Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 219
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 540

Написано е съвсем ясно, че младите са си избрали всичко по жилището и обзавеждането сами, родителите на мъжа само са платили, егати намесата. За това как ще им използват подареното жилище като ваканционен имот също звучи леко абсурдно - жилището и на свекърите, и на младите е в един и същи град. Ще дойдат да ползват това на младите, че е с 200 метра по-близо до плажа ли? И ще си правят планове младите как тираничната свекърва трябва да идва и да помага за бебето?

Аз, както го виждам, подарили са на младите, защото те самите са така възпитани, че е редно да помогнат на детето си, ако могат, да му осигурят жилище и пр., защото и на тях вероятно да помогнали. Даже и не държат да е на тяхно име, а просто да не е Петра или Петромира. Че то на мен ми се прииска да тропна по масата или да падна на колене, молейки ги да не го кръщават с подобни ужасни имена.

Това са теоретични примери от сходни ситуации (освен последния), не че това съм разбрала от написаното. Иначе Петра и особено Петромира ми звучат ужасно и на мен, да.

# 541
Мисля, че много фантазирате и обрисувахте  апокалипсис без изобщо да знаете, а единствено и само на бази личния си опит. Гьоте го е казал много добре “Човек вижда това, което знае”. Пък ги изкарахте свекърите богаташи дето ѝ натякват да си знае мястото и изискват от нея, пък мъжът какъв бил, пък било я нямало в нотариалния акт, пък компромис била направила с него … в голям страх и тревога живеете повечето. И дори не четете темата, а си развивате страховитите сценарии.
Един ден ако дъщеря ми има сериозен партньор и имам възможност да ѝ купя жилище също няма да впиша партньора в нотариалния акт. Дори и да сключат брак след това (както в случая) пак няма да се очаква от нея да направи жилището на двамата. И това няма нито да значи, че по-малко го обича, нито че един ден ще го изхвърли. Ще означава, че има лично жилище, купено от мен, в което семейството живее.
Някой да е чувал, чи мъжете моряци имат и заместник капитански и капитански професии, а не хвърлят въглища в парахода? И никой не е чувал, за семейства, които са много добри семейства, въпреки, че мъжът отсъства 6 месеца, а останалите 6 е пълноценен мъж, съпруг и баща по 24 часа? Мислите си, че ако мъжът ви е до вас 365 дни, но от 8 до 17 е на работа е по различно от това 6 месеца да го няма и останалите 6 да е 24/7 на разположение? Има много двойки, започнали живота си с тази ясна ситуация и уговорка и бащите са добри бащи и познават децата си, а децата знаят, че това е професията на бащата и нямат проблем с това.
Просто е много смешно как ситуацията се тълкува понеже родителите на мъжа са купили апартамента. Ако бяха родителите на момичето щеше да е ясно, че ще се кръсти на тях, че той няма място в нотариален акт и дори няма право не мнение за името на бебето … То като чета и сега горкия човек нямал право на мнение, името се давало от нея, защото тя го раждала … модерни съвременни жени … баш … името се дава от двамата и бащата има толкова право на избор колкото и майката. Дори бих казала защото жената има привилегията да износи и роди това бебе и ще създаде връзка с това дете по-силна от всичко на света може би бащата има привилегията да изгради връзка с бебето като му даде името? Тук има вероятно психолози и те могат да обяснят колко е важно за бащата да знае името на бебето си много преди раждането и дори да го е избрал или участвал в избора му за да може да изгради връзки с него преди раждането и как това се отразява на бъдещата му роля като баща. Но тука си знаете, че майката дава името, даже ако може в родилото, после отделя бащата на дивана щото видиш ли той не кърми и не храни, след това те знаят по-добре от бащите понеже са майки и накрая четем теми за бащи абдикирали от бащинските си отношения.

# 542
Di Soleil, зад твоите думи стоя и аз: писах вече, че тук такива сценарии разиграха, че нямам думи.Така се изопачиха нещата, все едно са сродници на участващите в историята и говорят от първо лице.

# 543
Di Soleil, зад твоите думи стоя и аз: писах вече, че тук такива сценарии разиграха, че нямам думи.Така се изопачиха нещата, все едно са сродници на участващите в историята.
И са сигурни! Винаги съм се изумявала с каква лекота си залагат животите за чужди казуси … “сигурна съм” вика, “че мацката се е осъзнала какво я чака и за това иска да го кръсти на баща си, за да им покаже” … мабожегосподимой

# 544
На нейно място, ако ми се обидят, че искам да кръстя детето на баща си (защото щом свекърите нямат против неутрално име, значи реалният им проблем е, не че няма да е кръстено на тях, а че ще е кръстено на другия дядо), ни това, ни второ, трето, пето дете ще кръстя някога на тях. Според мен най-вероятно и това е причината тя толкова да държи,въпреки сръдните, на Петра и Петромира.

# 545
Искам само да вметна, че моряк може да значи и капитан и  този тип професии изобщо не са толкова неатрактивни, колкото ги изкарвате. Напротив - познавам момичета, които съвсем целенасочено търсиха запознанства с такива.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 14:20 от Паганне

# 546
  • София
На мен пък Петра не ми е ужасно. За разлика от Теодора, то е ужас. Дарина също ми е никакво. Петромира е пълен смях. Но не това е важното в случая.

От вчера си мисля как живеят масово хората. При повечето ми познати единият има жилище и другият идва в това жилище. И? Явно единият си остава во век и веков в подчинена форма, защото не е с великия НА. Ами нататък? Приспадат ли се сметките, почивките, трудът - ремонт, домакинство, гледане на деца, не дай си Боже и гледане на болен партньор? Инициативност? Друго?

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 11:38 от бъръльо-бъръльо

# 547
  • Melmak
То тук всички са закупили жилище на детето си и доброволно са вписали в НА и неговия партньор. Ама разбира се!

Всеки родител мисли как да подсигури снаха си и зет си! 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

# 548
Ако подсигуря мое дете, със сигурност няма да чакам внуче на мое име.

# 549
Di Soleil, зад твоите думи стоя и аз: писах вече, че тук такива сценарии разиграха, че нямам думи.Така се изопачиха нещата, все едно са сродници на участващите в историята.
И са сигурни! Винаги съм се изумявала с каква лекота си залагат животите за чужди казуси … “сигурна съм” вика, “че мацката се е осъзнала какво я чака и за това иска да го кръсти на баща си, за да им покаже” … мабожегосподимой
На всички ни е ясно, че животът е низ компромиси и трябва да си избираме битките, но като гледам общата нагласа,  разбирам защо в днешно време браковете не просъществуват.
Сигурна съм, че всеки така си извърта ситуацията, че винаги да е на страната на правото, независимо от цената.
Е, аз възпитавам децата си, че животът е повратен и трябва да се съобразяват спрямо ситуацията и невинаги правдата тържествува, но зад нея има много по-фундаментални неща, които не е ок с лесна ръка да се захвърлят.Искам да си намерят и такива партньори- готови на разговор  и готови да загърбват его, за да върви животът им щастливо, макар понякога да трябва да загърбят себе си- да си правят добра реална преценка на обстоятелствата.Казва се емоционална интелигентност.
Имам две момчета и се надявам да намерят същите хора като тях- сговорчиви и разсъдливи, умеещи да поддържат щастието си с умението да съжителстват с околните.Животът не е само черно и бяло, че да заемаме две позиции.

# 550
Ех, тези имена!   И едните са направили доста голям подарък,  и майката има право на избор.  Все пак имената не са Перуника и  Съло например.
 Дария или Теодор са много актуални хубави имена.
Бащата на снахата как се казва?

# 551
Петър.Тя иска да кръсти бебето Петра или Петромира.

# 552
  • Обран бостан ;)
Чудех се откъде идват двойните имена - Мария-Магдалена , Иван-Асен и т.н.

Вече не се чудя. Sunglasses

# 553
На нейно място, ако ми се обидят, че искам да кръстя детето на баща си (защото щом свекърите нямат против неутрално име, значи реалният им проблем е, не че няма да е кръстено на тях, а че ще е кръстено на другия дядо), ни това, ни второ, трето, пето дете ще кръстя някога на тях. Според мен най-вероятно и това е причината тя толкова да държи,въпреки сръдните, на Петра и Петромира.

Точно там е проблема, че не искат да е на тъста. Имат две внучета кръстени на тях - и третото пак да е на тях
Ми селяндури са.

# 554

Точно там е проблема, че не искат да е на тъста. Имат две внучета кръстени на тях - и третото пак да е на тях
Ми селяндури са.

Ловци на имена 😂
И всичките на техния род.

Общи условия

Активация на акаунт