Да се оплачем... 2025

• 1 684 868
  • 27 552
  •   4
Отговори
# 19 995
  • София /Абсурдистан
ММ е лекар и ме е обучил как се бият инжекции, та мога и аз. Даже имам лека ръка.
Ън, дръж се! Обаче, ако има жената тежка клинична депресия, която води до суицид, трябва да се лекува и някой да следи дали пие лекарствата. Това е дълга работа и хич не е лесно. Дано да се справите всички.

# 19 996
Сънувах гаден сън. Много го мисля.
И ние ще сме без семейна почивка.  По ден ходим на морето на плаж с компания и това е. И на двамата ни се ходи някъде из България,  освен края на септември да измисля нещо.  Синът и той спомена нещо за кратко с колегите от университета след 20 септември. Времето ще покаже.

# 19 997
Според мен септември и началото на октомври е по-добре за почивка. Ние заради детето, и заради мм де, сме толкова дълго на морето, аз хич не държа да съм в навалицата през юли и август. Юни и септември - да, ама в най-големите жеги аз лично бих предпочела планина. Сега планираме една седмица в Италия в началото на есента, сигурна съм, че извън сезона на отпуските ще бъде много по-спокойно и приятно.

# 19 998
  • някъде другаде
Ън , дано сега закрепят сестра ти. Както са ти казали и други и аз смятам , че за депресията си трябва сериозно лечение в клиника.

# 19 999
Имам интервю за работа утре. На същото място, където работя в момента е, в друг отдел и позицията е мениджърска, заплата е много голяма дори и по тукашните стандарти. Ще помоля за палци.

При нас нали имаше реорганизация и уж щяха да ни съкращават трима души. Размина се, назначиха нов началник на нашия отдел, аз кандидатствах за мястото, напълно квалифицирана съм, по-квалифицирана от повечето които кандидатстваха, дори не ме извикаха за интервю и все още съм на временен договор. И идва новата началничка, която се затруднява с английския и ми казва - ох, Бабри, аз нищо не разбирам от вашата работа, на тебе разчитам, като имам въпроси ще те питам. Аз подскочих два метра на място! Ами то първо език трябва да й преподавам, че да можем да дискутираме работата после.
Искам да се махна от този отдел и това е добра възможност, надявам се да имам късмет утре!

# 20 000
Добре де, как е минала конкурса хем с ниско владеене на език, хем некомпетентна. Ти си разказвала за това как се подкрепят разни националности, ама чак толкова...
Стискам ти палци!

# 20 001
Имам нужда от палец днес.

# 20 002
Някой попита...причината да не иска да живее е тежка депресия, а може да има и друго, но тя не пожела да отиде на лекар. Викахме психиатър вкъщи, но се заключи в стаята и не поиска да излезе. Все пак изписаха антидепресанти, които започна да пие след като видя, че мъжа й и сина и приемат прекалено тежко нейните проблеми. Беше започнала да се съвзема и дори миналото лято идва у нас на гости, говорихме дълго как е започнало всичко. После спряла лекарствата на своя глава и отказваше да взима повече. И депресията се върна. Сега е в психиатрията, където е настанена след като сина и е извикал линейка. Само че положението е стигнало критична точка, тя загубила вкус, обоняние и не е успявала да асимилира какво й казват. Ще й поставят диагноза най- накрая, защото първите съмнения са, че може да не е само депресия, а Алцхаймер или деменция. може би ще бъде под запрещение в началото, с придружител, защото има суицидни мисли и е опасна за себе си.всичко започна от бърнаут, а накъде се е развило, сега ще разберем. Не знам дали някога ще си върне личността напълно, защото я е загубила. Изобщо не е тя.

# 20 003
  • Швейцария
Ън, много е тежко. Доколкото си спомням тя по едно време беше еуфорична. На мен повече ми прилича на биполярна депресия, отколкото на деменция. При нея депресията е тежка и е напълно възможно да не е на себе си. Дано не е и двете, депресията може да се овладее с подходящо лечение. Пожелавам късмет.

# 20 004
Ън, от все сърце пожелавам сестричката ти да се възстанови. Подкрепяйте я.
А ти как си?

# 20 005
Възстанових се от операцията, но това ми дойде в повече.

# 20 006
Ън, описаното повече прилича на нелекувано би полярно разтройство, в депресивна фаза са точки така, без желание за живот, натрапчиви мисли, желание за самоубийство. Искам да ту кажа че за съжаление имам много пряко наблюдение на човек с тази диагноза е вече 40 години, приема лекарства и всичко е наред. На определено време си лежи в болница, когато сменят лекарствата, докато се наместят. Понякога болният не може да вземе решение за себе си, когато е в такова състояние. Няма как да чакате тя да поиска да иде на лекар… или в болница, трябва да се въдвори от близките .

# 20 007
Ън, попитах дали има конкретна причина да не иска да живее ( смърт на близък или подобно) , защото все ми се струва, че безпричинна депресия е по- лесно да се овладее с хапчета. Докато ако има някакво злощастно събитие, което човек не може да  преживее, е доста по- трудно.  Депресиите ( нарушенията на биохимичните процеси в мозъка, липса на серотонин и т.н.) се лекуват успешно. Трябвало е от самото начало да се заеме сериозно.
Всеки има в живота си такива спадове. Сестра ти ще се оправи. Освен ако няма някакво органично заболяване ( деменция, Алцхаймер или друго). Ако може да промени нещо в живота си, което не й харесва...
Стискам палци!

# 20 008
Няма тежко събитие, което да доведе до депресия. Отключила е нещо, ще разберем какво. Изобщо не искаше да съдейства, но мисля, че това е от депресията. загуби способност за каквато и да е съпротива и криене и затова се получи сега.

# 20 009
Ън, стискам палци сестричката ти да се стабилизира скоро!

Общи условия

Активация на акаунт