Електронни четци - 29

• 13 591
  • 377
  •   1
Отговори
# 315
За комикси с с цветни картинки сигурно ще е супер. Не съм го виждал на живо този Киндъл с цветен дисплей, но предполагам, че ще е подобен като цветове като дисплеите на другите четци с цветен дисплей Kaleido 3.
За този Киндъл пишеше,  че дисплеят е Калейдо 3 по "специална" поръчка на Киндъл.
Аз имам четец Boox Note Air 4 C (т.е. Color) 10.3 с такъв дисплей. Не е зле, но не може да се сравнява с хубав дисплей на обикновен таблет (който не е четец). Т.е. не много подходящ за разглеждане на снимки примерно. Оттенъците на различните цветове са много по-малко, не е толкова контрастен и цветовете са по-бледи. Но това е нормално за E-Ink четец - все още не може да сравнява с екрана на таблет или телефон примерно.
Обаче за комикси трябва да е екстра.

# 316
Пише че е по-пастелни тонове, по-слаби, не интензивни. Затова попитах дали става и за комикси.

# 317

На 18-та страница от темата бях пуснал две снимки от моя Оникс с репродукции на картини.
Това е повторение на едната картина още веднъж.
Да цветовете са пастелни.

# 318
На мен ми харесва. ще видя обаче . няма да сменям моя. 
Stilgar ти срещаш ли много картинки из книгите когато четеш? Аз почти никога и се чудя за себе си. От една страна много ми харесва идеята, но от друга не знам дали ще ползвам това свойство .
Ще мисля и за мен.
Мерси за снимката

# 319
Романи и повести с цветни илюстрации се срещат извънредно рядко. Ето едно от изключенията:

Разбира се, това е "хартиена" книга. Електронни копия на подобни книги в pdf или дежавю формат са още по-голяма рядкост.
Повече цветни картинки се срещат в статии, алманаси на музеи и галерии и т.н.

# 320
За комикси - става, само трябва да се провери какви са по-разпространените формати за комикси. По-скоро притеснителният момент, както при всички други цветни четци с Kaleido 3 матрица, е следният: когато устройството се използва за черно-бяло съдържание, добавеният цветен слой прави екрана по-тъмен – цветът клони повече към сивото, отколкото към типичния „бял“ екран на обикновен черно-бял четец. Единственият начин това да не дразни е, ако се включи подсветката дори и през деня.

Когато активираш подсветката, можеш да докараш визуално до „бяло“ като при стандартните четци, но това, разбира се, се отразява на батерията - тя ще се изтощава по-бързо. Когато избирах четец, в Технополис имаше и цветен PocketBook, и цветен Kindle – и двата изглеждаха почти идентично при визуализация на черно-бяло съдържание именно заради тази особеност.

Ако четецът ще се използва основно за черно-бяло съдържание – по-скоро не си струва. Но ако ще се чете предимно комикси тогава да, може да е удачен избор.

# 321
Ето малко сравнение. Четири четеца без подсветка.
Горе вляво - Onyx Boox Note Air 4 C (с цветен екран). До него вдясно - Kindle Scribe.
Отдолу - отляво Onyx Boox Go 10.3, който въобще няма вградена подсветка. Вдясно до него Kindle Paperwhite 11-th Generation.

Четецът с екран Kaleido 3 е с най-тъмен екран.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 18:42 от Stilgar

# 322
Kindle Paperwhite 11-th Generation е най-малък и на мен ми е напълно достатъчно. Аз не мога да разнасям по-големи формати. много ми е малка чантата.

# 323
От четирите четеца на снимката три са с дисплей 10.3 инча. Те освен че са с по-големи габарити, са и съответно доста по-тежки. За да мъкнеш такова нещо, си трябва по-голяма "бизнес" чанта тип Месинджър примерно, в която се събират папки А4 или дори лаптоп.
Връщам се на снимката. От четирите четеца с най-добър " Paper White" дисплей без никаква подсветка за мен си остава Onyx Boox 10.3 Go. Както вече писах, той реално няма никаква подсветка и съответно дисплеят е с един слой по-малко. Оттам остротата и контрастът на текста е най-добър .
Ако не се заблуждавам, имаше и по-малък модел от същия вид - Onyx Boox 7 Go със 7 инчов дисплей, който трябва да е много по-удобен за четене в легнало положение и за разнасяне.
Послепис - заблудил съм се. Има модел Onyx Boox Go Color 7, който е с цветен екран, а не с монохромен.

# 324
Onyx Boox Go Color 7 е супер удобен за четене в леглото. Кейсът му е с магнит - бях скептична, но е много практичен, отлепям четеца и си чета, по-леко ми е в ръката.

# 325
Нещо не мога да намеря онлайн кейс (калъф тип папка) за Onyx Boox Nova Air 2. Оригиналният е с гръб от някаква прозрачна пластмаса с извити ръбчета, в които се захваща четецът. И след 2-3 години употреба едното ъгълче се отчупи без никакви удари, изпускане и падане. Просто от старост. Много мразя на пазарувам от Али Експрес, но май ще се наложи.
Оникс Букс пускат непрекъснато нови модели,  но много бързо спират поддръжката на по-старите. Става дума за калъфите.
Иначе ъпдейти на фърмуера пристигат редовно за всичките им модели, не мога да се оплача в това отношение.

# 326
https://a.aliexpress.com/_oEuWxYj
Пробвайте сега.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 09:45 от bubolecheseleche

# 327
Не мога да отворя последния пост. Браузерът на телефона го блокира.

# 328
Ме най-ме дразни разликата в захранванията. По едно време не можех да пусна робота да прахосмучи . Веднага се оплиташе в кабелче. Сега имам едно захранване за пейпъруаит 11 г. , леново, галакси и нямам никакво намерение да се снабдявам с уред с друг вид захранване. Това за мен е друг плюс при избиране на уред,

# 329

Общи условия

Активация на акаунт