Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 21 128
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • Deutschland/HE
Благодаря ви!

Бибит, при вас няма ли друга седмица през зимата ваканция?
Ние си направихме много хубава разходка два часа в гората, вече се усеща, че денят е порастнал. От утре сме на работа и до пролетната ваканция не се очертавадори дълго вохененде.

Трудна е борбата с чорапеното чудовище Simple Smile Купила съм на всеки по две торбиа за пране и всеки си събира там неговите чорапи, една за бели и една за тъмни. Така загубите намаляха рязко, а и всеки си оправя после собствените чорапи и няма мърморене.

# 46
Точно в тази пералня бяха само суитчери и чорапи. Проверих джабовете. А на други липсващи чифтове все щяха да изкочат за толкова време. Аз си ги пазя де. Освен това чорапи винаги пускам само с тъмно, обикновено дънки, панталони. Няма как да се замотаят. Филтъра наскоро го гледахме защото ми ставаха едни петна като ръжда по дрехити, а пералнята е нова. Намерихме една монета, чорапи нямаше.

# 47
  • Немция
Колибри, не, няма друга ваканция през зимата. Коледната и тези 2 дни около карнавала. После чак великденската - винаги 2 седмици.

# 48
Добре, че се заговорихме за ваканции. Оказа се, че в един от редките случаи, когато католически, протестантския и православния Великден съвпадат, т.е. 20 април 2025 г., провинция Хесен е сътворила пълна глупост с великденската ваканция: 7 април - 21 април. 21 април е Osternmontag и на 22 април децата са на училище. Исках да купя билети, за да покажа на децата Великден в България, е отпада.
Защо винаги имат нормална ваканция с по 1 седмица след Великден и една преди, но точно сега, когато всички християни заедно ще празнуват, ваканцията свършва точно на Великден?🤦‍♀️

# 49
  • Немция
Дени, такъв ви бил късметът.
Не бях погледнала, че съвпада тази година. При моите ученици Великденът е по средата на ваканцията. Но не знаем все още дали ще отскочим до България.

# 50
  • Deutschland/HE
И аз исках една седмица по-късно ваканция, но тази година не става. Още нямам планове за тогава, а трябва и билети за лятото да купувам.

# 51
  • Германия
Кой беше питал за ски-училището? Освен всичкото облекло препоръчвам бързосъхнещи кърпи да се вземат.
Вальо докато тренираше хокей, всичко друго се търпеше, но това, да излязат след душ и да се изтрие в още влажна от предишния ден кърпа ...игитттт

# 52
  • Deutschland/HE
Да, такава съм сложила и то защото заема най-малко място.

# 53
Добре, че се заговорихме за ваканции. Оказа се, че в един от редките случаи, когато католически, протестантския и православния Великден съвпадат, т.е. 20 април 2025 г., провинция Хесен е сътворила пълна глупост с великденската ваканция: 7 април - 21 април. 21 април е Osternmontag и на 22 април децата са на училище. Исках да купя билети, за да покажа на децата Великден в България, е отпада.
Защо винаги имат нормална ваканция с по 1 седмица след Великден и една преди, но точно сега, когато всички християни заедно ще празнуват, ваканцията свършва точно на Великден?🤦‍♀️
Можеш да се пробваш да ги освободиш за ден, два от училище точно с този аргумент.

# 54
Рейна,
Дъщеря ми е Oberstufe. Не би пропуснала никое контролно заради пътуване, защото после не може да ги навакса с техните 150 индивидуални различни програми за 150 ученика. Ако беше до 10 клас - ОК, ама 12 - не. Тя затова ми отказа пътуването ноември за 80- год. на баба си. Таман 2 контролни ù и бяха наредили.

# 55
Те още на първия ден след ваканцията ли имат контролни?

# 56
  • Deutschland/HE
Рейна, в Оберщуфе по всички изучавани предмети имат по две класна на срок, отделно се стараят и да няма повече от две на седмица и може да не е първия ден, но на втория да прави класно. В Оберщуфе всяка оценка е важна, защото ти влиза в дипломата.
Винаги сме си съобразявали пътуванията с ваканциите и техните ангажименти.

# 57
  • Berlin
Големият от 7ми клас го почнаха с по две класни на срок по всички предмети, не е само в 11-12 кл., но сигурно пак зависи от провинцията. Дали и малкият (5ти) няма по две, не знам за него.☺

# 58
И ние предпочитаме да съкратим някой ден ваканция или да вземем за друга ваканция полет, отколкото да правим разни номера с освобождаване от училище и подобни. Дори за няколко последни часа да става дума пак сме предпочитали да не се занимаваме с такива неща.
Болест си е болест и ако се налага там да изпуска - ще наваксваме както може. Обаче ей-така, защото има трик ... не. Тенкс.

# 59
Проблемът с контролните и класните в оберщуфе при нас е, че ако отсъстваш, ти искат атестат от лекар, че си болен. Също контролното не се прави в следващия час по предмета, както е 5-10 клас, а има точно определени дати за всички предмети и пропуснати контролни и тогава може да ти се паден да правиш по 2-3 на ден, зависимост, колко си пропуснал. Ако и на тази дата пропуснеш, пишат ти 0 точки и това влиза в общата оценка.
За обещуфе при нас не се иска разрешение от директора за пропуснати дни и часове, защото обещуфето е по желание, а не задължително образование. Учениците, ако са пълнолетни могат и сами да си извиняват отсъствията, ако са болни. Само за повече от 3 дни или контролно се иска бележка от лекар. И на границата няма да ви спрат, ако детето е над 16 г. да ви искат бележки, защо не е на училище.

Общи условия

Активация на акаунт