Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 072
  • 895
  •   1
Отговори
# 195
Не съм на 18 години, имах предвид, че на 18 се преместих в голям град да уча и съм самостоятелна, затова не мога да вляза в обувките на "живеещ с родител". Аз не смятам, че са чак толкова наивни - както споменах и по-горе - самотата и натиска на роднините за семейство ги фрустрират да се впускат по-бързо. И двете си направиха извода и следващите пъти - по-предпазливо и с повече дистанция Simple Smile

# 196
По принцип не е необходимо да си минал през същата житейска ситуация, за да ‘влезеш в обувките на друг’.

# 197

Жените също гледаме на мъжете само като сексуални обекти понякога. Това няма нищо общо с мизогиния или шовинизъм.

Мъж с качества по-принцип има повече изисквания към сериозна партньорка в живота, подбира доста, като гледа, освен външен вид, характер, допирни точки, съвместимост в много аспекти. Ако някоя жена не го впечатли още като характер и личност, най-много за секс остава да мисли с нея - за неангажиращи отношения са им много занижени критериите, само секси външност им стига.

Ще действа точно както двамата мъже в примерите - ще се пробва, ще натиска за секс от среща номер едно.
Не казвам, че двамата са от този тип мъже, по-скоро на бройкаджии приличат.

И не го пиша за да ги засягам жените, но си личи от самолет, че двете в случая са от наивни по-наивни. Дори фактът, че 32-годишна е приятелка и обсъжда с 18-годишна, говори достатъчно. Та, най-добронамерено ги съветвам - искат ли мъж с качества, както твърдят, трябва бързо да пораснат. Най-малкото да сканират мъжете по-добре и да не си лягат на първа среща, щом не искат да бъдат прелъстени и изоставени.

Не вярвам жените в днешно време да се чувстват прелъстени и изоставени ако е имало само еднократен секс. По тази логика и мъжете би трябвало да се чувстват по същия начин ако жената ги отсвири след първия интимен контакт.

# 198
Колко случаи е имало и в бг-мама, когато родителката купува апартамент на синчето да е самостоятелно, обаче то или не иска да се изнесе в самостоятелното жилище, или всяка вечер се мъкне да яде при мама и да носи прането. Докато не си намери приятелка. И тогава на приятелката се намират всевъзможни кусури от високоинтелигентната и модерна проекто-свекърва, докато синчето не я разкара.

Жените много добре си правят сметката за разлика от мъжете и знаят в какво се забъркват.
Във всички случаи като този обикновено при такива мъже пристава жена, която въобще не се справя в живота - не й се работи, няма образование, закъсала го е с парите. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.
Ако той осигурява дома и парите, а нея я мързи и дори да домакинства, въобще не знам каква е нейната роля там.

# 199
Само аз ли си мисля, че терена за секс (поне за първия такъв) трябва да се осигури от мъжа? Ако няма къде, да вземе хотел. Лесно е, хотели бол.

Аз съм си патил да водя жени у нас, дори като съм бил самостоятелен. Знаят къде живееш и от там може да ти направят редица проблеми, като ги разкараш после. Има риска да не се сети да си тръгне след секса, или в последствие да се появи пред у вас, без уговорка.

Затова най-добрата стратегия е да имаш второ жилище, което да е различно от основното и да ги водиш първо там.

Или пък може да живееш с майка си и като дойде момата да те търси, да излезе майка ти с ръце на буква "ф" и да я разкара.

# 200

Жените много добре си правят сметката за разлика от мъжете и знаят в какво се забъркват.
Във всички случаи като този обикновено при такива мъже пристава жена, която въобще не се справя в живота - не й се работи, няма образование, закъсала го е с парите. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.
Ако той осигурява дома и парите, а нея я мързи и дори да домакинства, въобще не знам каква е нейната роля там.

Нейната роля остава да е само сексуална, защото ако и това не прави, тогава и аз не знам....

# 201
  • Melmak
Не съм на 18 години, имах предвид, че на 18 се преместих в голям град да уча и съм самостоятелна, затова не мога да вляза в обувките на "живеещ с родител". Аз не смятам, че са чак толкова наивни - както споменах и по-горе - самотата и натиска на роднините за семейство ги фрустрират да се впускат по-бързо. И двете си направиха извода и следващите пъти - по-предпазливо и с повече дистанция Simple Smile

Тука ключовото е и “натискът от семейство и роднини”.

# 202
Макак се завъртя темата пак от "Жени с майка си" към "Мъже с майка си"
БГ Мамма салтомортале

# 203
В описаните случаи проблемът за мъжете в бил, че няма терен. Т.е. те са мега зле и нямат собствен терен и затова искат жена с терен, а се е оказало, че и тя няма. Т.е. мъжете в случаите са зле. Аз не съм чула нормален мъж /с терен/ да се оплаква от подобно нещо.
А жена да живее с майка си изобщо не е същото като мъж да живее с майка си. Две жени се подкрепят и споделят грижите за дома си и се подкрепят една друга емоционално, а мъж с майка си, означава, че е изпаднало мамино синче дето не може даже дом да осигури и трябва някой да му събира чорапите. Нищо общо. Пък ако има и деца, то те по презумция се отглеждат от жената алед раздяла и няма нищо по-хубаво ор това тя да има подкрепа от майка си след като бащата обикновено абдикира на 90%. А мъжа като вече "няма" деца на главата, кво праИ по цял ден, м? Чеше си... И чака мама да го гледа като преди тва жена му... Нииииищо общо.

# 204
  • София
Ма защо мислите, че една майка може да дундури само сина си? Познавам и жени, които до 40 нито знаят къде е пералнята, нито яйце могат да сварят, ни сметките да си платят. И не всички живеят в жилището на мама, на много мама прескача и слугува.
Не е фактор дали са в едно жилище или не, а с психологическото развитие как са.

# 205
  • Paris, France
Докато човек е ученик, студент, да е при техните, ок, разбираемо е, но след определена възраст вече се предполага, че трябва да си е стъпил на краката, самостоятелност, независимост, в решенията, в бита, финансово, отделно от родителското тяло.

Предполагам мъжете свързват живота с мама с потенциални негативни качества на характера - наивност, съзависимост от друг човек, някаква доза инфантилизъм, незрялост, неоправност, носене по течението на живота, които не са привлекателни изобщо, потенциална намеса в отношенията от страна на мама.

Авторката пише, че приятелките й търсели качествен мъж, не спонсор, чудесно. Но за да имат такива изисквания и шанс да се осъществят, трябва и те да предлагат същото, или да компенсират с друго и да имат желание да развивие, или да са, цялостно, атрактивен "пакет". Добре е да работят върху себе си.

Точно стойностните мъже за сериозна връзка търсят повече от "едно хубаво лице" и дори и да са подходили с искрени намерения, на първа среща като видят наивност и лекомислие, но мадамата ги привлича физически, много бързо поставят в графа "за няколко пъти забавление". Аз не бих се учудила и това да се е случило в първия случай, или мъжът е бил сериен сваляч, свалящ звезди, докато не получи, каквото иска, но жената е прекалено наивна, за да го усети.

"Стойностен мъж" нищо не значи. За една жена дадено качество е желано и добавя стойност, а за друга е недъг.

Изнеслите се рано жени може и да сме оправни в битов план, да имаме желание за личностно развитие, но никак да не влагаме във връзка с мъж. Коя ще се изнася за да чисти, готви и дели разходи, а да я таковат? Аз не си губех времето с разни обещаващи сериозности лаладжии. За какво ми е да ме обсебва и да ми е на главата постоянно, че и все един и същ. Спонсорът е друга бира, но тези, които обсъждаме, не са от неговата лига.

Едно хубаво лице и тяло има по-висок шанс да се котира добре като млада от сива мишка с абстрактни качества. Мъжете не гледат дипломи, заплата, даже и имотно състояние като се влюбят. James и други мъже са го писали.

А за домакинската работа - ММ и аз и чиния не сме вдигали от масата като сме живели с родителите. На ММ майка му като дойдеше в града, ходеше да му чисти, пазарува и готви + да го пере и глади и да му носи и прибира нещата от химическо чистене. Това в апартамент, който са му помогнали да купи!!!! Сега правим същото за децата ни. Няма как да искаме повече, отколкото са искали от нас. За мене младостта е една и не е нужно да се прахосва в чистене и готвене.

Моите деца нищо не правят, дъщерята още по-малко. Не търсят връзки и точно биитовизми и съобразяване с друг ги отблъскват от живеене с друг човек.

# 206
  • Melmak
То пък на която не й харесват българите може и чужденец да хване. Шарен свят.

И от двата пола има кофти хора, невъзпитани, нагли, социално неопитни и въобще неподходящи за връзка. Това какви ние познаваме не е много добър критерий да правим изводи.

# 207
  • София
Все е някаква извадка.
Като гледам, всички дават примери с познати и приятели. Нормално е.

Разликата между субстанция и претенции е много голяма в България, не че няма добри мъже, но е пълно с шкембелии, необразовани и леко миризливи, които искат това, това, трето, пето и т.н.

# 208
  • Melmak
Да, извадка е, но зависи от това с какви хора общуваш. Ако общуваш със заможни и ти самата си, може да не забелязваш, че има бедни. Ако общуваш с по-спортни натури, които се грижат за себе си и ходят на походи често, ще виждаш по-малко шкембелии.

Вярно е, че отдавна не съм по срещи, а и с набори не излизах и преди 10+ години. Тези, с които излизах и наборите им вече сигурно са отдавна женени. Сегашните необвързани на 30-32 сигурно имат по-различни навици.

Тук ако описаните жени се поддават на коментарите от чинки и учинайки за старата мома, по-скоро си вредят.

# 209
Знам жени, които са откровено разхвърляни, хаотични, дори мърляви в дома си и битовизмите, но красиви, добри и обаятелни - без мъж не са останали..
Има също и мъже, които искат да заместят на мама слугинажа с такъв от гадже, партньор, но подходяща будала все не се намира достатъчно достойна и поради това те по-често си стоят сами, и се превръщат в 'дърти ергени' ..

Общи условия

Активация на акаунт