Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 069
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Замък сред облаците
Не.

# 286
Привет! Може би го има назад в темата, но не успях да намеря, а в други форуми информацията е разнопосочна. В крайна сметка, таткото може ли да присъства на раждането? Следя се при д-р Дойчиновски и смятам да раждам при него, но на последния преглед забравих да го попитам, а следващият е чак след месец.

Присъствието на бащата бе една от причините да избера Свети Лазар. Так нямат никакъв проблем с това, отделно мъжът ми си беше с нас по цял ден, без да плащаме нищо допълнително

# 287
Jean Markova, извинете ме, но след двадесетия ви коментар в темата, в който споменавате Св. Лазар и правите реклама, почвам да се чудя дали не сте на хонорар там.

# 288
Привет! Може би го има назад в темата, но не успях да намеря, а в други форуми информацията е разнопосочна. В крайна сметка, таткото може ли да присъства на раждането? Следя се при д-р Дойчиновски и смятам да раждам при него, но на последния преглед забравих да го попитам, а следващият е чак след месец.

Присъствието на бащата бе една от причините да избера Свети Лазар. Так нямат никакъв проблем с това, отделно мъжът ми си беше с нас по цял ден, без да плащаме нищо допълнително

В Свети Лазар си има други недостатъци. Както с всяко нещо, човек трябва да реши с какво е готов да направи компромис.

# 289
  • Sofia
Темата не е за Св. Лазар, следователно няма особено значение какво се случва там.

# 290
Момичета, може и да е писано по въпроса, но не помня.
Днес цял ден ми е зле, световъртеж и гадене, а сега започнах и да повръщам. Не знам дали е от бременността нещо или е вирус, нямам други симптоми засега. Ако нощес се влоша, обезводня или нещо друго, във Вита имат ли спешен денонощен кабинет, знаете ли?

# 291
  • Замък сред облаците
Има спешно и през него могат да те вкарат в АГО. Ако е толкова лошо, иди още сега да те видят.

# 292
И аз знам като АА,а ако се следиш при лекар там,те ще се свържат с него и ще го уведомят за теб,съответно той ще им даде и насоки за конкретно твоето лечение.

# 293
Има спешно и през него могат да те вкарат в АГО. Ако е толкова лошо, иди още сега да те видят.
Нямам сили да се вдигна от леглото и да стигна дотам. Мъжът ми е поел малките и не може и той да ме закара. Ще полежа, ще се хидратирам внимателно и ще видя какво ще правим.
Благодаря Ви!

# 294
Пий билков чай на малки глътки,както и айрян на малки глътки,но не вода. Лежах скоро там и това ме посъветваха лекарите. За ядене - бисквитки,солети,филийки със сиренце.

# 295
Jean Markova, извинете ме, но след двадесетия ви коментар в темата, в който споменавате Св. Лазар и правите реклама, почвам да се чудя дали не сте на хонорар там.

😂 За съжаление не получавам нищо. Споделям опита си с тях. Иначе имам близка приятелка- лекар, която работеше във Вита, за това по навик следя темата. А и с втората бременност се оглеждам за алтернативи като болници.

# 296
Някой дали си е следял бременност при доктор Десислава Илиева-Деянова? Тя е млада АГ, много е мила, но само ме притеснява, че може би няма чак толкова много опит? Ще се радвам ако имате отзиви.

# 297
Здравейте бивши и настоящи мамчета, пациентки на Вита. В очакване съм на второто си момиченце и засега съм се спряла за раждане там.  На 25.3 има дни на отворените врати, но ми се иска да чуя личния ви опит. Изчетох не малко от историите ви,но това което ме разтревожи най-много е, че често пъти бебоците са поставени под антибиотично лечение, за което не се дава много информация. Говорим за след  естествено раждане. Дните за престой от 3 стават 5-6. И цената се изравнява с тази в Токуда. Има ли сред вас мами с подобен опит?  До колкото съм запозната инфекция може да се получи, ако майката е с нечиста микробиология или в самото отделение има недобра хигиена. Първото си детенце родих в Токуда, но тъй като живеем зад Вита,  исках да си спестя ходенето на тонове юли и август доТокуда... но наистина ме притеснява тази практика с антибиотичното лечение. Ще се радвам на споделен позитивен опит,но разбира се и обективен. Какви са ви актуалните впечатления от неонатологията? Благодаря ви мноого Simple Smile

# 298
  • Замък сред облаците
Всъщност водещата причина за назначаване на АБ е нагълтването с околоплодни води заради риска от белодробни инфекции. Вита поне до момента не е сред болниците, които се славят с вътрешноболнични инфекции (през годините е имало такива периоди да лъсват във форума в Шейново, частната Св. София и други) и повечето бебетата са си в редовния престой от 3 или 4 нощувки.

# 299
  • София
И аз живея близо до Вита 2, където раждах, но на тонове ходех във Вита 1. Зависи къде преглежда избраният от вас лекар. Проверете си, за да не се окаже, че трябва да се разхождате доста по-далече от Токуда. Леко раждане! Heartbeat

Общи условия

Активация на акаунт