Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 695
  • 228
  •   1
Отговори
# 90
Именно. Експериментът и резултатите важат само и единствено за Браян и за никой друг, от там и по-широко приложение и полза за хората като цяло не трябва да се очаква.
Ескцентричен човек с много пари и някаква идея, но без детайл и познания, на гърба на която разни други хора се опитват да извлекат финансова изгода. За това не трябва да се очаква кой знае какво от него (проекта), да не кажа нищо, нито да се взима пример или на сериозно. Зрелища.

# 91
Браян не винаги е бил човек с много пари. Чудесен пример е за това как от нищета и депресия се превръща в един от най-богатите и говорени селф- мейд милионери. Безос инвестира доста пари в същата мисия между другото. Сигурно и той е ексцентричен , но пък не споделя резултати от изследвания и открития. Има доста приложими и за нас, обикновените хора неща . Книгите му са безплатни, информацията от изследванията се публикува на сайта. Всеки може да си прави изследвания и да тества, кои витамини и минерали са му в дефицит, най-малкото. Всеки може да спре цигарите и алкохола и да приоритизира съня , храненето и физическата активност ама не всеки го прави…
Браян във филма дарява плазма на баща си и приема плазма от сина си. Да споделя и личен опит - правила съм два пъти плазма терапия, но с моя кръв. При мен не даде желания резултат. И хормон на растежа съм пробвала. Не на своя глава разбира се. Всичко беше по протокол , изготвен от лекар - специалист и част от програма за възстановяване на орган. Някои добавки доказано работят при мишки, но при хора все още нямаме достатъчно направени изследвания. Мисля, че Браян прави точно това. Докторът му сподели във филма, че са събрали информация от всички направени и публикувани научни изследвания и ги изпробват върху Браян. Всичко е под лекарски контрол и постоянно изследване за странични реакции.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 15:43 от •MERA•

# 92
  • София
Изгледах филма. Хареса ми идеята, че старостта е в болестите - метаболитни нарушения, сърдчени заболявания, рак, деменция и други. В тоя ред на мисли неговото подмладяване го приемам просто като да остаряваш в оптимално здраве. Сякаш смисълът на това усилие е да се демонстрира как здравеопазването може да се фокусира в превенцията. И все пак, ми е утопична тази идея.

Впечатлението ми за самия Брайън е, че е социално неловък, живее доста ригидно, и пренебрегва общуването и дребните житейски радости. В една от сцените, в която влизаше във фитнеса си в празната си къща и го нарече “my happy place”, на мен ми стана тъжно.

Между другото, във филма не споменаха, но ако си спомням правилно, в лосиона му за коса има миноксидил, а сред добавките му - метформин.

ПП. Адвокатът, който е под номер 2, също документира нещо като протокол в реддит - клик.

# 93
Безос инвестира доста пари в същата мисия между другото. Сигурно и той е ексцентричен , но пък не споделя резултати от изследвания и открития.
....
Докторът му сподели във филма, че са събрали информация от всички направени и публикувани научни изследвания и ги изпробват върху Браян. Всичко е под лекарски контрол и постоянно изследване за странични реакции.
Е няма лошо, нека си експериментира Браян, просто не виждам смисъл, освен за Браян, така че ми се губи ползата спрямо тази от Безос - и двете са със знак за равенство по безполезност в общ план по мое мнение.

Лепсата на критично мислене и стратегия в избора на какво да бъде изпробвано, също не говори в полза на проекта.

# 94
Nevermoresleep,
За теб може да нямат полза, но ти не споделяш какво си пробвала от методите му, та и твоите мнения за безполезни в този им вид.

Billie Eve,
и на мен ми стана тъжно като каза, че последната хапка от менюто му е най-тъжната част от деня, тъй като през повечето време е гладен. Неговият вариант е най-екстремният. Не вярвам да има втори човек, който да го практикува по абсолютно същия протокол. Напоследък кани гости на вечеря, ходи на боксов мач, започна да води някакъв социален живот. То иначе си е направо скотски режим. Аз още не съм изгледала филма докрая.

# 95
Браян не винаги е бил човек с много пари. Чудесен пример е за това как от нищета и депресия се превръща в един от най-богатите и говорени селф- мейд милионери. Безос инвестира доста пари в същата мисия между другото. Сигурно и той е ексцентричен , но пък не споделя резултати от изследвания и открития. Има доста приложими и за нас, обикновените хора неща . Книгите му са безплатни, информацията от изследванията се публикува на сайта. Всеки може да си прави изследвания и да тества, кои витамини и минерали са му в дефицит, най-малкото. Всеки може да спре цигарите и алкохола и да приоритизира съня , храненето и физическата активност ама не всеки го прави…
Браян във филма дарява плазма на баща си и приема плазма от сина си. Да споделя и личен опит - правила съм два пъти плазма терапия, но с моя кръв. При мен не даде желания резултат. И хормон на растежа съм пробвала. Не на своя глава разбира се. Всичко беше по протокол , изготвен от лекар - специалист и част от програма за възстановяване на орган. Някои добавки доказано работят при мишки, но при хора все още нямаме достатъчно направени изследвания. Мисля, че Браян прави точно това. Докторът му сподели във филма, че са събрали информация от всички направени и публикувани научни изследвания и ги изпробват върху Браян. Всичко е под лекарски контрол и постоянно изследване за странични реакции.
Ма как всеки можел да си правел изследвания!? Няма такова нещо! Това, че в България положението е разпасано не значи, че е така навсякъде. Напротив. Здравните системи, които се водят “безплатни” имат много строги правила за това какво кога се изследва. Не може ей така да отидеш и да си поискаш изследвания. Не може и да си платиш, ако искаш нещо да се изследва по твое осмотрение. Трябва да има назначение от лекар. Не можеш на себе си да го назначиш. Нито на роднина.
За мишките и хората… имаме сходни процеси, но мишките имат продължителност на живота 2 години, хората средно към 80. Не всичко, което работи при мишки работи при хората. Да бе говорим, че нещо изглеждащо безвредно може да има Генотоксичен или канцерогенен ефект.
Какво значение има какво един индивид е ползвал? Аз може да съм ползвала много от методите му (не защото го следвам, а защото за мен са основни принципи за здравословно живеене) и да имам ефект по отношение на, да речем, намален холестерол. Това нищо не значи….

# 96
В САЩ и на много други места, ако си плащаш, всичко може. Има много компании предлагащи пакети с изследвания без назначение от лекар. Не е само в България.

Протоколите са различни, не всички следват този на Браян. Писах по-горе, че има протоколи за жени с менструация, за жени без - също и т.н. Жената , която бори рак и за която споменах пак по-горе си има свой протокол. Никой не гълта абсолютно същите добавки и витамини. Браян и останалите се самофинансират .
Като има много протоколи как и други следват "Протокола"? Значи всеки си прави каквото му хрумне. Пълен хаос, в който няма нищо научно.

# 97
  • София
Лепсата на критично мислене и стратегия в избора на какво да бъде изпробвано, също не говори в полза на проекта.
Това категорично не е така.

Всичко, което прилага върху себе си, бива проучено и подбрано внимателно. Например, за генната терапия, която е пробвал, са проучвали много и различни видове. Избрали са такава, която не променя директно неговото ДНК, а някак (?) стои изолирана. Казаха, че е с възможно най-малък риск, и има някакви опции за връщане назад, ако нещата се объркат.

# 98
Абаджиева , може как да не може. В България си ходя в лаборатория и си назначавам каквито си искам изследвания . Никога не са ме връщали, ама никога. И в други държави не са ме връщали. Плащам си частно и си изследвам каквото искам.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 11:59 от •MERA•

# 99
Това категорично не е така.

Всичко, което прилага върху себе си, бива проучено и подбрано внимателно. Например, за генната терапия, която е пробвал, са проучвали много и различни видове. Избрали са такава, която не променя директно неговото ДНК, а някак (?) стои изолирана. Казаха, че е с възможно най-малък риск, и има някакви опции за връщане назад, ако нещата се объркат.
Да но въпросът е тези проучвания които прилага дали самите те са спазвали правилата или просто който плаща, той поръчва музиката и съответно изводите от изследването са в полза на плащащия. Има не малко примери с такива.
Като гледам как е съставен експериментът, при това от напълно лаишка гледна точка, имам сериозни съмнения в способностите на екипа му.

Не атакувам Браян като човек, а проектът му като изпълнение. Това по коментара че не бил имал винаги пари, пък после сам забогатял. Това няма никакво отношние.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 16:11 от Nevermoresleep

# 100
  • София
Да но въпросът е тези проучвания които прилага дали самите те са спазвали правилата или просто който плаща, той поръчва музиката и съответно изводите от изследването са в полза на плащащия. Има не малко примери с такива.
Това го разбирам, и да - жалко е, че живеем в такива времена, но в същото време по тази логика човек по-добре никога нищо да не пробва, поради липса на пълно доверие.

Относно как е конструиран експеримента, и в мен има противоречие, ама още не съм сигурна какво точно.

# 101
На мен ми харесва, че всичко (или поне така изглежда ) се прави открито и всеки има достъп до информацията. То е ясно, че Браян ще печели от цялата работа, иначе щеше просто да финансира като Безос научни изследвания без да търси популярност.

# 102
Това го разбирам, и да - жалко е, че живеем в такива времена, но в същото време по тази логика човек по-добре никога нищо да не пробва, поради липса на пълно доверие.

Относно как е конструиран експеримента, и в мен има противоречие, ама още не съм сигурна какво точно.
Никой не казва, че човек никога нищо не трябва да пробва. Напротив, хубаво е да пробваме разнообразни неща, просто да подбираме по-внимателно какви проби ще правим, кого ще следваме и с възможно повече проучване преди да пристъпим към ескпериментите, ако искаме да си увеличим шансовете за успех и да минимизираме рисковете.
А пък когато изнасяш експериментите си пред публика, нормално е да има и критики и скептицизъм и поддръжници и последователи. Не всеки експеримент има научна стойност, не е и нужно, но ако се представя за такъв (в случая не знам дали е така) то трябва да се следват най-добрите научни практики, иначе претенциите са въздух под налягане.

•MERA• , това че е интересен експериментът му е така. Скромното поведение на такъв човек и това че споделя резултатите си, допринася за положителните мнения, в това спор няма. Не се съмнявам особено в искрената му вяра, че прави нещо значително и добро. Въпросът за мен е има ли друга полза от цялото това нещо, освен като забавление. За момента, отговорът ми е не.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 17:01 от Nevermoresleep

# 103
Абаджиева , глупости пишеш. В България си ходя в лаборатория и си назначавам каквито си искам изследвания . Никога не са ме връщали, ама никога. И в други държави не са ме връщали. Плащам си частно и си изследвам каквото искам.
Аз за България зная, че може. Аз уточних, че не говоря за България. В коя държава си ходиш и си пускаш каквото си искаш? И колко би ти струвало да си пускаш лабораторни изследвания?
Аз за САЩ не говоря. Там с пари всичко може.

# 104
Абаджиева , глупости пишеш. В България си ходя в лаборатория и си назначавам каквито си искам изследвания . Никога не са ме връщали, ама никога. И в други държави не са ме връщали. Плащам си частно и си изследвам каквото искам.
Аз за България зная, че може. Аз уточних, че не говоря за България. В коя държава си ходиш и си пускаш каквото си искаш? И колко би ти струвало да си пускаш лабораторни изследвания?

В три европейски и 2 извън съюза , общо 5 държави съм пускала изследвания каквито аз съм преценяла без да са назначавани от лекар. Колко ми струва зависи от държавата, цените са различни.

Общи условия

Активация на акаунт