Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Не знам дали ми е за тук въпросът. Изтеглих си еЗдраве и видях данните, въведени от Вита относно болничния престой. Освен грешния час на раждане, направо паднах, за сина ми пише АПГАР 2 на първа и на пета минута. Всъщност данните са 8, 9 и 9. Към Вита ли да се обърна за корекция или към разработчиците на приложението?

# 316
  • Замък сред облаците
Към Вита и то към неонатологията трябва.

# 317
Сега погледнах и за моите деца, и при двамата пише АПГАР 2, часовете на раждане също са сбъркани. А в епикризата всичко е точно.

# 318
А какво е АПГАР?

# 319
  • Замък сред облаците
Странно, да не имат предвид 2 АПГАР замервания? Аз за съжаление нямам тези данни в НЗИС от 2022 (тя тъкмо беше почнала да работи 2 седмици по-рано) и не мога да сравня.

АПГАР е скала за оценка състоянието на новороденото.

# 320
А как се прави регистрация в това приложение, за да проверя и аз?

# 321
Не, пише АПГАР 1-ва минута - 2 и АПГАР 5-та минута - 2. Отстрани пише референтни стойности 7-10 точки, т.е. трябва да се въведе резултата от замерването.

За часа на раждане виждам, че е същият като часа на приключване на раждането, което май е различно от часа в който е родено бебето. В смисъл, трябва да се извади плацентата, после те шият и т.н...

Rimmona, това е приложението: https://play.google.com/store/apps/details?id=bg.government.my.his.android

# 322
И при мен е сгрешен часа на раждане и АПГАР данните са 2; както и пише гестационна възраст: 40 дни Grinning
Щом грешките са масови, може би и с приложението има някакъв проблем и не могат да въведат истинските данни

# 323
Да, и при мен пише 38 дни, а трябва да е 38 седмици. Иначе мерките на бебетата са точни.

# 324
И при мен има грешка в часа и в АПГАР-а.
2022 родих, но вероятно е грешка в приложението

# 325
Дух, вече са казали за АПГАР, но с тази оценка 2 най-вероятно бебето трябва да е в реанимация.

Аз си направих безплатен електронен подпис от Eurotrust, за да използвам приложението.

# 326
Здравейте, понеже съм е началото на бременността ходих на преглед за установяване във Вита, където винаги минавам по здравен фонд. За бременност обаче се плаща отделно и ти дават фактура, при което платих 153 лв за преглед с ехограф, който беше под 10 минути. Стори ми се доста, но след това щ проверих, че това са цените за преглед при специалист във Вита. Видях, че имат плакет следене на бременност, но не ми стана ясно дали покрива всички изследвания по време на бременност.

Също не съм сигурна дали дали да продължавам да се следя при лекаря, при който ходя или да избера някой, който също изражда и прави фетална морфология.

Понеже ми е първа бременност чета много, но не мога да се ориентирам и ще се радвам да ме посъветвате. Благодаря!

# 327
  • Sofia
За мен е важно АГ, който ми следи бременността, да изражда. Тоест раждах при АГ, която ми следеше бременността и беше наясно със състоянието ми още от началото.
ФМ правих при специалисти по ФМ (не във Вита).
Пакет не съм взимала. Не ми се струва изгодно. Плащах си отделно за всеки преглед.

# 328
Същото направих и аз Simple Smile

# 329
Здравей и честито! Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Хубаво е да си се следиш при лекар, на който имаш доверие и същия да води раждането в последствие. Фетална морфология се прави 3 пъти през бременността и в повечето случаи я прави друг лекар, а не следящия.

Аз си следях бременността при специалист по фетална морфология, но понеже той не води вече естествени раждания, в началото на осмия започнах да се следя и при докторката, която изроди бебето. Но при мен е стечение на обстоятелствата.

Също мога да те посъветвам да гледаш частните кабинети на докторите, там цените са по-ниски от във вита.

За пакета не съм наясно, не съм го ползвала.

Здравейте, понеже съм е началото на бременността ходих на преглед за установяване във Вита, където винаги минавам по здравен фонд. За бременност обаче се плаща отделно и ти дават фактура, при което платих 153 лв за преглед с ехограф, който беше под 10 минути. Стори ми се доста, но след това щ проверих, че това са цените за преглед при специалист във Вита. Видях, че имат плакет следене на бременност, но не ми стана ясно дали покрива всички изследвания по време на бременност.

Също не съм сигурна дали дали да продължавам да се следя при лекаря, при който ходя или да избера някой, който също изражда и прави фетална морфология.

Понеже ми е първа бременност чета много, но не мога да се ориентирам и ще се радвам да ме посъветвате. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт