Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 899
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 390
  • Melmak
Е как само на тях, нали бяха съгласни и на неутрално име.

Върни се и прочети първия пост на авторката. Мъжът е бил изумен и неприятно изненадан, че женат му не иска да кръсти детето на някой от родителите му.

Хечи, ако е някоя проклета жена, ще настрои мъжът до теб и ще се чудиш от къде ти е дошло. Просто си случила на свекърва, ако и да е досадна.
А в твоето родно семейство ти тропаш с крак, защото си преценила, че ти е важно и така смяташ, че е правилно. За жената, в случая името на детето ѝ е толкова важно за нея, колкото за теб да си вземеш това, което смяташ, че ти се полага.

Аз ако съм се хванала с мъж, който се влияе от майка си, значи аз съм луда, не той.

В случая моите връзки в родното семейство са счупени много отдавна. Аз не бих положила такива основи за семейството, което изграждам сама.

Миленака, нали някак трябва да се разберат. Тя е била съгласна да живее в подарения на мъжа си апартамент.

# 391
  • София
Скрит текст:
Е как само на тях, нали бяха съгласни и на неутрално име.

Върни се и прочети първия пост на авторката. Мъжът е бил изумен и неприятно изненадан, че женат му не иска да кръсти детето на някой от родителите му.

Хечи, ако е някоя проклета жена, ще настрои мъжът до теб и ще се чудиш от къде ти е дошло. Просто си случила на свекърва, ако и да е досадна.
А в твоето родно семейство ти тропаш с крак, защото си преценила, че ти е важно и така смяташ, че е правилно. За жената, в случая името на детето ѝ е толкова важно за нея, колкото за теб да си вземеш това, което смяташ, че ти се полага.

Аз ако съм се хванала с мъж, който се влияе от майка си, значи аз съм луда, не той.

В случая моите връзки в родното семейство са счупени много отдавна. Аз не бих положила такива основи за семейството, което изграждам сама.

Миленака, нали някак трябва да се разберат. Тя е била съгласна да живее в подарения на мъжа си апартамент.
Което може да ѝ бъде отнето, защото тя няма права върху жилището.
Истинският получател е само мъжът ѝ. Той да плаща "подаръка" на родителите си. Как да стане това е проблем между мъжа и свекърите.

# 392
Ако свекърите бяха хора на място, след като вече името на свекъра се носи от внуче от другия му син, щяха да кажат сами на сина и снаха си да запишат детето на родителите на снахата, ако това е желанието й, дори преди тя самата да е загатнала какво име би искала за детето си.

Ето такива свекъри биха заслужили още по-голямо уважение от онова, което по принцип се дължи на всеки.

Не знам дали поведението им се дължи на това, че се считат за хората с парА, какъвто бащата на момичето вероятно не е, или пък са много много закостенели в разбиранията си за традиции, или пък и двете заедно. И синът не пада по-долу от тях.

# 393
  • София
Снахата едно дете ли е на родителите си?

# 394
  • София
Има малка сестра.

# 395
  • Варна
Няма такова нещо като “само единия да плаща” в едно семейство. Който и да плати, нали парите за общите неща пак ще намалеят. Така че все тая кой плаща.

# 396
Апартаментът е купен на името на сина.Но те сключиха брак.

Тоест тя няма никакъв дял в този апартамент, но трябва да кръсти първородното на свекърите, защото са купили апартамент на сина си? Ако се разведат утре, тя жилище няма да има.
На нейно място щях да го кръстя на баща си, а ако много знаят, щях да се върна при нашите. Явно е в добри отношения с родителите си момичето. Намирам за грозно такава намеса в младото семейство и извиване на ръцете.

# 397
  • София
Който не приема жилища, купени от мама, си купува сам, а не изисква да му подаряват. Ако изисква, е просто нагляр. Голям.
Пояснявам, че се отнася към пост на Ариел за жена, която си била изискала в подобен случай името и да е в нотариалния акт, защото не била патица, а не към познатата на Вероникааа.

Цитат
...пак уважението следва да е по равно и на двете двойки родители. Тогава защо тя без никаква диалогичност се е запънала само за своите? Или уважение се полага само на нейните?
Точно така.
Ама не, синът като родял, тогава можел да иска да избира име.
Съгласна съм, неколкократно го поясних.
В случая на Ариел, както и на мои познати, възможна е хипотезата, все пак да има разбирателство и уважение между  всички, както и приемането на младата дама като част от семейството и желанието и да не бъде гост в дома на съпруга си и да има съответната сигурност. Това са доброволни актове, а понякога хората са добронамерени към новите попълнения в семейството на децата им, казано просто- харесват снаха си/зет си и ги намират за достойни партньори на децата си и родители на внуците си. И няма напрежение, войни, омраза и броене на дребно, кой пил, кой ял и кой платил.

# 398
  • София
Няма такова нещо като “само единия да плаща” в едно семейство. Който и да плати, нали парите за общите неща пак ще намалеят. Така че все тая кой плаща.
Не говорим за пари.

# 399
  • Варна

Тоест тя няма никакъв дял в този апартамент, но трябва да кръсти първородното на свекърите, защото са купили апартамент на сина си? Ако се разведат утре, тя жилище няма да има.
На нейно място щях да го кръстя на баща си, а ако много знаят, щях да се върна при нашите. Явно е в добри отношения с родителите си момичето. Намирам за грозно такава намеса в младото семейство и извиване на ръцете.
А още по-грозно е когато намесата идва отвътре - младоженецът да извива ръцете на собствената си съпруга, която носи детето му, и да не ѝ говори с дни като някакъв пубер… Много жени биха си тръгнали само заради това.

# 400
  • София
Каквото и да си говорим, парите ИМ говорят.

# 401
Който не приема жилища, купени от мама, си купува сам, а не изисква да му подаряват. Ако изисква, е просто нагляр. Голям.
Пояснявам, че се отнася към пост на Ариел за жена, която си била изискала в подобен случай името и да е в нотариалния акт, защото не била патица, а не към познатата на Вероникааа

И какво точно ще направиш, ако сина ти доведе такава снаха хм?

Защото много са такива - танто за кукуригу. Между другото повечето са такива.
И не сина ти няма да я зареже защото ти така си искала.

Какво да прави? Синът си я избрал, да си я взема. тя просто няма да и припише никаква част. Може и на сина си да не припише, да почака за наследство.  И двамката да се борят с живота без да дължат никому нищо. Не е ли прекрасно?

# 402
Напротив, хората искат ...
Нищо не могат да искат, защото не става дума за тяхно дете.

Вече имат внуче, кръстено на свекъра. Явно на младите им допада идеята и тя иска същото щастие и за баща си. Но явно смятат, че само мъжкият род заслужава "уважение" и/или който си плати.

# 403
Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.

Е, ако ще градят някакъв живот заедно, със собствени усилия и ала-бала каквото там беше, какво пречи, че са им дали самостоятелно жилище да живеят, че даже и са им платили каквото обзавеждане са си харесали? Пак може със собствени усилия, докато не плащат наем, да си вземат и друго жилище, на името и на двама им, или пък жената може на нейно име. Като плащаш наем и не можеш нищо да смениш в обзавеждането, да не е повече собствено или самостоятелно жилището. Ама явно някои си знаят собствените възможности и усилия, та ако не им напишат името в нотариалния акт на жилище, за което нямат никакъв принос, единственият вариант е да се озоват на улицата бездомни на 50.

Ако е така, най-добре ръка да целува, да вика "мамо" и "тате" и да кръщава на свекървите.

# 404

Егати отношението имате младите към брака. Няма любов, няма желание за компромиси и диалогичност, само настръхнал стремеж да не те минат и ако не стане твоето - майната му на брак и съпруг, и беж при родителите. Но детето все пак остава и на баща си.

Общи условия

Активация на акаунт