Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 698
  • 228
  •   1
Отговори
# 105
Навсякъде, всичко може с пари вече. Комерсиализацията е повсемесна.

# 106
Навсякъде, всичко може с пари вече. Комерсиализацията е повсемесна.

Сигурно има опции, но аз работя и общувам с нормални хора, не с милионери и не познавам такива. Явно се движим в различни среди.

# 107
Говорим по принцип и дали е възможно, а не колко хора познаваме, които могат да си го позволят.

# 108
Говорим по принцип и дали е възможно, а не колко хора познаваме, които могат да си го позволят.
Говорим по принцип дали е възможно за нормалните хора. Не за милионери все пак. Нали това започнахме да коментираме. Как не е проблем човек да си пуска изследвания всеки месец. Аз казвам, че в моята среда такива хора не познавам. Да уточня, че средата ми е от медици, афилиирани с университети. Ако някой пуска безсмислени изследвания, много бързо ще се прости с правото си да пуска изследвания.
Явно на някои хора не им е проблем да го правят на частно, но за мен е проблем, защото много малко хора могат да си го позволят. Освен всичко друго, няма и смисъл, защото повечето лабораторни показатели не се променят за ден-два. Затова си има и условия кога и с какъв интервал има смисъл да се изследват различните показатели.

# 109
Какво общо има колко и какви изследвания си пускат нормалните, както ги наричаш хора, с тези които си правят експеримент като Браян?
Очевидно е че трябва да имаш пари и свободно време, за да правиш подобно нещо. Има и такива хора.
Ставаше въпрос, че хора които имат желанието и ресурсите, могат да го правят навскякъде и да си пускат изследвания без лекарско наставление. Другите само зяпат отстрани.

# 110
Какво общо има колко и какви изследвания си пускат нормалните, както ги наричаш хора, с тези които си правят експеримент като Браян?
Очевидно е че трябва да имаш пари и свободно време, за да правиш подобно нещо. Има и такива хора.
Ставаше въпрос, че хора които имат желанието и ресурсите, могат да го правят навскякъде и да си пускат изследвания без лекарско наставление. Другите само зяпат отстрани.
Явно се изгуби смисъла на диалога.
Аз коментирах конкретно това

“Всеки може да си прави изследвания и да тества, кои витамини и минерали са му в дефицит, най-малкото.”

Ами не, не всеки може. На много места ще ти изследват само това, което има смисъл, а витамини и минерали се изследват в конкретни ситуации.

# 111
Така де, аз твърдя, че е възможно всеки да си прави изследвания колкото, каквито и колкото често иска, при това навсякъде или почти навсякъде с условието да може да плати.
Ясно е че има хора, които не могат да платят и съответно не могат да се изследват когато и колкото им скимне. То това важи за всеки аспект от живота свързан с придобиването на стока или услуга, но мислех че се подразбира. 

Сега да не влизаме в теории за редки изследвания, които не се предлагат изобщо в дадена държава.

# 112
  • в пералнята
Следя Браян от известно време.
Харесват ми повечето му съвети, те често не са свързани с непостижими цели - по-добър сън, повече движение, по-смислена храна.
Идеята за безсмъртието не ми допада, но ми допада тази за остаряването в добра форма - високото качество на живот.

Гледах наскоро един документален филм, в който обясняваха за разработването на стратегии за дълголетие и експериментираха с мишки. За момента имат успехи с мъжките индивиди и увеличаването на техните животи със средно 20%, но при женските не се получава.

За Браян също съм гледала един документален филм, в който той споделяше, че кара по-рядко кола, с цел да намали рисковете си от катастрофа, вече не кара ски, не кара сноуборд и т.н. Което за мен си е драстично намаляване на качеството на живот, ерго, това към което аз бих се стремяла.

Ще погледна и този в Нетфликс.

# 113
Така де, аз твърдя, че е възможно всеки да си прави изследвания колкото, каквито и колкото често иска, при това навсякъде или почти навсякъде с условието да може да плати.
Ясно е че има хора, които не могат да платят и съответно не могат да се изследват когато и колкото им скимне. То това важи за всеки аспект от живота свързан с придобиването на стока или услуга, но мислех че се подразбира. 

Сега да не влизаме в теории за редки изследвания, които не се предлагат изобщо в дадена държава.
Скрит текст:
Не говорим за редки изследвания. В повечето държави не е възможно всеки да си прави изследвания каквито иска и колкото често иска. Да не занимаваме аудиторията, но все пак, имам реална представа.

# 114
Искам да мога да контролирам дали ще съм безсмъртна, или не. Предпочитам да направя съществуването ми като безсмъртна под всякаква форма  - не само телесна.

# 115
Този проект на мен ми прилича на документалния филм Super Size Me на режисьора Морган Спърлок, само че с обратен знак.

Филмът описва експеримент  проведен от самия Спърлок през 2003 г.,  в който той яде само храна от Макдоналдс в продължение на 30 дни. По време на снимките Спърлок наддава 11 кг, става доста подпухнал и страда от чернодробна дисфункция и депресия. След завършване на проекта  на Спърлок са необходими 14 месеца, за да се върне към нормалното си тегло.

Super Size Me  е номиниран за Оскар за най-добър документален филм , а Спърлок печели първата награда на Гилдията на американските писатели за най-добър сценарий на документален филм.

Филмът е продуциран за 65 000 долара и печели 22 милиона долара.

22 милиона долара преди 20 години са си 22 милиона долара Smile

Подозирам, че целия проект на  Браян Джонсън е за печелене на пари...  и още нещо...  може би някога ще се разбере...

А колкото до безсмъртието - научно е доказано, че при всеки опит да се направи клетката  безсмъртна,  тя се превръща в ракова.

За който се интересува препоръчвам книгата Геномът на британския учен Мат Ридли.

# 116
Като начин на живот Браян се е върнал в пещерата.
Става призори, поема малко калории, ляга като се стъмни. То, и пещерния човек не е ял всеки ден, а когато намери и не е имало хладилник да си хапне към 23:00 часа. Постулатите му за здравословен живот не са нищо ново под слънцето, идеята с безсмъртието мен ме отвращава.
Бях останала с впечатление, че след множество тестове колко са надеждни Браян  спонсорира доброволците, които са му последователи с безплатна медицинска грижа, тоест изследвания, но може и да бъркам, чела съм го отдавна.

PS: С кето диета моя позната свали над 30 кг, спортува, спря медикаментите срещу диабет, кръвно и холестерол. Със сигурност няма да живее вечно, но по-добре - определено.
Браян - точно обратното се е превърнал в затворник на режима си. Няма лошо, де, личен избор, докато не го натрапва като единствен верен.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 21:03 от Threemafan

# 117
Какво се случва в реално време? Базата от здравословни навици не е е изградена еднакво при всеки . Обикновено търсим лекар , когато вече имаме симптоми на заболяване, което е можело да бъде предотвратено . Какво прави лекаря ? Третира симптома, дали ще бъдем излекувани зависи от много фактори.
Цитирам от филма : В момента здравната система  харчи ужасно много финанси за да лекува хора от заболявания, които могат да бъдат предотвратени. Защо тогава не харчим парите за превенция на заболяванията , вместо да ги харчим за лекуването им.”
Тогава няма да има нужда и от толкова лекарства ( биг фарма ще губи) и операции ( болниците и лекарите ще губят) колкото сега. Здравната система е и финансова институция, която печели от това да сме болни.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 22:27 от •MERA•

# 118
Какво се случва в реално време? Базата от здравословни навици не е е изградена еднакво при всеки . Обикновено търсим лекар , когато вече имаме симптоми на заболяване, което е можело да бъде предотвратено . Какво прави лекаря ? Третира симптома, дали ще бъдем излекувани зависи от много фактори.

Лекаря лекува заболяването. Примерно, пациент с диабет може да няма симптоми, но се прилага инсулин или орални антиабетни или по-новите инжекционни антидиабетни препарати.
Ако имам главоболие лекувам симптома, но ако зная, че причината е хипертония ще лекувам хипертонията, а не главоболието. Лекаря също така има задължението да профилактика чрез профилактични прегледи, както и образователни разговори с пациента. Ако лекаря няма време, може да насочи пациента към различни платформи. Това влиза в задълженията на лекаря в Канада. Не винаги има време за разговори, за съжаление.
За другото си права.

# 119
За Канадските незнам, ако е така както разказваш - браво! В България , личният ми лекар е един и същ от дете. Никога не е имало образователни разговори  , а  профилактичните прегледи винаги са били пародия. Ходя на частни прегледи при избрани от мен специалисти, ясно ми е , че не всеки може да си го позволи. Друг е въпроса, че е можело да не стигам изобщо до тук , в интерес на истината, дори не знаех за съществуването на подобно състояние като моето ,преди да ми дойде на главата. Учим години наред глупости , които забравяме, защото не са приложими в реално време. И здравната ни и образователната ни система са наникъде.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 00:45 от •MERA•

Общи условия

Активация на акаунт