Имахме, уж се вдигнаха цените и избихме вложенията в имота (ще ми се да го вярвам това), но реално май сме на минус.
Реално месечно къщата ти струва към $1200 само за данък, ток, газ, вода, застраховка, и тн месечни разходи, това не включва моргиджа което е минимум още толкова. Значи към $2500 минимум за твоя къща на месец ако не и повече.
Всички други ремонти и проблеми по къщата ти, са в допълнение на това число, и костват хиляди. Ако не бях купила тази къща можеше да си сложа парите да се множат, вместо наливам в ремонти. Считай че за 5 години, всяка година по нещо е правено или е купувано за къщата: нов покрив, паркинг отпред, премахнати бяха към 3 -4 дървета, правене на втора голяма баня + превръщане на тавана в спалня, нов мокет 2 пъти, изолация в стените, докарване на камъни за градината, пребоядисване 2 пъти, инсталация на навес за кола отзад 2 пъти, 4 климатици, и главните големи кухненски уреди подменени защото старите бяха бабешки....Къщата стоя на пазара 1 година, защото не исках да я пребоядосвам и да и сменям мокетите за новите собственици, през това време течаха сметките, докато аз живеех на другия край на Америка и добре, че съседите бяха свестни та наблюдаваха имота, накрая се предадохме и ремонтирахме та се продаде!
Ако си под наем в нов апартамент е към $2500 на месец - няма ремонти и ако нещо се повреди идват майсторите и го поправят безплатно. Не се занимаваш с течове, инсталации, запушване, спукани тръби, мишки, змии, падащи дървета, косене на трева. В тази цена влизат сметките без тока единствено. Имаш фитнесче, басеин с градина и една зала за партита ако ти потрябва.
Накрая като се изнесеш от наетия апартамент няма нито разправии с покупко продажба, нито трябва да стягам апартамента. Просто събирам куфарите казвам си сбогом и се изнасям в чисто нов друг апартамент където нищо не трябва да правя.