере. Sad

# 194
Стойностен мъж категорично не асоциира каквато и да е жена с предмет за забавление или каквото и да е възползване. Ако го прави, значи е прикрит (или не толкова прикрит) женомразец и шовинист и е само въпрос на време да си покаже дефектите и към 'неговата'.

Жените също гледаме на мъжете само като сексуални обекти понякога. Това няма нищо общо с мизогиния или шовинизъм.

Мъж с качества по-принцип има повече изисквания към сериозна партньорка в живота, подбира доста, като гледа, освен външен вид, характер, допирни точки, съвместимост в много аспекти. Ако някоя жена не го впечатли още като характер и личност, най-много за секс остава да мисли с нея - за неангажиращи отношения са им много занижени критериите, само секси външност им стига.

Ще действа точно както двамата мъже в примерите - ще се пробва, ще натиска за секс от среща номер едно.
Не казвам, че двамата са от този тип мъже, по-скоро на бройкаджии приличат.

И не го пиша за да ги засягам жените, но си личи от самолет, че двете в случая са от наивни по-наивни. Дори фактът, че 32-годишна е приятелка и обсъжда с 18-годишна, говори достатъчно. Та, най-добронамерено ги съветвам - искат ли мъж с качества, както твърдят, трябва бързо да пораснат. Най-малкото да сканират мъжете по-добре и да не си лягат на първа среща, щом не искат да бъдат прелъстени и изоставени.

Общи условия

Активация на акаунт