Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 051
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Тези, които наскоро са раждали - каква почерпка носихте и беше ли тя двойна - в смисъл една за родилното и една за неонатология. Имам спомен, че с предното раждане носих една почерпка и не знаех, че всъщност са две местата, на които може да се носи. Като ме попитаха за къде е почерпката и казах за родилното, защото така и така от неонатоложките изобщо не останах доволна към онзи момент.

# 241
Ние занесохме торта. Оставихме я в родилното и казахме и на неонатологията да се почерпят после и те. Така или иначе са на един етаж и комуникират постоянно. Иначе преди мен бяха носили баница, пица, питка, всеки различно Simple Smile

Тези, които наскоро са раждали - каква почерпка носихте и беше ли тя двойна - в смисъл една за родилното и една за неонатология. Имам спомен, че с предното раждане носих една почерпка и не знаех, че всъщност са две местата, на които може да се носи. Като ме попитаха за къде е почерпката и казах за родилното, защото така и така от неонатоложките изобщо не останах доволна към онзи момент.

# 242
Аз поръчах солени и сладки баници и напитки от Софийска баница. В поръчката помолих да ги опаковат на две места - за родилно и неонатология. Беше малко трудно с приемането на поръчката, защото се оказа, че доставчикът не може да се качи до втория етаж да предаде поръчката. Съответно таткото още не беше дошъл, тъй като беше рано, и трябваше аз да сляза до регистратура да ги взема, а пък те бяха тежки. Едно момиче от информация дойде с мен и пое по-голямата част от нещата (добре, че беше тя). Така че ако планирате такова нещо по-добре таткото или някой друг да ги вземе и донесе или поне да е там на място в часа на доставка, че иначе ще ви се разкаже играта.

# 243
Аз си носех солети и протеинови барчета, а после от кафенето си купих два айряна и един оризов чипс.
Мъжът ми помолих да ми донесе две шишета с кафе от лидъл, които си държах на прозорца от външната страна. Много ми се дояде шоколад след операцията и жената в стаята ме почерпи едно парче.

Водата беше свършила единия ден, докараха и после имаше. Иначе и на мен ми се троснаха "ще пиеш от чешмата".

Почерпка помолих майка ми да направи баница и кекс и това оставих, само за родилното. Неонатологията не съм ги черпила.

# 244
Попадна ми пост във Фейсбук, че през март ще има ден на отворените врати в родилното. На предстоящите им раждане скоро може да е полезно Simple Smile

# 245
Здравейте. Относно водата - днес ни казаха, че вече няма да дават, защото се скарали че за АГ-отделението се харчела много вода и се карали. Казаха че могат те да отидат да ни вземат от кафето. Но явно вече няма те да предоставят вода.

# 246
  • Замък сред облаците
Тоест ръководството минимизира “излишни” харчове 🙄 Жалко, ама в тази икономика надали ще е единичен случай.

# 247
Това е супер скандално. Онзи ден бях на преглед на малката на седми ден от изписването. Мъжът ми не успя да излезе от работа и се наложи да отида самичка.

Първо, паркирах на паркинга им и трябваше да премина през буквално строителна площадка и строителен прах с бебе на 10 дни. След това ме пратиха да чакам пред 16 кабинет да дойде лекар от неонатологията. Чаках там 20 минути, като на 20ти на минута от кабинета излезе един мъж, който каза, че кабинетите са с нов статут и това вече е кабинет за образна диагностика и от регистратура са ме пратили на грешното място. Момичето от регистратура ме заведе на другия край на етажа, там където са АГ кабинетите. Там чаках още 15 минути, като на 15-тата минута същото това момиче дойде и ми каза, че трябва да отида да чакам на ТРЕТО място. (През цялото време и на всички локации аз трябва да нося коша за кола с бебето вътре, което си е около 7-8 кг). Разбира се вече казах, че това е първо безобразие и не може да ме карах да чакам с новородено 40 минути за преглед на три различни места. Качих се на втория етаж, където е родилното да чакам там, където чаках още 40 минути, защото единственият неонатолог на смяна влезе в секцио. Така се получи, че чаках общо час и половина с бебето, за да я претеглят и на ми кажат, че расте добре. Мерси много за удоволствието.

Здравейте. Относно водата - днес ни казаха, че вече няма да дават, защото се скарали че за АГ-отделението се харчела много вода и се карали. Казаха че могат те да отидат да ни вземат от кафето. Но явно вече няма те да предоставят вода.

# 248
След някоя и друга година и тоалетната хартия и чаршафите да си носим, като в държавните болници.

# 249
Доста разочароващо. Долу в кафето цената на водата е без коментар. Явно в куфара ще слагам стек вода  😀

# 250
  • Замък сред облаците
Ох, хора, откровено не разбирам и това не е заяждане, моля да ме разберете правилно, защо се пънете да ходите на преглед на бебето в болницата (изключвам хората които са си взели семейния пакет или там каквото се водеше при техните ЛЛ)?!? Бебето след изписване трябва да се следи от един педиатър от-до. Така има правилна картинка за крива на растеж по тегло и ръст, лекарят е наясно с всички назначения (примерно кога да почне вит Д и в каква доза, това се назначава преди 20 ден и се почва след 21ви), с ваксинациите, с храненето на детето. Факт е че вече са кът добрите ЛЛ-педиатри, ама все още има такива. И зорлем се вкарвате в ситуация, в която сте недоволни (примерно строежът не е нещо ново и е ясно че първия етаж където са консултативните кабинети са най-засегнати). Затова само апелирам да планирате внимателно, да избягвате излишни неща и ще си спестите много стрес, от който сега нямате никаква нужда.

Яни, с най-добри чувства наистина и да не ти се случват пак такива неща ❤

# 251
Абсолютно точен и правилен съвет 👍

# 252
Аз пък апелирам да имаме уважение към останалите и към способността им сами да преценят кое е излишно или не, когато става дума за здравето на децата им. Потребителката не е длъжна да ни обяснява защо е решила да се възползва от безплатните прегледи, които предоставя болницата, но вярвам си има причина. Аз също се възползвах от двата прегледа и не беше без причина. Такива назидателни постове ми идват в повече.

А това за водата е скандално, частна болница и ще плащаш 3000 лв за едно раждане, но не искали да дават вода на прясните родилки? Това не е нормално.

# 253
  • Замък сред облаците
Тесария, както казах не искам да се възприеме погрешно, както ти явно си го приела като назидание. Не ми е било това целта.
А можеш ли като майка да ми обясниш кое е толкова наложително в преглед при неонатолог в такава болница - с цялото ми уважение към тях, те са буквално израждащи неонатолози ако мога така да се изразя и не провеждат неонатологични лечения? Защото ако става въпрос за последващо неонатологично проследяване извън ЛЛ/педиатър по медицински причини, то такова се извършва в тясноспециализираните неонатологии на Майчин дом и СБАЛ Иван Митев?

# 254
Безплатните прегледи могат да се проведат и от педиатрите им, не е само за неонатология. За съжаление нашият ЛЛ/педиатър не е добър и неглижира проблем с първото дете, затова трябваше да го заведа при друг лекар и във Вита ни обърнаха нужното внимание. За съжаление нямаме възможност да сменим ЛЛ в момента, всички, които не са прекалено далеч от нас, не записват нови пациенти. С второто дете всичко беше наред и не ползвах прегледите.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:31 от Tessaria

Общи условия

Активация на акаунт