Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нито един път не съм била на тонове във Вита 2, която също ми е близо. Всеки път ходехме до Вита 1, което беше доста неудобно и кофти юли и август.
Ако знаех, че там трябва да ходя предварително, нямаше да се съглася. Но наистина зависи АГ къде основно преглежда бременни, но и графикът.

# 301
  • Sofia
Да, мисълта ми е, че има много проблеми във Вита (то и в почти всяка друга болница, независимо частна или държавна) и колкото да им харесвам родилното, други техни звена много куцат и неведнъж сме го списвали това тук. Особено както последно време се опитват да заобиколят всякак тия полагащи се по епикриза прегледи, което си е голям червен флаг.

Темата като цяло ни е посветена ма раждането, не на другите отделения, но според мен е важно да са наясно хората че ситуацията невинаги е цвете за всичко и всички. Затова и така откровено апелирам към пропускане на тези “полагаеми” прегледи през първия месец. Не една и две родилки са се оплакали, че дори с час редовно чакат, дори извън ситуацията с ремонта/строителството. Отделно че обикновено така се организират вътрешно че въпросните прегледи да се правят от дежурния неонатолог (въпреки че Тесария спомена, че при тях и други педиатри са преглеждали - назад по темите опитът споделен в повечето случаи е с неонатолога), което значи висене в болнична среда, което пък е риск за вируси.
Еми не е ок от страна на болницата това. И накрая се стига до изнервени и изтощени майки средно между седмица и 3 след раждането, което не е ок за самите тях. Недай боже и да лепнат нещо с детето, особено както сега сме в грипен сезон. 

Естествено, всеки си има приоритети, действа си според възможностите и ситуацията. Но ако можете да изберете кадърен ЛЛ-педиатър със зелени коридори за бебета и малки деца - препоръчвам. Нашият е такъв, на 14км от вкъщи е през 5 квартала, но откъм отношение и кадърност ми е безценен и не го сменям. Ако някой се интересува може да го споделя на ЛС, не за да му правя реклама а защото знам колко е трудно да се намери добър ЛЛ, особено за малки деца.

Ако може пишете ми контакти на педиатъра на лични.

# 302
Здравейте!

Дали има някоя мама наскоро изписана от болницата?
В деня ли казват, че ще Ви изпишат или преди това?
На места четох, че час по-рано ти казвали, че ви пускат, което малко не си го представям.
Също така сутринта, по обяд, следобед ли са изписванията?

Благодаря предварително ♥️

# 303
Аз миналата седмица раждах, общо взето до предната вечер не знаеш нищо, зависи от състоянието ти,  от изследванията от всичко. Изписванията са след 11:30 по принцип. В общи линии от неонатология ти казват ок ли е бебето и дали и кога ще го изпишат и от родилното ти казват на теб. Та трепериш на два фронта 🤐

Здравейте!

Дали има някоя мама наскоро изписана от болницата?
В деня ли казват, че ще Ви изпишат или преди това?
На места четох, че час по-рано ти казвали, че ви пускат, което малко не си го представям.
Също така сутринта, по обяд, следобед ли са изписванията?

Благодаря предварително ♥️

# 304
Благодаря! Страшна си!
Ееегаси гадното, а докато дойде мъжа да те прибере, ако не е от София?!? Поне са след 11:30, а не в 9ч да ти кажат: тръгвай в 10ч.

# 305
  • Замък сред облаците
Не изписват в 10. След неонатологичната консултация в 11 почват изписванията, като отнема техническо време в подготовка на теб и документите. Никой не те гони. Седиш си в стаята, като дойде мъжът ти тогава отиваш до неонатологията за документи и бебе.

# 306
Супер, благодаря много, много!
Просто се чудех кога ти го казват това нещо, едва ли всички родилки са от София. Ако ти кажат сутринта, а живеете в друг град например..

# 307
  • Sofia
На мен ми казваха почти на обяд дали ще можем да си ходим. Но още от предния ден ми казваха дали има вероятност да ни изпишат на другия ден или по-скоро да ни задържат.
Цялата организация, документация и приготвяне ми отнемаше около 2 часа. Аз съм си доста мудна, но никой не ме е пришпорвал или гонил.

# 308
Здравейте, мен много ме ядосаха с тази организация по изписването. Аз съм от Бургас, и за да ме дойде да ме вземе мъжа ми все пак му трябват едни 5 часа до болницата. И на 5тия ден престой ги питах вечерта дали ще ни изписват и те ми казват, че на сутрешната визитация ще разбера. Не знам, не е удобно за такива като мен да разберат в последния момент...

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 21:56 от PiSaNkAtA123

# 309
  • Замък сред облаците
Такъв е протоколът във всички болници. Ваша е отговорността да се организирате.
И не могат да ви кажат със сигурност от предния ден. Недай боже стане инфекция, вдигнете температура или почнете да кървите повече, недай боже бебето да се влоши, да не наддава... След като минат и последния ден проверките на родилката и бебето може официално да кажат “изписваме ви”.

# 310
  • Sofia
Така е, и в Токуда в педиатрията ни казваха в последния момент според последните резултати. Изписването винаги е около обяд.

# 311
Имам опит с доста болници по различни поводи.  Навсякъде е било така. Правят последните изследвания, минават сутрешните визитации и тогава се решава. Няма как да Ви кажат 3 дни по-рано. Неудобно е организационно за пациента, но от медицинска гледна точка това е вариантът.

# 312
Да ви попитам преди 2 седмици правих цитонамазка във Вита и още няма никаква резултати, това ми се струва бая време, с кой да се свържа да питам? Със следящия доктор ли, с регистратура ли? Да ходя на място ли?

# 313
  • Замък сред облаците
10 дни отнема принципно, аз онзи ден пусках и ме подсетиха. Звъннете на регистратура.

# 314
На мен ми се е случвало веднъж да се забави и над 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт