Електронни четци - 29

• 9 177
  • 247
  •   2
Отговори
# 225
В немския Amazon се появиха намаления и вероятно ще се насоча натам по бюджетни причини:

📘 Kindle Paperwhite (16 GB, 2024) — 265 лв (-21%), без калъф
📘 Kindle Paperwhite Kids (2024) — 295 лв (-17%), с включен оригинален калъф
+ 3–5 лв транспорт с превозвач до България

Уви, и двата варианта са с реклами. Версията на обикновения Paperwhite без реклами не е намалена. Някой наскоро успявал ли е да ги премахне през съпорта, ако не е в Германия? Все още ли се доплаща за това?

И още нещо – заслужават ли си оригиналните калъфи за Kindle като изработка и качество? Картинката на първия вариант на Kids е някаква анимирана акваристика, но втората е прилична - тип аниме. Реално има доста aftermarket калъфчета които изглеждат съвсем добре на снимка. Разликата в цената е минимална.

# 226
И още нещо – заслужават ли си оригиналните калъфи за Kindle като изработка и качество?
Естествено, в пъти. От 2018 досега съм сменила 3-4 калъфа поне, а детския не е мръднал. И като пипане и усещане качеството е съвсем различно от китайските.
Детските нямат реклами. А за заплащане за махането им сефте чувам. Това откъде е тази информация - лична или "един ми каза"? И защо пък от Германия да ги махат?
Моята регистрация е щатска и макар и купен от Германия си търсих тях. Като написах България и ги махнаха без спор дори, а си бях подготвила псевдо реч. Те не знаят къде сме на картата обикновено, камо ли какви езици владеем - счетоха ги за безполезни за нашия регион и толкова.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 01:07 от evencee

# 227

Детските нямат реклами. А за заплащане за махането им сефте чувам. Това откъде е тази информация - лична или "един ми каза"? И защо пък от Германия да ги махат?
Коментари в немския амазон Wink Възмущават се че не е описано в листинга, а някъде в дребния шрифт на FAQ-то.

Цитат
I'm also not at all impressed by the topic of advertising on the new Kindle Paperwhite Kids. When I saw the ad on the device for the first time, I still believed there was a mistake that could definitely be resolved quickly via chat. That was of course a fallacy, the chat insisted that it was normal to display advertising and that you could have unsubscribed when ordering. It's just that kids don't have this option at all. But the telephone support was then able to explain to me that the advertising was correct, but unfortunately did not change the facts either.

In contrast to normal Paperwhite, where it is prominently visible at least in the title (“-with advertising-”), the kids only find this hidden at the bottom of the FAQs. That borders a bit on deception. With a normal price of 180€, having to pay 10€ to remove the ads is kind of cheeky. We also own the Paperwhite Kids predecessor, which was cheaper and inherently ad-free.

И защо пък от Германия да ги махат?
Съпорта на немския амазон, понеже ще пазарувам оттам. Май могат по аипи-то на регистрирано устройство да проследят къде си.

# 228
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Една мини вметка от мен - киндела на детето, който купихме този година от човек в Бг през олх има реклами. Детски вариант е. С универсалното зарядно тип С.
Рекламата изисква да я скролнеш на някъде, за да ти се появи книгата, която четеш.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 14:19 от CvEtEmOe

# 229
E, чудесно, значи вече и детските наблъскаха с реклами.

# 230
Аз пък никога не съм обръщал особено внимание на рекламите. Моите четци Киндъл са купувани от България и реклами доколкото помня има само на главния екран (home или нещо подобно). Пускам книгата, която чета, а там разбира се няма никакви реклами.

# 231
Още се заплаща за премахването на реклами, да. Новата политика на Амазон отрича премахването на реклами от съпорта без заплащане. Около 15 долара е.
Реално, рекламите по никакъв начин на пречат, единствено че се появяват на заключен екран. За сефте, при положение, че използвам Киндъл от 2013, чувам да се появява реклама докато четеш.

# 232
И мен не ме дразнят рекламите. Мяркам ги за част от секундата, докато отключвам четеца. Може би и защото са на книги. Напоследък показват заглавия на Дийн Кунц, а аз го харесвам като автор, та съвсем не ме дразнят. Simple Smile
Залети сме с всякакви реклами откъде ли не, точно пък тези ли са такъв проблем? Секунда срещу часове по телевизията, радиото или онлайн..

Ето ги „страшните“ реклами:

# 233
Аз за три месеца така и не можах да свикна с Kobo-то. Гледам един Onyx Boox Page в OLX, и се замислям дали да не го продам, и да опитам с Onyx.

# 234
Аз за три месеца така и не можах да свикна с Kobo-то. Гледам един Onyx Boox Page в OLX, и се замислям дали да не го продам, и да опитам с Onyx.
Аз обичам Kobo, но Onyx са по-добри. Има речника на google, чете всички езици, инсталираш си каквото искаш и нещото, което ме спечели - инсталирах си find device и сега вместо да го търся като гламава, той ми пиука Joy за мен няма връщане назад.

ПП последният ъпдейт го направи още по-приятен.

# 235
Само аз ли нямам реклами на Киндъла? Нищо не съм правила по него. Отварям го, избирам книга и чета. Никога не са изкачали реклами при мен. Как ви се появяват, много странно.

# 236
И при нас не изскачат, спокойно. Simple Smile

# 237
  • Варна
КАкъв е проблемът с т.нар. реклами на Киндъл? Сериозно ли някой се дразни от тях? Някакви картинки в началото. Ако съм изключила wi-fi си седи една и съща на заключен екран като скрийнсейвър и толкоз.
Колкото до калъфа - аз карах с един и същ китайски от Али експрес от 2018-та до тази зима. Смених го, защото се поизтърка, а и отдавна ми писна. Новият е от Тему - ами супер си е. И е с мека силиконова рамка, която ми харесва повече от предишната твърда от Али Експрес.

# 238
Реклами на немски (който не владея) и скрийнсейвър, който трябва да се суайпва, за да „събуди“ четеца, биха ме дразнили, да... 😕

Заръчан 📘 Kindle Paperwhite Kids (2024) — сега остава да видя дали превозвачът ще успее да го препрати към България преди великденската им пауза. Благодаря на всички, които се включиха!

# 239
Всеки четец трябва първо да се събуди, ако искаш да четеш. Simple Smile
А преди да се събуди, показва някаква картинка – скрийнсейвър. Дали ще е момченце под дърво, дали жена с телескоп, или корици на новоизлезли книги – няма никаква разлика. Все трябва да се събуди.

Общи условия

Активация на акаунт