Електронни четци - 29

• 32 896
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Само не става ясно кои генерации киндъл сравняват. Предполагам, че става дума за 12 генерация PW, тя е със 7 инчов екран. Нашите са все PW, по-стари генерации, с 6 инчов екран.

# 556
Е, аз имам три - модел 2015 година, 2018 и 2021. Не помня какви генерации се водеха.  Първите два са с 6 инчови дисплеи, на модел 2018 рамката е на едно ниво с дисплея и е водоустойчив, а модел 2021 е с 6.8 инчов дисплей, отново рамката е на едно ниво с дисплея и е водоустойчив. Последният ми е по-комфортен за четене заради малко по-големия дисплей.
В момента не мога да се сетя по-старите два модела дали имат регулиране на цветната температура ("топла" светлина). Те определено обаче ми малеят и не са ми толкова удобни.
А честно казано, и на трите Киндъла екраните им въобще не са "paperwhite" , ако подсветката е изключена. Без подсветка си сивеят.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 12:59 от Stilgar

# 557
А каква е разликата между Kindle и Kindle Paperwhite?

Ето дирекно сравнение между двата четеца ако става въпрос за последните генерации на моделите:
https://comparisontabl.es/e-readers/?product1=Kindle+Paperwhite+ … 2=Kindle+2024#sbs

Накратко Kindle Paperwhite е премиум устройство с по-голям дисплей, възможност за регулация на топлата светлина на подсветката, водоустойчивост и т.н. Обикновенния Kindle (известен и като Kindle basic) най-достъпния като цена киндъл, също и заради по-компакните си размери се хваща по-лесно в джоб, чанта и т.н.

Ако можете да си го позволите препоръчвам Kindle Paperwhite - не е чак толкова голям за да не може да се разнася и четенето е по-приятно заради големия дисплей и регулацията на топлата светлина.

# 558
  • Сливен
MM иска да ми купува четец,този модел как ми се струва https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-meebook-m103-10- … gb-64gb-srebrist/

# 559
За моите предпочитания е прекалено голям - 10.3'', това са 26 см диагонал, обичам да си го влача с мен в чантата и затова предпочитам 6 инча, по-лек.
Ако ще се ползва в къщи, ми харесва като параметри. Не зная какви са отзивите за марката.

# 560
  • Сливен
И аз съм с намерение да го нося в чантата,гледах 6' в Зора много малко ми се вижда,7' не мога да намеря в Сливен къде да видя с по- голям размер.
А за този https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-go-7-4gb-64gb-byal/

# 561
Това е твърде голямо за разнасяне според мен, с размерите на малък лаптоп е. Имаме такъв таблет вкъщи и не ми е удобен. Аз съм с Киндъл 6,8" и го разнасям навсякъде с мен. Идеално ми се събира в дамската чанта, а е и с калъф.

# 562
  • Бургас
Здравейте, приятели!
Някой може ли да ми препоръчи сервиз за замяна на батерия в електронна книга? Търся вече из цяла България. Но предпочтително да е в Бургас. Simple Smile

# 563
И аз съм с намерение да го нося в чантата,гледах 6' в Зора много малко ми се вижда,7' не мога да намеря в Сливен къде да видя с по- голям размер.
А за този https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-go-7-4gb-64gb-byal/

7 инча по-бива за разнасяне. Виж с линийката колко е голям според размерите -
Цитат
Размер на продукта   13.7 x 0.6 x 15.6 cm

Нямам впечатления от марката, аз ползвам киндъл.  6 инча не е малък, до преди няколко години това си беше стандартния размер. А имаше и джобни, съвсем малки. Можеш да си нагласиш шрифта на какъвто размер искаш, ако това те притеснява.
Важното е за какво ще го ползваш - искаш ли да пишеш, да си отбелязваш неща, искаш ли да гледаш комикси и картинки, PDF файлове, или само да четеш книги.

Моят критерий е за четене. Така, че не ми трябва цветен. Според мен е достатъчно 6 инча, добре е да е водоустойчив. Не качвам разни програми, така, че не ми трябва с много голяма памет, файловете с книги са малки. Не държа да чета бели букви на черен фон, така, че и тази опция не ми трябва.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 21:51 от Diorela

# 564
Да,много зависи за какво го искаш. Аз както чета само книги и то не с илюстрации, моят 5 годишен Покет Бук си ми върши чудесна работа, 6 инча не е малък четец а за тая цел съвсем нормален. Дано да работи още много време, аз преди да ме остави друга причина не бих имала да го сменям с по-нов.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 00:05 от natka

# 565
Както казваха в началото на един известен филм, "хората живеят много добре, преди да разберат колко по-добре могат да живеят" Wink И аз в продължение на десетина години ползвах 6" четец, докато накрая хванах в ръка 7.8" модел. След което забравих за 6-инчовите. Размерите на 7.8" InkPad са такива, че се събира във всяка дамска чанта, както и във вътрешния джоб на мъжко палто или шлифер. Новият InkPad 4 се събира дори с фирмената корица. Затова моят съвет към oesi е - като ще даваш толкова пари, иди до някой близък голям град с "Тенхополис" и разгледай различните модели на живо. Така сама ще разбереш какво ти е нужно.

Здравейте, приятели!
Някой може ли да ми препоръчи сервиз за замяна на батерия в електронна книга? Търся вече из цяла България. Но предпочтително да е в Бургас. Simple Smile
Всичко, което ти е нужно, е кухненски нож. Пъхни внимателно острието в процепа между капака и корпуса и с леки странични движения свали капака. Прочети какво пише на батерията ти, влез в АлиЕкспрес и поръчай същата. Като дойде, изключи старата и включи новата. След това постави капака и го стисни няколко пъти по цялата обиколка, за да щракне. Самото изключване и включване на батерията става с куплунг с 3 проводника и не е по-сложно от включване и изключване на ютия в контакта.

# 566
Както казваха в началото на един известен филм, "хората живеят много добре, преди да разберат колко по-добре могат да живеят" Wink И аз в продължение на десетина години ползвах 6" четец, докато накрая хванах в ръка 7.8" модел. След което забравих за 6-инчовите. Размерите на 7.8" InkPad са такива, че се събира във всяка дамска чанта, както и във вътрешния джоб на мъжко палто или шлифер. Новият InkPad 4 се събира дори с фирмената корица. Затова моят съвет към oesi е - като ще даваш толкова пари, иди до някой близък голям град с "Тенхополис" и разгледай различните модели на живо. Така сама ще разбереш какво ти е нужно.

Здравейте, приятели!
Всичко, което ти е нужно, е кухненски нож. Пъхни внимателно острието в процепа между капака и корпуса и с леки странични движения свали капака. Прочети какво пише на батерията ти, влез в АлиЕкспрес и поръчай същата. Като дойде, изключи старата и включи новата. След това постави капака и го стисни няколко пъти по цялата обиколка, за да щракне. Самото изключване и включване на батерията става с куплунг с 3 проводника и не е по-сложно от включване и изключване на ютия в контакта.

# 567
  • Сливен
Благодаря,много.
В Сливен има само 6' ,видях но ми се струват много малки,сравнявам с телефона си.Ще чета книги и имам свалена в pdf формат една готварска книга от около 900 страници,без картинки е,която на телефона ми е мъка да чета.

# 568
ПДФ си е мъка на четец, стана дума наскоро. Естествено че колкото по-голям, толкова по-добре, но пак не е най-приятното нещо освен ако не е колкото си е голяма страницата на документа и да я виждаш нормално.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 11:59 от natka

# 569
Благодаря,много.
В Сливен има само 6' ,видях но ми се струват много малки,сравнявам с телефона си.Ще чета книги и имам свалена в pdf формат една готварска книга от около 900 страници,без картинки е,която на телефона ми е мъка да чета.

Нямаш ли компютър и на него да я четеш? Върни малко по-назад в темата и потърси сравненията и описанията как се чете в PDF. Както е казала и natka, мъка е на четец. А ако си вземеш някой много голям ( и скъп!) четец, надали ще го сложиш в кухнята, докато готвиш, за да си четеш рецептите. Екраните са различни от тези на телефоните, в това е смисъла.

Опитай да я конвертираш тази книга. Направи си копие на файла и го пробвай през конвертор, че да не загубиш основния файл, ако нещо се случи.
Ето  конвертори от PDF в epub. Не зная кой е по-добър, не съм ги ползвала. Има и много други, можеш да потърсиш - конвертиране от pdf в epub. В epub не би трябвало да имаш проблем с четенето.
Слагам линковете в скрит текст, че някои са ужасно дълги.

Скрит текст:
https://tools.pdf24.org/bg/pdf-B-epub

https://pdfguru.com/app/pdf-to-epub?id_partner=g_search&feature=PDFToEPUB&clickid=EAIaIQobChMIgevIodOvjwMV5qb9BR1m6A_NEAAYASAAEgIALvD_BwE&campid=21866907788&agid=168200661525&keyword=convert+pdf+to+epub+file&matchtype=b&creatid=719648379734&extid=&targetid=kwd-329758804295&device=c&devmod=&placement=&adpos=&gad_source=1&gad_campaignid=21866907788&gbraid=0AAAAApha8jOPecT0PHeMDAktWKCxVWIrp&gclid=EAIaIQobChMIgevIodOvjwMV5qb9BR1m6A_NEAAYASAAEgIALvD_BwE&abTest=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%3D%3D&userCountry=BG&isMobile=false

https://thebestpdf.com/pdf-to-epub?feature=PDFtoEPUB&clickid=EAIaIQobChMIgevIodOvjwMV5qb9BR1m6A_NEAAYAiAAEgL6nfD_BwE&id_partner=g_search&campid=21530704957&agid=172050876896&keyword=change%20pdf%20into%20epub&matchtype=b&targetid=kwd-853844601968&devmod=&extid=&creatid=724063611108&placement=&gad_source=1&gad_campaignid=21530704957&gbraid=0AAAAA9l_t0RhSg287WfVWCVBBWQcvpBUF&gclid=EAIaIQobChMIgevIodOvjwMV5qb9BR1m6A_NEAAYAiAAEgL6nfD_BwE

-----------------

Видях, че в Сливен има Техномаркет, виж и там какво предлагат на живо.
https://www.technomarket.bg/produkti/chetec-za--knigi?gad_source=1&gad_campaignid=16046919777&gbraid=0AAAAADE33eMpIwCAaE833tDhSNN9tow3m&gclid=EAIaIQobChMIkv-689evjwMVbwsGAB2XaDg2EAAYASAAEgKwwfD_BwE

В Зора също трябва д аима 7 инчов. Ако го нямат в момента, 6,8 инча е близък размер.
https://zora.bg/product/ebook-chetec-kindle-colorsoft-signature-edition-32gb-2024-metalilic-black

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 12:21 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт