Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 265
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 630
  • Melmak
Проблемът е да те лъжат, че е И твое. И съответно да имат претенции към теб, основаващи се на тази лъжа.

Ама тя нали там живее. Утре ако им се счупи хладилника какво ще каже? “Мъжо, ти го плащаш, понеже това жилище не е мое и аз не съм в НА” Сериозно ли?

Значи събираш 200-300 хиляди евра за жилище и някой ти казва, ми не го подарявай,  че да не вземе сина ти да се разведе!

Аз просто не разбирам от кога е проблем да живееш у мъжа си или жена си? Може дори да си го е купил сам преди брака? Пак ли е лошо?

Ще стане много лошо, ако се окажеш с две малки деца на улицата понеже не си вписана в нотаралният акт.
Тогава ще видиш колко лошо ще стане. Едно е да те изгонят сама, друго е да те изгонят с деца

Разбира се! За това нека булката си подсигури жилище като нейните родители й купят или тя си плаща ипотека на страни. Свекърите й не са длъжни да я подсигуряват.

Лъвица, барем бащата има право на глас как да се казва детето му, въпреки че не може да го роди той.

# 631
  • София
Какво правим, когато и двете страни могат да дадат, а не само едната?

Засега само двете ми най-големи дъщери са омъжени.
Ние сме дали на нашите си деца, сватовете са дали на техните си.
Дай сега да се избием кой е по-заслужил.

# 632
  • София
Скрит текст:
Не знам защо твърдите, че апартаментът не е помощ за семейството, равностойно е на това да им плащат наема. Ремонт и обзавеждане глътват едни 100 х.лв, отделно стойността на апартамента.
При евентуален развод снахата ще ползва апартамента до навършване на 18 г на детето, вярно, че има и врътки, но в 90 % от случаите не се правят.  Синът ще е с гола собственост (при развод) до пълнолетието на детето.
Скрит текст:
Има адвокати и нотариуси във форума, нека те кажат, а не кой какво чул. Освен това при продаване на апартамента се иска подпис и от съпругата, няма значение дали е наследство, преди брака или след него. Винаги са искали, купихме 3 имота последните години и беше задължително условие, при това нямаше съпружеска съсобственост.
В тази история има инат и от двете страни относно името и не става ясно защо снахата иска пълно подновяване на името на баща си. Ако има сериозни доводи - да, но тропане с краче само това име ще е не говори добре за нея.
Синовете ми, с наша помощ, си купиха жилища. Ако не бяха и имахме намерение да им купим, познайте кога ще впиша непознат човек за съсобственик.
Има и "огън" снахи. Приятелката ми, след като живяха 2 години на квартира, събра разведените свекър и свекърва в по-малкото жилище на единия и другият апартамент им  дадоха да го ползват. Не е поставяла условия да я вписват като собственик. Simple Smile. Докато живяха там тя си купи собствен апартамент, документално беше изпипано.
Невярно.
Скрит текст:
По принцип дори да са го купили след брака и да се води СИО, заради произхода на средствата реално пак си е само на сина.
Да, ще може да останат внуците в него до 18 г., ако се разделят,
Скрит текст:
но с добър адвокат тя пак няма да има нищо.

Всъщност никъде в историята не видях тя да има някакви претенции за подаръци и собственост.

И продължавам да не съм сигурна, че е точно заради имота. Те са родители на мъжа и като такива вероятно смятат, че са по-важните. Не е от вчера тази традиция. Моите родители са получили етаж от къща от баба и дядо по майчина линия и реално ме отгледаха, но съм кръстена на дядо ми по бащина. Не е имало сърдити, защото през 70-те, а на много места и досега, жената и семейството ѝ са, не знам как да го кажа по-меко, но... по-маловажни. Ама имали вече внуче на тях, няма значение, първородното им се полага...
Не е задължително. Ако собственикът реши да продава жилището, жената заедно с децата ще имат една година да се махнат от там. Независимо от възрастта на децата.
Скрит текст:
Въобще жената да не се оставя да я лъжат, че има жилище. Мъжът ѝ има. Тя само го ползва, докато е с него. Тя няма жилище. Не казвам, че това е нищо. Но е много различно от това, което се опитват да я излъжат.

Иначе за помощ – помощ е. Основно за сина, много по-малко за жената. Редно е тя също да им помогне с нещо, ако имат нужда в бъдеще.

Хечи, "да живее там докато е с мъжа" и "да е съсобственик с мъжа" са мнооого различни неща. Утре той може да реши да се разведе и да я изгони. Много такива случаи има.

# 633
  • София
От толкоз мерки и тегилки кой какво и на кого купил и кой как и на кого кръстил не остана време младото семейсто да гради общ живот. Голям дерт да не се минеш и да не настинеш.

Явно и двамата са недорасляци, за да не могат да седнат и да измислят име което им харесва и на двамата. И то на плода на тяхната любов.А си мерят *ишки**, ъъъ, егото.

# 634
Аз никога не съм разбирала това с подновяването на името. Ако внучето е с името Х, ще бъде по-обичано, по-ценно? Наистина ли нещо материално като апартамент може да се сравнява с кръщаването на дете? Не мисля, че и е знак на уважение, някой нали написа как снахата изгонила свекърите на село, обаче кръстила детето на тях, за да имат превес в битката за апартамента... Какво уважение?

Ако снахата се заинати и си кръсти момичето, както тя иска, какво ще стане? Ще вземат да я изгонят? Създава се някакъв прецедент при всеки проблем семейството на мъжа да има надмощие над нея, а тя да си кротува.

Даваш и все едно си хвърлил в морето, това е моят принцип.

# 635
А жената до кой момент ползва коза "Аз носих 9 месеца, родих и затова аз решавам"? Явно за името се ползва. Сигурно за марката пелени също. А после за кога да тръгне на ясла? Къде? Къде да учи? Дали да се качи на ски на 2-3 или 5 г възраст? Как точно да се възпитава? Какви игри да се играят с него? На коя площадка да се разхожда?
Щото то безкрайно излиза. Тоя баща не е някаква невменяема личност, която да се третира като банкомат и донор - той има също права над детето си. Не е негова работа да казва как да се ражда, колко да се кърми, къде да се ражда и тн, защото това са неща изцяло и само в ресора на бременната жена, ама роди ли се бебето, аз не разбирам как става да няма думата за името на детето си въобще. ОК, нека не кръщава бебето на свекърите си щом не усеща в себе си чувството, че им дължи това или няма потребност да направи подобен жест, добре. Ама и той има право да не е съгласен първото им дете да се казва с име, което не му харесва. Аз бих потърсила трети вариант вътре в двойката - да се харесва и на мен, и на бащата. Тропането с краче е скапана основа за брак.

# 636
  • София
Не знам кога ще ги упражнява тези права. Според мен ще ползва майка си в тази директория Laughing

Та, баш майката ще е на пангара.

# 637
  • София
[....
....
Ще стане много лошо, ако се окажеш с две малки деца на улицата понеже не си вписана в нотаралният акт.
Тогава ще видиш колко лошо ще стане. Едно е да те изгонят сама, друго е да те изгонят с деца

Разбира се! За това нека булката си подсигури жилище като нейните родители й купят или тя си плаща ипотека на страни. Свекърите й не са длъжни да я подсигуряват.
Те не са, нито родителите и са длъжни, но мъжът и Е.
Затова е мъж, затова е неин съпруг, за да създават заедно не само деца, а и СИО.
За да бъдат заедно, ама не само в правенето на деца. За да знае, че има на кого да разчита.
Да и създаде сигурност, спокойствие и благоденствие.
А не да кротува и да каже- ама мама и тате на мен са ми купили, аз не ти дължа нищо, ако искаш- мама и тати да ти купят на теб. Аз вече си имам.

# 638
  • София

Тоест, родителите, които нямат възможност да осигурят апартамент, кучета ги яли? Не заслужават уважение, не заслужават да им се продължи името, трябва да са благодарни, че някой се е навил да им размножи детето? Така излиза.

Свекърите не са длъжни, факт. И тя не е длъжна да запише детето на тях. Кое не е честно?

# 639
  • София
Който плаща, той поръчва музиката, нещата са прости, народът го е казал. Още в началото стана ясно, че нейните родители не могат да й купят апартамент. Ми тогава да се изнесе при родителите си. А това мъжът да връща подаръка са пълни глупости.

# 640
Свекърите й не са длъжни да я подсигуряват.
Не са и никой не го е искал от тях.

Google76, мъжът, който уважава и обича жена си не провокира ситуации, в които да се стига до тропане с крачета. За въпросите, които засягат отглеждане и възпитание на детето, отговорността е на двамата. За името, зависи от разбиранията им. Ако не са обременени с предразсъдъци, бързо ще стигнат до извода, че за поне едно от трите имена да има пръст майката. Ей така, от уважение, че и тя е родител, не само той.
А в техния случай човекът няма никакво намерение да се занимава с трудните грижи около детето, иска само трофейно да е белязано с трите имена на неговия род, другото е женска работа.

# 641
Дядо Петър да няма по голям апартамент за името си?

# 642
  • София
Дайте да напишем направо наръчник на малката булка:

- двустаен апартамент панелка - свеки се нарича по име, първото внуче носи нейната буква;
- тристаен апартамент панелка - свеки се нарича мамо, първото внуче носи нейната буква;
- двустаен ново строителство - свеки се нарича мамо, първото внуче носи нейното или на свекъра име;
- тристаен ново строителство с паркомясто или гараж - свеки се нарича мамо, първото внуче носи нейното или на свекъра име, по празници се целува ръка и свеки определя марката на памперсите, пюретата, в коя детска градина да ходи малкото престолонаследниче и за коя ще се ожени в бъдеще;
- снахата ражда секцио - ненамаяващо тежестта на задълженията обстоятелство;
- снахата ражда естествено средно тежко - може да се пазари за името като дърта циганка и да изнудва с това;
- снахата носи доход - на всеки 3 хиляди на месец пада по едно от гореизброените задължения, но след изминал задължителен пробен период от 10 години. (Какво, 10 годишната Тодора ще се прекръсти на Петронела!);
- снахата има или придобива по време на брака от мама и тате имот, равен по цена или по-скъп от този от маминка - съпругът целува ръка на тъстовете, всяко година приема тъщата по два месеца на гости без да протестира и я разкарва по молове, болници и ресторанти, по семейни сбирки седи мирно до фикуса.

И помнете, дами, важното е да не се минете с някоя снаха-беднячка или безимотен зет! Учете ги тези деца да знаят!

# 643
  • София
Който плаща, той поръчва музиката, нещата са прости, народът го е казал. Още в началото стана ясно, че нейните родители не могат да й купят апартамент. Ми тогава да се изнесе при родителите си. А това мъжът да връща подаръка са пълни глупости.

Ама, ха! Joy

Глупости са това, нагледно снахата hahaha

# 644
  • Melmak

Тоест, родителите, които нямат възможност да осигурят апартамент, кучета ги яли? Не заслужават уважение, не заслужават да им се продължи името, трябва да са благодарни, че някой се е навил да им размножи детето? Така излиза.

Свекърите не са длъжни, факт. И тя не е длъжна да запише детето на тях. Кое не е честно?
Ами тук вадиш малко цитат без контекста. Сега като едните могат да дадат, а другите не, тия които могат, какво? Да се стискат сакън да не обидят тъстовете. Ми сори, ама който има и желае - нека дава.

В случая бащата на бебето не желае да се казва Петра и го разбирам, защото и аз не бих желала да се казвам така. Ама майката тропа с крак и не желае дори неутрално име.

Аз наистина не мога да приема, че жилище не е помощ за едно семейство. Помощ е. Обаче тука скачате все едно свекърите са най-черните, защото са дали. А снахата била чужда. Вие накупихте апартаменти на снахите и зетьовете си.

Общи условия

Активация на акаунт