Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 213
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ам, сина им да си намери тогаз друг начин да си плаща “подаръка”, Гугъл,

Не знам защо трябва да излиза на снахата през…. буквално.

# 616
  • София
По-маловажни са, ако се оставиш да те третират като такава.
Ако си знаеш цената и не разрешиш да те доближават дори хора, които не ти дават оценката, която заслужаваш, никога няма да ти се случи подобно нещо.

# 617
  • София
Скрит текст:
По принцип дори да са го купили след брака и да се води СИО, заради произхода на средствата реално пак си е само на сина.
Да, ще може да останат внуците в него до 18 г., ако се разделят,
Скрит текст:
но с добър адвокат тя пак няма да има нищо.

Всъщност никъде в историята не видях тя да има някакви претенции за подаръци и собственост.

И продължавам да не съм сигурна, че е точно заради имота. Те са родители на мъжа и като такива вероятно смятат, че са по-важните. Не е от вчера тази традиция. Моите родители са получили етаж от къща от баба и дядо по майчина линия и реално ме отгледаха, но съм кръстена на дядо ми по бащина. Не е имало сърдити, защото през 70-те, а на много места и досега, жената и семейството ѝ са, не знам как да го кажа по-меко, но... по-маловажни. Ама имали вече внуче на тях, няма значение, първородното им се полага...
Не е задължително. Ако собственикът реши да продава жилището, жената заедно с децата ще имат една година да се махнат от там. Независимо от възрастта на децата.

Въобще жената да не се оставя да я лъжат, че има жилище. Мъжът ѝ има. Тя само го ползва, докато е с него. Тя няма жилище. Не казвам, че това е нищо. Но е много различно от това, което се опитват да я излъжат.

# 618
Azzy, 1 към 1 разсъждавам като теб. С ММ сме коментирали същото нещо - подарък жилище не смятаме да се наемаме да правим. Самоучастие + помощ с ремонта или с обзавеждането и спокойствието, че има гръб в наше лице, ако някой месец остане без доход да знае, че има кой да помогне. Нататък сама.

ОК, момичета, аз и друго не разбирам - явно мъжа не харесва детето му да се казва Петранка, Петронела и тн. Тогава защо трябва да е точно това име? Не трябва ли и двамата да са ОК с името? Аз имах желание да кръстя детето си на дядо ми, когото обичах много и ми липсва - той се казваше Борис. Ако е момченце щеше да е Боян или Борис, ММ предпочита Боян, затова щеше да е Боян. Ние чакаме момиченце, обаче, Боряна не ни харесва и на двамата, Бояна също. Затова избрахме съвсееем друго, странично име, което си ходи с презимето и фамилията й. Име, което харесва И НА ДВАМАТА. В рамките на избора всеки е предлагал имена като ту се харесва на мен, а на него не, ту обратното. Щом не е имало припокриване, името отпада. Запъването на девойката ми е неразбираемо даже извън целия имотен казус.

# 619
Реално към този казус вероятно има куп странични неща, които не знаем.
Историята познава много обрати у хората.Така че за мен никой не е виновен, но и никой не е без вина в момента.
Въпросът е всички да проявят съобразителност и да си изяснят отношенията овреме.
Напоследък чета за раздели на семейства с почти новородени.Ми не е нормално:

# 620
  • Melmak
Ако тръгвате да се жените с идеята да се разведете, то недейте. Нито някой тия имоти ще ги завлече в гроба. Извинявайте, ама ковчег с джобове няма.

Толкова травматичност  се чете тук, че лошо ми става.

Ужасните свекъри купили жилище на сина си. Той сега да бяга и да отказва жилището, че да не се чувства снахата като на гости. А апартамента ако беше квартира и нямаха жилище, как щеше да се чувства?

Защо нейните не й купят апартамент да са квит?

# 621
  • София
Ако тръгвате да се жените с идеята да се разведете, то недейте. Нито някой тия имоти ще ги завлече в гроба. Извинявайте, ама ковчег с джобове няма.
Скрит текст:
Толкова травматичност  се чете тук, че лошо ми става.

Ужасните свекъри купили жилище на сина си. Той сега да бяга и да отказва жилището, че да не се чувства снахата като на гости. А апартамента ако беше квартира и нямаха жилище, как щеше да се чувства?

Защо нейните не й купят апартамент да са квит?

Това може някой на свекърите да го каже.
"Ако тръгвате да подарявате жилище на сина си с идеята да се развежда, то недейте. Няма да си го носи в гроба. Подарете го и на двамата". Представям си реакцията им. Сигурна съм, че ще предпочетат да продължат да залагат на идеята с развода и да се застраховат.

# 622
Хайде да не почваме за жилищата, че се знаем тука кой каква драма има и ще стане гадничко.

# 623
  • Melmak
Значи събираш 200-300 хиляди евра за жилище и някой ти казва, ми не го подарявай,  че да не вземе сина ти да се разведе!

Аз просто не разбирам от кога е проблем да живееш у мъжа си или жена си? Може дори да си го е купил сам преди брака? Пак ли е лошо?

# 624
  • София
Свекърите са обслужили собствените си нужди и потребности, за пред хората също - ето, купихме на децата апартаменти, каквото на единия, това и на другия.

Ама покрай техните обслужени интереси, сега налагат и снахата да ги обслужи.
Сори, ама не е длъжна.

# 625
  • София
Проблемът е да те лъжат, че е И твое. И съответно да имат претенции към теб, основаващи се на тази лъжа.

# 626
Не знам защо твърдите, че апартаментът не е помощ за семейството, равностойно е на това да им плащат наема. Ремонт и обзавеждане глътват едни 100 х.лв, отделно стойността на апартамента. При евентуален развод снахата ще ползва апартамента до навършване на 18 г на детето, вярно, че има и врътки, но в 90 % от случаите не се правят.  Синът ще е с гола собственост (при развод) до пълнолетието на детето. Има адвокати и нотариуси във форума, нека те кажат, а не кой какво чул. Освен това при продаване на апартамента се иска подпис и от съпругата, няма значение дали е наследство, преди брака или след него. Винаги са искали, купихме 3 имота последните години и беше задължително условие, при това нямаше съпружеска съсобственост.
В тази история има инат и от двете страни относно името и не става ясно защо снахата иска пълно подновяване на името на баща си. Ако има сериозни доводи - да, но тропане с краче само това име ще е, не говори добре за нея.
Синовете ми, с наша помощ, си купиха жилища. Ако не бяха и имахме намерение да им купим, познайте кога ще впиша непознат човек за съсобственик.
Има и "огън" снахи. Приятелката ми, след като живяха 2 години на квартира, събра разведените свекър и свекърва в по-малкото жилище на единия и другият апартамент им  дадоха да го ползват. Не е поставяла условия да я вписват като собственик. Simple Smile. Докато живяха там тя си купи собствен апартамент, документално беше изпипано.

# 627
  • София
Azzy, 1 към 1 разсъждавам като теб. С ММ сме коментирали същото нещо - подарък жилище не смятаме да се наемаме да правим. Самоучастие + помощ с ремонта или с обзавеждането и спокойствието, че има гръб в наше лице, ако някой месец остане без доход да знае, че има кой да помогне. Нататък сама.

ОК, момичета, аз и друго не разбирам - явно мъжа не харесва детето му да се казва Петранка, Петронела и тн. Тогава защо трябва да е точно това име? Не трябва ли и двамата да са ОК с името? Аз имах желание да кръстя детето си на дядо ми, когото обичах много и ми липсва - той се казваше Борис. Ако е момченце щеше да е Боян или Борис, ММ предпочита Боян, затова щеше да е Боян. Ние чакаме момиченце, обаче, Боряна не ни харесва и на двамата, Бояна също. Затова избрахме съвсееем друго, странично име, което си ходи с презимето и фамилията й. Име, което харесва И НА ДВАМАТА. В рамките на избора всеки е предлагал имена като ту се харесва на мен, а на него не, ту обратното. Щом не е имало припокриване, името отпада. Запъването на девойката ми е неразбираемо даже извън целия имотен казус.

Разбира се, че името трябва да харесва и на двамата. Тук вече жената не е права. Но ако на мъжът не му харесва, само защото "като не е на моите, няма да е и на твоите", тогава той не е прав.
Значи събираш 200-300 хиляди евра за жилище и някой ти казва, ми не го подарявай,  че да не вземе сина ти да се разведе!

Аз просто не разбирам от кога е проблем да живееш у мъжа си или жена си? Може дори да си го е купил сам преди брака? Пак ли е лошо?

Няма проблем да живееш, има проблем да ти търсят "заплащане" и то с името на детето ти.

# 628

Ще стане много лошо, ако се окажеш с две малки деца на улицата понеже не си вписана в нотаралният акт.
Тогава ще видиш колко лошо ще стане. Едно е да те изгонят сама, друго е да те изгонят с деца

# 629
Тогава защо трябва да е точно това име? Не трябва ли и двамата да са ОК с името?
Не знам. Моят мъж не е имал никакви претенции за името, стигаше му, че цели 2 имена са негови, първото беше изцяло за мен. Дори не го бях обмисляла, изскочи ми в главата чак след като родих и му го съобщих след като вече беше записана.
На нея може пък да не ѝ харесва как звучи бащиното име или фамилията, но такъв е животът, не всичко винаги е както ни харесва.

hechicera_, никой нищо не е длъжен да купува. Ако някой има желание да даде нещо на децата си, прави го. Ако иска да прави сделки, да си уточнява условията предварително.
На мястото на жената бих предложила да се изнесем под наем и да се оправяме сами. Ние така бяхме, не е нещо кой знае какво. При това родителите ми имат няколко имота в града, в който живеем, ако исках, можехме да се нанесем в който и да е от тях, но никога не съм го смятала за необходимо, т.е. не го оценявам като нещо съществено. За неговите родители обаче явно струва поне колкото едно семейно щастие и хубавите мигове около посрещането на първото им дете... Тъжно.

Скрит текст:
Всъщност моите родители ни помогнаха с първоначалната вноска за ипотека и ремонта. Винаги ще сме им благодарни, но не сме плащали с име.

Общи условия

Активация на акаунт