Париж - 20

• 16 086
  • 295
  •   2
Отговори
# 285
Деца до 4 години пътуват безплатно.
До 10 на половин цена.

# 286
  • София
Проверих така е. Но се опитах да изкарам такава карта и когато отбележиш,че не си французин, че не живееш постоянно и не работиш тук, системата ти отказва. Така, че за туристи не е възможно ползването.

# 287
Ние бяхме с Navigo easy без снимки. Пътувахме навсякъде с тях. Синът ми е под 18г и той беше с карта и заредени билети, не безплатни, а нормални.
Аз не съм предполагала, че замъкът на спящата красавица е истински и че е във Франция. Даже сега ще го разгледам за следващото ни ходене там. Страхотни сте, благодаря, че споделяте..

# 288
Здравейте,

Бихте ли ме ориентирали в кой район да търся хотел. Изисквабнията ми са да бъде горе долу близо за разглеждане на заблежителности, да има наблизо спирка на транспортите от летище Орли и ако е възможно от хотела да има транспорт към Дисниленд?
Съществува ли такъв район Simple Smile Просто сме с децата на дълга екскурзия там и ми се иска да е максимално удобно.

# 289
До 10 на половин цена.

Само за френски граждани било.
Странно е, че никъде не намерих информация за деца чужди граждани?

# 290
Ние пътувахме няколко пъти с автобус. Там можеше да се  купят билети от шофьора и се качваш през първата врата. За децата, голямото на 12, не са искали да купуваме билети. Очевидно бяхме чужденци. Мъжът ми говори френски, но е ясно, Че не е французин.

# 291
  • В офиса
До 10 на половин цена.

Само за френски граждани било.
Странно е, че никъде не намерих информация за деца чужди граждани?
Малката ми дъщеря (тази година прави 11) пътува с билетчета на половин цена, първият път с хартиени, вторият - заредени в пластика. Проверявали са ни, никой не е повдигал въпрос, докато за снимката на седмичната карта на сина ми направиха такъв. Глобата ни се размина само защото ние другите имахме снимки, т.е. мина в графата непокорен тийн (какъвто си и беше - "аз сега от къде на къде ще им слагам снимка", а не искащ да злоупотребява.

# 292
Не е безплатно. Купува се билет с телефон и приложение за под 18г., валидира се с телефон и няма нужда от карта физическа.

# 293
  • На морето!
Аз ползвам тази карта, зареждам през телефон.
Скрит текст:

# 294
Здравейте,

Бихте ли ме ориентирали в кой район да търся хотел. Изисквабнията ми са да бъде горе долу близо за разглеждане на заблежителности, да има наблизо спирка на транспортите от летище Орли и ако е възможно от хотела да има транспорт към Дисниленд?
Съществува ли такъв район Simple Smile Просто сме с децата на дълга екскурзия там и ми се иска да е максимално удобно.
Chatelet и гара Лион имат директна връзка и с Орли, и с Дисниленд. Шатле е съвсем централна локация, аз бих избрала втората обаче (може би по линията гара Лион - пл.Бастилия или изобщо на 3-4-5 минути от гара Лион; миналата година бяхме в близост до пл. Бастилия, но от другата му страна, и района ми хареса.) Иначе, отсядали сме до гара Берси (директна връзка с Орли), която е в съседство до гара Лион, когато ходихме до Дисниленд преди години. Погледни ги в гугъл мапс, виж докъде как се стига с транспорт или вървене, виж букинг какви места за настаняване ще ти предложи и си прецени дали е каквото си го представяш.

# 295
  • Бургас
Най-неприятната спирка е Шатле и бих я избягвала всякак.
Такова блъскане и напъхване в метрото не помня от ученическите си години от соца, дето висяхме отвън на вратите...

Общи условия

Активация на акаунт