Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 118
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 585
  • Melmak
Абе, ако някой ми спести 25те години ипотека + към 35 000 лв за ремонти (май вече са повече), аз от душа щях да кръстя детето на него - все ще се измисли прилично име поне с буквата. Даже нямаше да се налага да ме карат. Grinning Че сега апартамента ще е наш (а не съсобственост с банката) чак като стана на почти 50 г. Grinning Тия жилища като бонбони се възприемат - все едно шоколадче са подарили. Истината е, че човек ИМА избор - може да не приема огромни (колосални) подаръци и да не се налага да се чувства задължен. Просто безплатен обяд няма.

Разликата е, че жилището след като се изплати ще е ваше.
А нежеланата снаха ще живее в чуждо жилище (само на мъжът й) понеже тя не е човек и не заслужава да фигурира в документацията.
Голяма работа, че ще му роди детето подробности. Да мълчи там, че да не я изритат от там от дето е дошла.
Парцалеса...

Това са глупости някакви. В една друга тема всички писахте колко е яко да получиш жилище на готово дори ако трябва да живееш с родители (ако не си във връзка). Сега оле мале, лошите свекъри, дето взели снахата за парцалеса.

Да ви кажа много мои приятели живеят в наследено жилище или купено от техните. И никой не смята снаха си и зет си за парцалеси, понеже живеят в дадено жилище. То няма как хем да ти дадат, хем да искаш семейство и да живееш сам.

Жената не живее в чуждо жилище. Живее в това на мъжа си. Нашата кола я купи мм и е на негово име, преди брака е. Реално утре може да я продаде за 5 лв и дори да не ме пита. Никога не съм живяла с мисълта, че това е някаква само негова кола, понеже не ме има като съсобственик в документите. Има тук много комлекси, кое и на кого. Направо темата избухна с проблемите на всеки.

# 586
  • София
Никакви глупости не са.
Когато тя е в жилището на мъжа, той може да се разведе и да я изгони по всяко време. Ако жилището по документи беше и на двамата, положението е коренно различно.

# 587
Като се сетя за процента мъже, на които им дотежава да са половинки и бащи, се чудя дали ще е възможно детето да се прекръсти, ако нещо се закучат нещата с връзката.

# 588
Аз разбрах така нещата:
Семейството (младото) не може да си позволи жилище, затова свекърите им купуват такова.
Семейството не може да си позволи ремонт и обзавеждане, затова свекърите го плащат (в началото на темата пише, че момичето си избира какво й харесва, свекърите само вадят картата и плащат).
Семейството няма помощ за гледането на бебето после, затова разчитат на свекървата да помага.

И някакси девойката смята, че това всичкото никога няма да има елемент, в който тя да направи някакъв жест към тия хора? Е, извинявайте, ама това ми идва наивно. Не нахално, а наивно.

И какво като името й не е в НА? Нали поне идните няколко години докато финансите им хвърчат по бебето, няма да се налага въобще да мисли за ипотеки, банки, самоучастия, ремонти и тн? После парите й са свободни, защото не е обвързана с нищо и преспокойно може да си купи жилище с нейното име в НА. Аз сега съм близо до 9ти месец и да ви кажа честно, дори с прилични доходи (каквито са нашите) изследвания, раждане, ипотека, кредит и ремонти, и нещата за бебето са огромен финансов стрес - не е никак дреболия, че им е спестен. Ако голямата мечта на тия свекъри в една буква - на мен не ми звучи като огромна жертва. Буква е това, не очакват да се кръсти бебето Пенка, Гинка или Вълка. Или поне наистина да е неутрално, а не на баща й.

# 589
Направо темата избухна с проблемите на всеки.

Баш с проблемите на всеки и никаква обективност няма.
При нас всичко е на ММ, но ако някога не сме заедно съм на 100% сигурна, че ще намери начин да ме обезщети и да имам точно толкова, колкото и той.В тази посока трябва да се развиват отношенията в семейството.

# 590
  • София
Не.

# 591
Бъдете честни и кажете колко от вас ще купят жилище на детето си и ще го запишат и на партньора му.
Ако си го купят двамата и влагат наравно в него (както при Гугъл) е друго нещо.

# 592
Бъдете честни и кажете колко от вас ще купят жилище на детето си и ще го запишат и на партньора му.
Ако си го купят двамата и влагат наравно в него (както при Гугъл) е друго нещо.
Николко.

# 593
Ако родителите го правят, за да им бъдат задължени децата, по добре да не го правят.

# 594
Представям си колко от вас, ако имат възможност, ще купят жилище не само на дъщеря си /сина си, ми и на снахата /зетя на името.

# 595
А, как ДХЗ, в грешка си, що народ се изсипа да обвинява хората.

# 596
  • София
 прякото вмешателство в семейството на двама млади и проблема, не нещо друго. За мен.

Питам се, кога ще отмрат тия простотии?

# 597
  • София
Аз разбрах така нещата:
Семейството (младото) не може да си позволи жилище, затова свекърите им купуват такова.
Скрит текст:
Семейството не може да си позволи ремонт и обзавеждане, затова свекърите го плащат (в началото на темата пише, че момичето си избира какво й харесва, свекърите само вадят картата и плащат).
Семейството няма помощ за гледането на бебето после, затова разчитат на свекървата да помага.

И някакси девойката смята, че това всичкото никога няма да има елемент, в който тя да направи някакъв жест към тия хора? Е, извинявайте, ама това ми идва наивно. Не нахално, а наивно.

И какво като името й не е в НА? Нали поне идните няколко години докато финансите им хвърчат по бебето, няма да се налага въобще да мисли за ипотеки, банки, самоучастия, ремонти и тн? После парите й са свободни, защото не е обвързана с нищо и преспокойно може да си купи жилище с нейното име в НА. Аз сега съм близо до 9ти месец и да ви кажа честно, дори с прилични доходи (каквито са нашите) изследвания, раждане, ипотека, кредит и ремонти, и нещата за бебето са огромен финансов стрес - не е никак дреболия, че им е спестен. Ако голямата мечта на тия свекъри в една буква - на мен не ми звучи като огромна жертва. Буква е това, не очакват да се кръсти бебето Пенка, Гинка или Вълка. Или поне наистина да е неутрално, а не на баща й.
От това "им" идва объркването ти, Гугъл.
Свекърите не ИМ купуват жилище. Свекърите купуват жилище само на сина си. Жената не е съсобственик и може да ползва жилището само докато е с мъжа.

Относно вписването и на партньора като съсобственик да се самоцитирам:
Скрит текст:
Съвсем логично е жилището да е на името на сина им,
Скрит текст:
предвид, че днес браковете са ден до пладне често пъти. Ако и тя е собственик в жилището при деца от друг мъж те ще са нейни наследници. От какъв зор? Тя какъв личен принос има там? Сега разбирам да очакват за кръсти детето Кочо или Пена, вместо с някое хубаво съвременно име, но пък чак такава драма за Дарина / Доротея и Тодор/ Теодор срещу една Петра 🤔.
За мен също е съвсем логично. И правилно. Но при това положение твърдението, че са ИМ дали жилище, е лъжливо. И претенциите им се основават на лъжливо твърдение.

Аз също, ако давам (подарявам, прехвърлям и всички варианти) бих дала само на сина ми. Но при такъв вариант не мога да тропам с краче на снахата. Ако искам нещо И от нея, трябва да дам нещо И на нея.

# 598
Ама какво значи 'някакъв' жест? Вие май сериозно не се сещате, че това е жилище, гигантската работа. Няма жест за изплащане. На всяко мъцване ще се напомня как, риш ли, на нея ù е дадено жилище и е длъжна да направи някакъв си там дребен компромис, втори компромис, пети,  десети, хиляден...
Плюс това тя не живее в това жилище само като украса. Вкарва работа и пари и ще продължи да го прави.

# 599
  • София
Абе, ако някой ми спести 25те години ипотека + към 35 000 лв за ремонти (май вече са повече), аз от душа щях да кръстя детето на него - все ще се измисли прилично име поне с буквата. Даже нямаше да се налага да ме карат. Grinning Че сега апартамента ще е наш (а не съсобственост с банката) чак като стана на почти 50 г. Grinning Тия жилища като бонбони се възприемат - все едно шоколадче са подарили. Истината е, че човек ИМА избор - може да не приема огромни (колосални) подаръци и да не се налага да се чувства задължен. Просто безплатен обяд няма.

Родителите ми никога нищо не са искали в замяна, не знам такова нещо и за тези на ММ. Детето не е кръстено на тях, не е кръстено на никого от бабите и дядовците, даже с първа буква. По никакъв начин не сме коментирали с тях името. Никой освен аз и мъжът ми не е имал право на мнение по този въпрос и не се е сърдил. Зависи от хората и също как си ги научил. При нас такива номера няма как да минат.

Общи условия

Активация на акаунт