Виена тема 16

• 11 662
  • 235
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Два поста по-нагоре някой се оплакваше, че в Швейцарската къща яли нещо, което не ставало за ядене на безумна цена. Та така, разни хора - разни идеали...
Даа, аз затова казах, че всеки си преценява за себе си. Тук само споделяме нашите си изживявания и впечатления.

# 181
Освен от приложение и автомати, откъде могат да се купят карти за градския транспорт? Вероятно ще купим за една седмица. От автомат по-напред в темата имаше отговор, че има не работещи и гълтст банкноти. От приложение се сетих, че може да не съобразя и да ми падне батерията или друг инцидент с телефона. Затова търся вариант за закупуване от гише или нещо подобно.
От познати научих, но не съм сигурна дали съм разбрала че картите за метро и автобуси са различни, тска ли е или има една карта за всеки вид транспорт?

# 182
  • София
Аз не съм попадала на неработещ автомат. Плащам с карта и не знам как е с банкноти.
Това са офисите на виенския градски транспорт - https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/offices-and-opening-hours
Картите важат за всички видове транспорт.
П.П. При хартиена карта трябва да предвидите възможността от увреда или загубване на картите. Simple Smile

# 183
  • на Мелмак
Има малки магазинчета като нашите за цигари, вестници, там също продават билети и карти за ГТ.

# 184
  • София
В табак шоповете продават билети, но не съм сигурна, че и карти.

# 185
  • на Мелмак
Аз си бях купила дневна карта, затова споделям.

# 186
Да отбележа че от физическо място седмичните картие важаха единствено от понеделник до понеделник. А не вдяка почивка започва от понеделник. Цената на седмичните карти  беше толкова атрактивна , че си купувахме седмична карта само за престой за 3 дена във Виена , предпочитайки пред дневна или билети. Само при закупуването  на седмична карта чрез Ел приложение ( виенмобайл) можеше да се избира начален ден ( да кажем от сряда до сряда). Може да  закупите картите  много поредварително през приложението.  Те са поименни, праща ви се пидиеф файл с баркод и име. Може да се закупят от един човек, с една банкова карта и те му се изпращат на неговото приложение . Под форната на поименни пидиеф документи. Могат след закупуване да се качат на всички устройства в този формат на документ, така, поне един тел да работи да съдържа всички карти. А могат да се изпечатат на хартия и да се носят в този вид на документ. Самата карта се ползва, ако сте я купили предварително , и за придвижване от и до летище. Закупувате само допълнителния извънградски билет който беше 1,90 преди година и половина. Тук помните,  че с този билет не ползвате влакове. Там цената е различна.
Приложението wienmobile  ви съветвам са си свалите задължително. С него получавате актуална информация как , къде, с какво да се придвижите -през деня, през нощта, почивните дни и т.н.

# 187
  • и аз незнам къде
Светкавица ние бяхме с предварително купени онлайн билети,но никъде нямаше опашки където бяхме.
Зоопарка и музеите бяха без опашки в дворците не сме влизали вътре,но нямаше видимо и там.
Искам да попитам като бяхте в зоопарка пандите можеше ли да се видят? Питам, защото ще пътуваме за Виена през юни и това е едно от огромните желания на децата, момичета почти тинейджъри.

# 188
  • София
В момента няма панди, есента заминаха обратно за Китай. Погледнах, че новите се очакват средата на май. Дано се спази срока и да имате възможност да ги видите.

# 189
Пандите са вече в зоопарка във Виена, но до средата на май няма да бъдат показвани. Щом ще сте през юни значи ще ги видите Simple Smile

# 190
.... Могат след закупуване да се качат на всички устройства в този формат на документ, така, поне един тел да работи да съдържа всички карти. А могат да се изпечатат на хартия и да се носят в този вид на документ......
Здравейте! Преди 3-4 години бяхме и си бяхме закупили карта от гише. Сега родителите ми ще ходят и смятам да им закупя карти онлайн. Въпросът ми е дали трябва да ги валидират всеки път, когато ще използват ГТ?

# 191
  • СОФИЯ
Не се валидират картите. Приложението обаче вече не дава възможност за снимка и съответно изпращане. Това го установих миналия месец.

# 192
Не се валидират картите. Приложението обаче вече не дава възможност за снимка и съответно изпращане. Това го установих миналия месец.

скриийн шот правим мама Саня. Има баркод който може да бъде сканиран и от там "разпозната картата". По същия начин както примерно боравим с баркод на карти по хипермаркети. Имаме една и всички представяме нея като свален  скрийншот на екрана на телефона.

# 193
  • СОФИЯ
Точно това имам предвид, не става вече със скрийншот. Или поне при мен не се получи в началото на април. Винаги си снимам картата, като застраховка ако случайно забие приложението.

# 194
Точно това имам предвид, не става вече със скрийншот. Или поне при мен не се получи в началото на април. Винаги си снимам картата, като застраховка ако случайно забие приложението.

не се получи в какъв смисъл? Какво значи в случая тогава "снимам картата".

Общи условия

Активация на акаунт