Да се оплачем... 2025

• 1 701 511
  • 27 798
  •   5
Отговори
# 27 300
  • София
Рамацоти Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 27 301
Нищо бе- миеш и както е цяла дълбаеш в средата, слагаш малко кафява захар, малко канела и една шушка масло, редиш във врайра на 200 гр около 15 мин, вадиш и в дупката пъхаш парченца черен шоколад, Жаки и фъстчено масло натъпчи. Уникално и по просто няма накъде.
Обожавам и печени дюли, но те се режат на слайсове редя в тава слагам кокосово масло, канела и ксилитол щото аз не ям захар, за тях със кафява захар. После пак черен шоколад можеш да топнеш. Любимите ми есенни десерти.

# 27 302
  • Варна
Ходих до мола пеша , купих си кожена пола от Зара Heart . На връщане яката ме наваля дъжда, не носех чадър. С моята руса глава баш като ще вали не го нося..Намръзнала цялата вир вода се прибрах и сега взех горещ душ.
Децата не видях, но съм сигурна че са прекрасни..
Съболезнования на всички загубили близки и за младото дете. Голяма трагедия ..Sad
Ще правя бисквитена торта, купих два вида крем, бадеми,  мляко и т н докато ходих мокра по улиците / мисълта за храна ми даде сила в дъжда/ . Печени ябълки, круши и тикви  не ям, за това на торта с крем и шоколад залагам..Grinning

# 27 303
Аз па торти не ям, секи с номера си! Тиква обожавам печена, Душка, приятно миЙ🤪❤

# 27 304
  • Бургас
Охххх, до сега се борихме с големия син да сглобим един шкаф, но без успех! По схема и с наличните джиджувки в комплекта....нещо не си пасваха нещата.... Мислихме, умувахме, мъчихме се, но не! Прибрахме всичко в кашона и ще търсим майстор, то се е видяло! Аман!

# 27 305
Ох, много мразя тиква. И точно заради този разказ, за Душко, дето симулирал, че не яде, за да не го помислят за прост, рядко си признавам, че не ям, да не ме мислят за снобка Simple Smile. Малката щерка е почти всеядна. Две неща не яде - картофи и тиква. Като беше още в детската градина ми се беше оплаквала веднъж, че я изнудили да изяде няколко пържени картофа. Защото всички деца обичали, не можело да не обича и тя. "И ти какво направи? - питам." "Насилих се, казва, и изядох четири. Да видят, че всичко мога. Няма да повторя. Но ТИКВА, ТИКВА - никога!" Много им беше набрала на лелите и учителките Simple Smile.

# 27 306
Всичко ям аз, освен шкембе и тем подобни Laughing

И според мен твоите щерки не си приличат. А за макя ѝ не знам, ама тая Рори как я траеш, само как си е отворила устата да проговори и съм заспала 🤪Joy

Оплаквам се, че съм с единия крак на дивана, с другия през вратата, ама като гледам как вали, а утре го дават слънце, съм склонна да си положа целото тело обратно под юрганя.

# 27 307
Тиква ям само на тиквеник и то с яко захар и канела.
Ама аз съм от претенциозните и много малко неща ям с истинско удоволвствие. Опитвам се да набутам нещата  които не ям, в нещо, което обичам, че да го преглътна, защото знам, че е за добро. Иначе ще ям картофено пюре със сирене за закуска, за обяд и за вечеря.

Оплаквам се, че днес хииииич не ми се излиза. Краката ми са на ледени висулки. Завила съм се с три одеяла и се топля, че утре сме поканени при приятели и трябва да съм фит. Пък как ми се дреме...

# 27 308
Ям с удоволствие от тиквеника на свекърва ми. Но тя е истински кулинарен талант, каквото и да сготви, облизваш си пръстите. И с много въображение готви, не робува на рецепти. Откакто поостаряха, гледа и здравословно да готви, много добре ѝ се получава. В нейния тиквеник не преобладава този вкус, преобладават орехите и канелата, не го прави и сладък. А бе, някой ден, като се поосвободя аз и тя, дай боже, още е жива, направо на курс ще отида при нея.

Коя е Рори?

# 27 309
И аз си купих тиквеник от магазина.Схрусках за час,вкусно.
Обичам и варена тиква-сложих си една да се свари.Ще си я хапна с кеф.

# 27 310
Тиква пека.... който иска да заповяда. Тиквеник мога да осигуря от свекървения  Рум сервиз.

# 27 311
Обичам тиква:-) и тиквеник Simple Smile

Жаки, видях момичето ти! Хубавица е!

# 27 312
  • Варна
Тикви и тиквеници не ям по никакви начини. Взимала съм си парченце тиквеник, да не обидя домакина / домашен/ ама едва го преглъщам. Щрудел обичам с ябълки и канела и със топка сметанов сладолед обаче. Ябълки ям и  пресни , големи червени като от приказката за Снежанка, печени не ми харесват. Круши със синьо сирене и зелени салати микс , със бяло вино  - ДА !  Ма то туй не е десерт, де..

# 27 313
Хайде да метна тук една рецепта за тиквеник, да ме споменавате с добро?!  Поръсвате малко олио на една кора, после навсякъде по нея минавате с четката. Обръщате я върху втората кора. На тясната страна до половината и слагате тиквата/половината нарязана с чопър, за по лесно и бързо, половината настъргана на рендето и канела/На втората половина ръсите захар. Така захарта не се овлажнява от тиквата и се получава ефект. Накрая едно разбито с прясно мляко яйце мажете отгоре и воала! Орехи в тиквеник ние не обичаме, но който му харесва с тях ги поръсва при захарта.

# 27 314
Заради вас дюли пекох и сега ям! Нека ви тежа на съвестта!

Общи условия

Активация на акаунт