СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 145 975
  • 645
  •   1
Отговори
# 450
Понеже майка ми вероятно ще е преподавател в Българско школо в Младост съм в течение- ще отворят септември следващата година. Снощи минах покрай училището- напредват със строежа, добре се оформя.
Супер! Точно за тогава ни трябва. Друг е въпросът дали ще се вредим Wink. Благодаря Рени за информацията от кухнята.  bouquet

Здравейте мйчета,
аз съм на
същото положение като вас, издирвам най- подходящото училище за моята девойка. Изчетох цялата тема с интерес, но явно няма рацепта за това кое е най- дорото за всяко дете.
В " Българско школо" се приемат с приоритет деца на служители от "овергас", като за тях таксата е 160 лв на месец. Имат униформи и от догодина ще са в новата си сграда в Младост. Транспорта не е от врата до врата а е според маршрут в зависимост от това къде е най- удобно за детето. Учат от 9.00 до 17.00 часа от септември до юни.
Наистина ми е много мачно, че във фирума няма някоя майка чието дете да учи в Меридиан 22. Информацията дадена в сайта им е много приятно, но действително и личното мнение както и рекламата от уста на уста са изключително важни. И все пак някой ако има по- кокретни коментари или препоръки към конкретен избор на учителка за първи клас, би било чудесно.

# 451
Стела, случайно да имаш инфо. за външни в "Българско школо" каква е таксата? За догодина също се колебаем между "меридиан 22" и него.

# 452
Стела, случайно да имаш инфо. за външни в "Българско школо" каква е таксата? За догодина също се колебаем между "меридиан 22" и него.

Джули цената за предучилищен клас е 6000 лв. без транспорт и униформи. Но за този випуск вече няма места, може би догодина за парви клас ще е по- различно в новата сграда. Джули моля те дай ми повече информация за " Меридиан22" ако знаеш. 

# 453
Благодаря ти Стела.
 За Меридиан знам само това, което пише в сайта им. Ориентирах се към тях, защото е сравнително най-близо до нас. На хубаво място е, но външно сградата не изглежда много добре. Струва ми се, че материалната им база е доста стара, но тука една майка ме обори.
Ще чакаме да се включи някой с преки впечатения от там.

# 454
Сега видях и цените на Меридиана - за подготвителен 1800 Е, за 1 и 2 клас 2000 Е, от 2-7 - 2700 Е. Ако тази информация не е стара, то таксите са по-поносими от БШк.

# 455
Сега видях и цените на Меридиана - за подготвителен 1800 Е, за 1 и 2 клас 2000 Е, от 2-7 - 2700 Е. Ако тази информация не е стара, то таксите са по-поносими от БШк.
Джули аз съм пуснала отделна тема само за впечатления от Меридиан 22, но за съжаление никои нищо не пише, явно тук няма родиели чийто деца учат там. Моя позната пусна детето си там, вече е 6 клас, и е много доволна, но тя не е човек на чиято преценка мога да разчитам, ако ме разбираш.
По- напред в темата четох мнение, че и в Меридиан цената за 1 клас е 300о евро, но незнам. Имам среща тази седмица и смятам да отида и да поразпитам по- подробно и ще пиша какви са впечатленията ми, макар, че вече взех решение, че предучилищна ще си я изкараме в ДГ. Поне вечер ми я докарват в 19 часа, а в училището " Меридиан 22" са до 16.10 часа, което си е трудност за работещите родители.
Иначе и на мен ми е едно от най- близките в района пък и от информацията от сайта ми се струва, че не им е лоша базата, но не съм влизала така, че не мога да го трърдя със сигурност.

# 456
  • София
Здравейте  stela и juli_et,

Аз също се унтересувам от ЧУ в Младост. За съжаление изборът не е голям.

За ЕСПА има добри отзиви, но напоследък имат множество обяви за набиране на преподаватели, а и таксите им са много високи.

За Меридиан 22 съм чувала недобри коментари - относно дисциплина, честа смяна на учители и нямам позната с дете в начален клас там. Имам позната, която записа тази година дъщеря си на пробна седмица в Меридиан 22 за подготвителната им група, но каза, че не е останала доволна и се спря на сдружение "Шилер" в 145-то училище.

За БШ съм раздвоена. От една страна - базата и няколко положителни коментара, но от по-далечното минало. От друга страна - това, че училището приема децата на служителите на Овергас с предимство и с доста по-ниска такса, го превръща от частна във ведомствена организация по своя замисъл и начин на ръководство. Освен това училището работи със СУ и доколкото знам студенти имат практики там. Ако е така - как това се отразява на учебния процес? При нас навремето идваха студенти на практика и за нас това си беше истинска ваканция. Или пък се назначават току-що завършили студенти? Началният ентусиазъм компенсира ли липсата на опит?  Много ми се иска някой, чието дете учи там, да разкаже повече за начина на работа в училището и за училищния живот.
Сименово също не е далеч от Младост, но там май е само "Дрита".
Много се надявам Първа частна математическа да започнат да  приемат и първокласници- дано!

# 457
Prizma какво лошо си чула за Меридиан? Не са доволни от дисциплината на децата ли?
За Шилер сам чувала добри неща но при нас в 55-то  ( то ни е най- близко) няма места до 2010г. И за приема има изпит по немски а ние саме се ориентирали към английския за сега.
От 15.09 на моя много близка позната детето трагва в БШ., и ще имам пална инфо от вътре.
А ако математическата гимназия е тази която си мисля, тя се помещава в една сграда с транспортния техникум " Магахан" в Редута, където учат само момчета от седми клас нагоре.

# 458
  • София
за Меридиан съм чувала, че учителките не успяват да се  справят с децата. Но нищо конкретно.
За математическата гимназия - да тази е, която се помещава в една сграда с транспортния техникум " Магахан" в Редута. На Лени синът ще е там 5-токласник от тази есен и ще чакаме да разкаже.
И с огромен интерес ще чакам и ти да разкажеш за БШ.
Сигурно си чела темата във форума за Шилер? Там имаше някои много интересни мнения.

# 459
Призма,
вие 2009 ли ще сте първи клас?
Аз мислех от предучилищна да я пусна в Меридиан но в последния момент се разубедих най- вече заради продължителността на работния ден, много ми е рано 16.10 часа.
А за математическата знаеш ли дали ги взимат първи клас с изпит или нещо подобно?

# 460
  • София
Стела,
в математическата две години подред не успяха да направят първи клас. Не знам дали за 2009 ще успеят. Няма прием запървокласниците - става само с молба на родителите, но не се събраха достатъчно желаещи, а може да има и други прични, като това, че искат да акцентират и да се разиват като гимназия напр. За прием и обучение на първокласници са необходими и допълнителни ресурси.
Ние ще сме в предучилищна 2009, но ми се иска предучилищната да бъде там, където детето ще бъде и първокласник. Понеже не мога да избера засега, може и аз  да оставя детето още две години в градината, а за 2010 да решавам. Наистина, приключване в 16.30 е много рано, но на мен и в 18:00 ми е рано - а как ми се иска да има дежурна занималня към ЧУ до 19:00-19:30 Sad

# 461
На ПЧМГ единствената причина им беше, че не събраха деца. Малко преди да заминем ми се обадиха, че имат 7-8 молби и им трябваха 4-5 деца, за да стартират. Просто не успяват да ги съберат Sad

# 462
  • София
Благодаря, Милена, че се включи.
В този район на София има нужда от едно наистина добро частно училище, дано да успеят да сформират първи клас през 2009.
Напоследък чух  отзиви и за св. Кирил и Методий - в сградата на ПЖИ -  че нивото на обучение и мотивация сред учителите била западнала, освен това често организирали събития, приключващи наобяд, в работни дни. По тази причина моя колежка махна сина си оттам - на учителките явно им харесва да работят до обяд, но на нея и беше писнало от тяхната "несъобразителност" относно  работното й време  Mr. Green

# 463
Prizma,
моите критерии са напълно същите 19 часа, би ме устройвало напълно, но уви, май няма такива услуги, а просто не мога да си представя какво правят децата на работещите родители, които нямат свободни баби за да помагат. Може би ще трябва да търсиме жена за посрещане на детето от училище или някоя по- късно работеща занималня.
Главната причина поради, която оставям детето си да изкара предучилищната в градината, е че ми я докарват в 19- 19.20 часа, което е така да се каже основната добродетел на градината която посещаваме.
Да продължаваме търсенето момичета.
Математическата до колко часа работи?

# 464
  • София
Математичската предвижда първи клас да са до 16:30.

Общи условия

Активация на акаунт