Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 134
  • 895
  •   1
Отговори
# 315
  • Paris, France
А може ли да не се оправдава всяко нежелание да си мръднеш задника с депресия?

Може. В случая мъжът е излизал по кафенета и разходки в миналото, но сега не желае. Ако не харесваше въпросните занимания, щеше да го покаже в началото на връзката. На мене ми звучи като депресия. Не е като да иска да излиза, но с други хора.

Напълно е възможно жена му вече да не му е интересна. Отдавна са заедно. Била е болна, имали са финансови затруднения до нужда да продават имоти. И аз да съм, и аз ще изгубя интерес.

# 316
  • София
Натрупало се е напрежение във връзката. На него вероятно му е натежало всичко покрай нейните здравословни проблеми. Тя сега пък е издрапала, дръпнала е напред, и почва да й тежи това, че той е позатънал. Човешки неща. Ако са добри хора и се обичат, могат да излязат от това положение. Но си трябва ремонт.

Иначе за мен никога не е било важно мъжът да изкарва повече. Нека си изкарва достатъчно за да се чувства добре и да не чака на мен (но е ок да се наложи в някакъв период, случва се, както и на мен може да се случи). Важно е отношението му към мен, да ме уважава, да ми е упора, да е активен в общите задължения. За либидото ми имат значение и характер, и визия. Лошо е един мъж да се запусне и душевно, и физически. Нормално е тогава желанието ми да пострада.

# 317
Така е. Преживели са заедно тежка житейска криза, след края ѝ всеки от двамата се възстановява по различен начин. Много двойки се разпадат по време или след подобни неща. Няма един виновен и един невинен, не е толкова просто.

# 318
  • София

Нямам против да ме разкарат или заменят с друга, но който искаше да излиза с мене, трябваше да поема масрафа. 

Винаги този, дето е по-заинтересован, плаща масрафа. Понякога е мъжа, друг път - жената.

А не, не без такива.
Когато имаш комплекс за малоценност винаги обясняваш как всичко трябва да се цепи 50 на 50. Никога не съм чула жена да се натиска за нещо такова. Чудно все мъжете го искат.

Разбираемо! По-гласовитите дами /които вероятно си чела и чувала/ искат да се дели 100 на 0 и нулата да е за тях. Защо им е на тия дами да минават на 50 процента разходи за тях при таргет нула?

# 319

Нямам против да ме разкарат или заменят с друга, но който искаше да излиза с мене, трябваше да поема масрафа. 

Винаги този, дето е по-заинтересован, плаща масрафа. Понякога е мъжа, друг път - жената.

А не, не без такива.
Когато имаш комплекс за малоценност винаги обясняваш как всичко трябва да се цепи 50 на 50. Никога не съм чула жена да се натиска за нещо такова. Чудно все мъжете го искат.

Разбираемо! По-гласовитите дами /които вероятно си чела и чувала/ искат да се дели 100 на 0 и нулата да е за тях. Защо им е на тия дами да минават на 50 процента разходи за тях при таргет нула?

Аааааа! Не, не! Не така! Тия дами дето искат 100 на 0 не са лъжица за всяка уста. Това го повтаряме всички жени във всички подобни теми, ама не ви увират главите.
Като нямаш кинти, не се целиш в Мис Ноември от "Плейбой" на която само прическата й е колкото заплатата ти. Или пък някоя Инстаграм моделка.
Има жени които с удоволствие ще минат и на 70 на 30 ама не са ви по вкуса. Никой не ви е виновен за това.

# 320
  • София

А не, не без такива.

Аааааа! Не, не! Не така! Тия дами дето искат 100 на 0 не са лъжица за всяка уста. Това го повтаряме всички жени във всички подобни теми, ама не ви увират главите.
Като нямаш кинти, не се целиш в Мис Ноември от "Плейбой" на която само прическата й е колкото заплатата ти. Или пък някоя Инстаграм моделка.
Има жени които с удоволствие ще минат и на 70 на 30 ама не са ви по вкуса. Никой не ви е виновен за това.

Виж сега - тия със 100 на нула съм ги виждал само тук. Да не искаш да кажеш, че тук сте само миски от "Плейбой", Ариел? Това поражда толкова много въпроси! Кога ще прекръстят форума на БГ-Миска? Абуто знае ли с кого си пише? По-лошото: жената на Абуто в течение ли е на тоя факт?  Grin

# 321
Не, не сме защото ако не четеше избирателно щеше да видиш, че всички работим. Ама тези неща удобно се пропускат защото не помагат на тезата ви как всички жени са златотърсачки.
Но ако имаш истински мъж до себе си, a не лукова глава работиш на 20 часова работна седмица, не се сбръчкваш от работа и си щастлива.
Ако обаче си с някой дето настоява всичко да е 50 на 50 обикновено това се отнася само за разходите.
Домакинството и децата са 100% зачислени на жената.
Благодаря от такава оферта.

# 322
Не съм видяла жена да е заинтересована да плаща масрафа на мъж. Смисъл, всякакви нещастни слагачки, само и само да са с мъж, съм срещала, но не и във финансово отношение. Мижав им е интересът явно Grinning

# 323
  • София
Не съм видяла жена да е заинтересована да плаща масрафа на мъж. Смисъл, всякакви нещастни слагачки, само и само да са с мъж, съм срещала, но не и във финансово отношение. Мижав им е интересът явно Grinning
А аз съм виждала и то не една и две, и то не посредствени жени. По-интересни са ми мъжете, които търсят и приемат това.

# 324
  • София
Не, не сме защото ако не четеше избирателно щеше да видиш, че всички работим. Ама тези неща удобно се пропускат защото не помагат на тезата ви как всички жени са златотърсачки.
Но ако имаш истински мъж до себе си, a не лукова глава работиш на 20 часова работна седмица, не се сбръчкваш от работа и си щастлива.
Ако обаче си с някой дето настоява всичко да е 50 на 50 обикновено това се отнася само за разходите.
Домакинството и децата са 100% зачислени на жената.
Благодаря от такава оферта.

Аз също съм благодаря. Голямо жалване пада за тези финанси, но какво се предлага насреща? Ако един мъж иска жената да се включи с определен процент във финансите, той трябва да отговори със същия в домакинстването, семейната организация и гледането на децата. И пак остават едни неусвоени проценти, защото той не може да бременее, ражда, кърми.

# 325
  • София
Аз съм писала и пак ще го напиша, докато бях в брак финансите бяха 60/40 общо погледнато за 18 г. Само че имаше "малката подробност", че второто дете беше малко със затруднения, поради които аз поемах грижите за него и домакинството и работех доколкото мога в "свободното време".
Абе не знам защо, ама имам няколко приятелки, които прекрасно се оправят наистина съвсем сами или с деца.
За сметка на това, мъжете, които уж "живеят сами", все ползват някоя "патерица" - мама да пере, бившата да гледа детето, даже комичната формула "ние сме само съквартиранти с майката на детето".

# 326
Аз познавам много жени, които "покриват масрафа" на мъжа си. Нищо лошо не виждам.

# 327
  • Out of the Mix
Супер странно би ми било и никога не ми се е случвало, и надали ще.
Масрафа си го покривам аз, както и всеки човек трябва да прави.
От жена приемам единствено да е решила да купи нещо, да сготви (с качествени продукти) и да хапнем заедно. Чувството е на старание и сплотяване в задушевна любовна обстановка.
И може би вече във връзка подарък някакъв за Рожден ден. Но обичам практични неща, от които има нужда, необходимост, вещи не обичам да трупам, особено непотребни джунджурии.

Никога не ми се е случвало да ми каже: "Дай 20 лв., че спиралата ми свършва".

От моя страна всичко платено в срок, даже по-рано.

Може би подбор.

При болшинството хора изтичат едни финанси е така, без да разбират къде, не могат да си правят сметка, нехаят, разпиляни са, ниска финансова култура.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:29 от Revoker

# 328
  • София
1000% предпочитам мъжът да участва активно в домакинството и гледането на децата, отколкото да покрива 100% от финансите. Ревоукър, ти какъв процент от домакинството поемаш? Или плащаш на някой да ги върши тези неща, за да не са само отговорност на жената?

# 329
  • Out of the Mix
Всичко поемам наравно (даже повече), защото преди връзката винаги съм си бил самостоятелен, и в моя бит (имот) сам съм си вършил всичко, а и не ми тежи. Чужди хора да ми влизат, какво остава "шетат", не обичам.
В момента нямам нужда да плащам.
Ако след години съм в голяма къща, тип с басейна, ще видим.
Може би градинар и за бесейна.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:45 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт