Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 17 062
  • 350
  •   1
Отговори
# 150
в западния свят жените не са с предимство. Това усещане може би идва у мъжете, но то е плод на променящи се закони от 1975 год насам, които приравняват правата на мъже и жени. Примери мога да дам много, но ще излезем от темата.

Отчита се и "вината" на единия или другия, разбира се с доказателства. Тогава е възможно невиновният съпруг, жената, по постановление на съда да остане в жилището, което е собственост на мъжа, до пълнолетие на децата. Разбира се, ако жената е поискала това, ако има иск за това.
Напротив, в повечето държави стандартната форма е т.нар. "развод без доказване на вина" - единият от двамата просто решава, че иска да се разведе и може да получи развод без да доказва с какво е виновен другия:
https://en.wikipedia.org/wiki/No-fault_divorce
Дори в САЩ, където от книгите на Чандлър знаем за частните детективи, чиято работа била предимно да дебнат за снимки за изневери, първо Калифорния легализира развода без вина през 1971 г. а скоро след това и всички 50 щата.
Сметнали са, че нуждата от доказване на вина често карала този, който иска развод да си измисля прегрешения, да води лъжесвидетели, и т.н.

Относно темата, чел съм само първия пост на авторката, така че може да изпускам нещо по-натам. Но на базата на това:
Какво е ставало не знам, той твърди че само са писали. Според мен е имало още нещо, за мое щастие попаднах на техен разговор. Преживявам го все още много трудно и мъчително.
ми се струва необмислено да се разведе човек. Не го е хванала на местопрестъплението, я. Но щом той твърди, че нямало нищо, пък тя не му вярва, самата липса на доверие може и да е достатъчна причина за някои хора. Или ако му е насъбрала за нещо друго и й е омръзнал. Вина не се доказва, така че пускаш си една молба в съда и ето те свободен човек.

# 151
в западния свят жените не са с предимство. Това усещане може би идва у мъжете, но то е плод на променящи се закони от 1975 год насам, които приравняват правата на мъже и жени. Примери мога да дам много, но ще излезем от темата.

Отчита се и "вината" на единия или другия, разбира се с доказателства. Тогава е възможно невиновният съпруг, жената, по постановление на съда да остане в жилището, което е собственост на мъжа, до пълнолетие на децата. Разбира се, ако жената е поискала това, ако има иск за това.
Напротив, в повечето държави стандартната форма е т.нар. "развод без доказване на вина" - единият от двамата просто решава, че иска да се разведе и може да получи развод без да доказва с какво е виновен другия:
https://en.wikipedia.org/wiki/No-fault_divorce
Дори в САЩ, където от книгите на Чандлър знаем за частните детективи, чиято работа била предимно да дебнат за снимки за изневери, първо Калифорния легализира развода без вина през 1971 г. а скоро след това и всички 50 щата.
Сметнали са, че нуждата от доказване на вина често карала този, който иска развод да си измисля прегрешения, да води лъжесвидетели, и т.н.

Относно темата, чел съм само първия пост на авторката, така че може да изпускам нещо по-натам. Но на базата на това:
Какво е ставало не знам, той твърди че само са писали. Според мен е имало още нещо, за мое щастие попаднах на техен разговор. Преживявам го все още много трудно и мъчително.
ми се струва необмислено да се разведе човек. Не го е хванала на местопрестъплението, я. Но щом той твърди, че нямало нищо, пък тя не му вярва, самата липса на доверие може и да е достатъчна причина за някои хора. Или ако му е насъбрала за нещо друго и й е омръзнал. Вина не се доказва, така че пускаш си една молба в съда и ето те свободен човек.

Разбира се, че има развод без доказване на вина, по-голямата част са такива. Аз визирах случая на авторката, която е с 2 деца и каза че мъжът й е вече при майка си. А преди това в цитата тя казва, че е чула разговора им и от този разговор е разбрала, че е имало нещо.

Въпросът за вината и да не се търси тя,  е масова практика в Европа, развод по взаимно съгласие. Съществува и в Бг още 80-те години или 70-те.
Вината има значение само дотолкова, доколкото невиновният съпруг има право  да живее в жилището (дори то да е на другият), да претендира децата да живеят при него (макар че е споделено родителството) и да унаследява другият евентуално. Според европейските закони.
Само че трябва да има доказателства за тази вина и там пада магарето. Не се доказва лесно.

А и по-кратко е времето за такъв развод без вина. Това и за двамата  удобно - за виновния, че излиза невиновен, никъде няма да останат записани мръсотийките му, отново е на пазара с чисто лице. Невиновният пък, обикновено жената, няма търпение да се отърве от него и й е все едно дали ще опишат бакиите му в бракоразводния акт или не.

Иначе не ми се струва така лесно човек да се събуди една сутрин и да реши да се освободи от половинката, за да остане свободен. Бракът е сериозно нещо.

Само мъжете си мислят така "че му е насъбрала за нещо друго и й е омръзнал".

chris78, прочети, ако искаш и другите постове на авторката - мъжът й от месеци си ляга в 8 ч вечерта, преди 2-те им деца дори, остава по 40 мин в тоалетната. Отказва да разговаря с нея, да й обясни в какво евентуално поведението й е грешно, отказва да излиза вечер с нея или с децата, по думите й, не желае разходки, концерти, театър, общуване. Пълно игнориране на нея, а оттам индиректно и на децата.

# 152
Е, поне дивана е свободен.
Може авторката да седне и да си почине.
Да види и тя малко почивка Grinning

# 153
Този е непораснало момченце. Може би и жената, без да го осъзнава тя самата за себе си. Ще има жена и две деца и ще се държи като детенце, ще лежи, ще цъка на телефона и ще чака на друг за всичко. Това не става от днес за утре, той просто е поредният безотговорник, което е дъното на дъното. Ама и жената си е поддържала илюзиите за прекрасно семейство и вярата как всичко ще се оправи от въздуха, като с магическа пръчица, докато той продължава да се държи като ергенче, а проблемите, естествено, са се трупали. Сериозни успехи с несериозни хора няма как да се случат, все едно за какъв тип успех говорим.

# 154
Stoyanova89, как си днес?
Как се чувстваш! Тук сме, макар и пиперливи, но все пак съпричастни с теб... ако ти се говори!

Ей, помни все пак нищо страшно не се случва - живи сте, здрави сте, всичко ще се нареди някак!

# 155
  • Поморие
Този е непораснало момченце. Може би и жената, без да го осъзнава тя самата за себе си. Ще има жена и две деца и ще се държи като детенце, ще лежи, ще цъка на телефона и ще чака на друг за всичко. Това не става от днес за утре, той просто е поредният безотговорник, което е дъното на дъното. Ама и жената си е поддържала илюзиите за прекрасно семейство и вярата как всичко ще се оправи от въздуха, като с магическа пръчица, докато той продължава да се държи като ергенче, а проблемите, естествено, са се трупали. Сериозни успехи с несериозни хора няма как да се случат, все едно за какъв тип успех говорим.
Дето се вика мързелът е майка на всички злини.. Все повече хора живеят безотговорно и безцелно и живеейки така, между другото успяват и да нараняват близките си и да си прецакат свмействата. И за тях все другия е лош, без значение ТЕ какво са му сторили. Просто природата им е такава.

# 156
  • София
Чак пък толкова. Никой не е умрял.
Разбирам да е имало дълъг период на тормоз и унижение като при Ева, да. Но тук някакъв пълен льольо и жена му, която беше готова да поеме вината и изведнъж излъга, че го е отпратила... Такива истории под път и над път.

# 157
И аз бих разказала на всички, вместо да му пазя реномето.

Тя не пази неговото реноме, а своето, защото вероятно не би желала публично да е съпругата, която преглъща и си наляга парцалите в тази ситуация.

# 158
Има ли доказателства за изневяра? По дефиниция тя е само тогава, когато има полов акт. А поради съмнения за изневяра да се вадят компромати и да се унищожава който и да е било ме е никак добра позиция, според мен.

... За изневерите е казано всичко. Отношенията между хората са трудни, иши се възстановява някак си доверието, или хората се разделят.

# 159
Значи авторката каза, че мъжът й не се е оплаквал от нея и дори в момента не може да каже с какво тя го е отблъснала. Обаче не, тя била направила нещо.
Значи ако някой има проблем е длъжен да го каже. Ако проблемът е толкова сериозен, че кара мъжа да хойка, няма как да е останал незабелязан от авторката.
И не, "помниш ли преди шест години, като бяхме на Ахтопол и не спря да мрънкаш, че хотелът е мръсен, е тогава чашата преля" не се брои.

# 160
Аз съм в същото положение само че съм мъж който се съмнява в жена си . Нервите и агонията са безкрайни и това че няма очите да ми каже нещата в прав текст. Възможно е мъжа ти просто да са си писали и заигравали без физически контакт . Но ако имаш доказателства че е нещо по сериозно не е добре. Аз лично не искам приятели като описаните от тебе. Един съвет щом я познаваш иди и очи в очи я питай какви са им били взаимоотношенията. Много мъже не влагат нищо в изневерите тоест да го натопят , докато жената е друго.

# 161
  • Далечният изток
А ти като даваш такъв съвет, защо сам не отидеш и питаш? А жена ти пита ли я?

# 162
Да , не еднократно и смятам че ме лъже . Просто изчаквам да гръмне и да се приключи. За мен изневярата е избор а не случайност. Няма прошка , щом аз си го държа в гащите редно и отсреща да е така.

# 163
Няма прошка , щом аз си го държа в гащите редно и отсреща да е така.

Човек трябва да си държи органите в гащите по лично убеждение и като проява на ценностната му система, а не насила, заради едната реципрочност. Има ли "щом аз..., то ти...", обикновено този, който го казва, само чака отсрещната страна да "стъпи накриво", за да се развихри Smiley

# 164
Не знам на какво основание стъпва мнението и теорията ви , но лично в моя случай Ви гарантирам че нямам това в предвид и не ми е целта. Не мога да разбера що за фалшив свят живеем и лъжливи взаимоотношения. Всичко е измамно и лъжливо!

Общи условия

Активация на акаунт