Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 32 043
  • 468
  •   1
Отговори
# 450
Само пръскам петното с него и слагам на съответна програма, без предпране. Не съм се изразила ясно.

# 451
  • София
Благодаря за отговорите!

Аз пера на програма за вълна/коприна/деликатни със съответния препарат и дрехите, поставени в мрежички, както си му е редът, разбира се.
Питам за препарат или сапун, с който на ръка леко да изпера/напръскам/третирам петната, преди да сложа дрехите в пералнята.
Принципно за петна ползвам препаратите за целта на Sano, Denk mit и сапун Krista, от които съм много доволна, но се притеснявам да не повлияят негативно на вълната и коприната, за това ви питам.

Благодаря, че се включвате с препоръки!

# 452
Зависи от какво са петната. Ако са от плодове, почти с нищо не могат да се изчистят.

# 453
Някъде четох, че нетретирани петна от плодове се чистят първо с кисело мляко, преди да се изперат. Не съм пробвала.

# 454
Лошото е, че обикновено петната от плодове не се виждат, проявяват се след прането в кафяв цвят

# 455
  • Пловдив
Когато чета за плодови петна и колко трудни за изпиране били,недоумявам с какво,на каква програма...перат другите хора!Последните плодови петна,които имах от горски малини(през лятото брахме с ММ около яз.Беглик),се изпраха още на първо пране със Skip Active clean,програма Allergy plus-60С,3ч,също и с петна от вишни се сдобивам когато правя сладко,изпират се без проблем.Да уточня-върху лятни,памучни дрехи.

# 456
И аз съм прала петна от малини върху кърпи. Използвала съм кухненски кърпи, за са подсуша малините и бяха почти плътно червени, бях ги отписала, но се изпраха. Обаче има петна, мисля, че от сливи, круши и други плодове, които дори не личат, а след прането лъсват в кафяво. Имах такива върху покривки, много трудно излязоха. Ако си личат, бих ги пръснала с Вениш лреди прането. Пера на нормални програми, с обикновените марки прахове и гелове като Ариел, Персил и други подобни.

# 457
За петна от плодове най-добре действа лимонтузу. Едно пакетче се разтваря в около половин литър вода, петното само се натопява да се намокри и веднага се засилва към пералнята. Изпробвано с петна от черни черници върху ленен панталон и впоследствие - с петна от трева и какво ли още не.

# 458
Петната от трева трябва да се изперат безпроблемно и без предварително третиране, ако ползвате качествен перилен препарат.

# 459
Според мен за почистване на петна от плодове трябва да се има предвид материята, тъй като има разлика от това дрехата дали е ленена или памучна. При едното може лесно да се изпере, докато при памучната материя може би ще се изисква повече третиране/изпиране. Споделям мои предположения.

# 460
Петната от трева трябва да се изперат безпроблемно и без предварително третиране, ако ползвате качествен перилен препарат.
Под качествен перилен препарат кой или кои имате предвид?

# 461
Ще върна малко на дезинфектантите - може ли да се ползва за спортни дрехи/ екипи?

# 462
Ще върна малко на дезинфектантите - може ли да се ползва за спортни дрехи/ екипи?
Може. Предназначението им е да дезинфекцира и отстрани лошите миризми. Започнах да го добавям при всяко пране.

# 463
Под качествен перилен препарат кой или кои имате предвид?
Коментирано е многократно в темата.

# 464
Здравейте!

Включвам се и в тази тема като повтарям питането си от друга, а именно:

Какъв препарат/сапун ползвате за предпране на коприна и вълна, в случай че има петна за третиране?
За вълна и коприна не използвам никакви. Единствено поливам петното с течния, специализиран препарат, с който ще ги пера. Разтривам с пръст препарата върху петното, изчаквам 10 минути и си пера както винаги.
Течните перилни препарати са идеални и за предварително третиране на мазни петна.
Скрит текст:
От известно време използвам само  този:

Общи условия

Активация на акаунт