Избор на Airfryer - тема 4

  • 4 992
  • 169
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 14 779
Ще те разочаровам, но пилето няма да стане "като това от магазина". Много по-хубаво ще бъде.

# 121
  • София, България
  • Мнения: 3 723
Четох вчера май точно в групата на Косори някакъв коментар, че като пекат месо слагали 1 пръст вода на дъното на основния съд и ставало крехко и не пушело май. Ама ще ви излъжа къде точно, че беше някакъв стар пост и отгоре отгоре го прочетох. Та може и това да е решение да не се нагрява това което изтича от наденичките например. Защото и моят обикновен Филипс пуши като има вътре карначе/наденичка и друго подобно Grinning

# 122
  • Мнения: 20 018
Като пържени в тиган не стават нещата, разбира се, то няма как. Но и като на фурна не са.
Печено пиле става разкошно в еърфраера, кожичката отвън страхотна, а вътре супер сочно и това става и бързо, което си е главното предимство на еърфраера.
Кюфтетата категорично не са като във фурната, където предимно почват да се варят в собствен сос а тук не е така. Омасляват се отвън преди да влязат във фраера и стават по-близки до пържени. Същото важи и за панирани неща. Само че при панирани става по-бавно отколкото в тиган, за разлика от времето при печено пиле.
Картофите предимно няма да са като наистина пържени, но там да кажем че аз почти нямам опит че не готвя картофи.
Ако някой търси да е наистина същия вкус като от тиган, ще се разочарова най-вероятно. Не са по-малко вкусни нещата според мен, просто различни.

# 123
  • Мнения: 14 779
Готовите замразени картофи са си баш като пържени. И с пресни може да се докара този вкус, зависи от сорта.

# 124
  • Мнения: 20 018
Е те готовите замразени са си почти готови, те дори и в в фурната стават добре.
Но от сурови картофи са най-големите разочарования като че ли. Особено както масово ги снимат рекламно тия уреди с пълна до горе кошница с картофи Grinning

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 18:09 от natka

# 125
  • Мнения: 29 841
Даже не просто пълна кошница с картофи, ами снимат препълнена кошница с картофи...с хубав връх!😂 Което, разбира се, няма как да стане, защото чекмеджето така дори не може да се затвори...😃
Замразените панирани продукти, както и замразените картофи, реално са си пак пържени в мазнина. Просто е направено предварително и са ги извадили малко по-рано, затова и стават добре и на фурна, и във фрайъра без още добавена мазнина. Със сурови картофи този номер не минава.🙂 Във въртящата се кошница на фурничката-фрайър картофите (от сурови картофи) стават супер. Но все пак зависи и от сорта, и как са нарязани. Няма начин обаче да пропусна да сложа 1-2 с.л. мазнина на картофите. Представете си да опечете на фурна картофи без мазнина. Ами, същото би се получило без никаква мазнина.🙂

# 126
  • Мнения: 1
Здравейте,  в процес на избор сме на първият ни airfryer. Попрочетох назад в темите и се насочих към марката Ninja. Имам един въпрос, тъй като не намирам никаква информация, а и марката е непозната за мен, а именно разполагат ли с добър гаранционен сервиз и поддръжка?

А също така приемам и предложения за други модели, като основното, което ще готвим е пилешки филенца/сурови, не полуфабрикти/, броколи и сладки картофи.

# 127
  • София
  • Мнения: 1 956
Здравейте,  в процес на избор сме на първият ни airfryer. Попрочетох назад в темите и се насочих към марката Ninja. Имам един въпрос, тъй като не намирам никаква информация, а и марката е непозната за мен, а именно разполагат ли с добър гаранционен сервиз и поддръжка?

Моят го купих от Техномикс и честно казано изобщо не съм се замисляла над този въпрос. Сега като се замисля, пак не виждам смисъл да се вълнувам от това. Първо, уредът е прост и няма какво толкова да му се разваля. Второ, ако все пак се наложи, ще го занеса в Техномикс и това е. Те или ще го поправят, или ще ми го заменят с нов.

Ако пък ми потрябва аксесоар или резервна част, не е трудно да се намери онлайн, в Амазон или другаде (сега видях, че могат да се поръчат и директно от фирмения им сайт). Така или иначе, компанията е голяма и има представителства в цяла Европа. Информация за нея има в Уикипедия на английски, немски и др.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 00:03 от Vilemina

# 128
  • ГАБРОВО
  • Мнения: 81
Бих искала да попитам тези, които имат еърфрайери вдигащи температура над 200 градуса (до 240 дори) - какво точно приготвят на толкова висока температура? Примерно на фурната рядко пека нещо над 180-190 градуса. Единственото нещо, което пека на 200 градуса са солени мъфини (по една чудесна рецепта на Иван Звездев), а единственото нещо, което пека на 220 градуса е пица (за 7 мин). Дори никога не съм тествала фурната до колко градуса максимално вдига (днес от любопитство само завъртях копчето да видя, до 300 градуса е. Не броя пиролизата, която е повече)

# 129
  • София
  • Мнения: 1 956
Бих искала да попитам тези, които имат еърфрайери вдигащи температура над 200 градуса (до 240 дори) - какво точно приготвят на толкова висока температура? Примерно на фурната рядко пека нещо над 180-190 градуса. Единственото нещо, което пека на 200 градуса са солени мъфини (по една чудесна рецепта на Иван Звездев), а единственото нещо, което пека на 220 градуса е пица (за 7 мин). Дори никога не съм тествала фурната до колко градуса максимално вдига (днес от любопитство само завъртях копчето да видя, до 300 градуса е. Не броя пиролизата, която е повече)

Скарата по принцип се прави на температури над 200 градуса. Пицата - също. Високите градуси на фурната обикновено се използват за кратко запичане, а не да се готви през цялото време на тях. Затова е добре фурната да ги има, въпреки факта, че се използват рядко.

Еърфрайърът може да е подобен на фурната като принцип на действие, но нали уж целта му е да постигне ефект, подобен на пърженето. При пърженето в тиган или фритюрник, горещата мазнина много бързо предава на храната нужната за обработката топлина. Въздухът не е толкова ефективен в пренасянето на топлината и затова той трябва да бъде нагрят много повече от мазнината в тигана, за да се получи ефект, подобен на пърженето.

Ако искам рибата например да е като пържена, а не като печена на фурна, първо я подсушавам, после посолявам, намазвам с олио и пека на максимума. След 3 минути обръщам и след още 2-3 е готова (времето зависи от количеството и големината разбира се). Само на максимума може кожата на рибата да стане хрупкава като при пържене.

Замразените бланширани картофи също ги правя на максимума, защото така пише на самия еърфрайър. Стават идеални.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 14:55 от Vilemina

# 130
  • Мнения: 1 394
Здравейте!Нахлувам с въпрос ,можете ли да ми кажете има ли разлика м/у тези две Нинджи: https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-foodi-max- … 1eu/pd/D71BB7YBM/
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-2470w-9-5- … 5&scenario_ID=102
И коя бихте ми препоръчали.Чудя се и на този
https://www.emag.bg/dvoen-fritjurnik-bez-maslo-philips-airfryer- … 4&scenario_ID=102

# 131
  • София
  • Мнения: 1 956
Здравейте!Нахлувам с въпрос ,можете ли да ми кажете има ли разлика м/у тези две Нинджи: https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-foodi-max- … 1eu/pd/D71BB7YBM/
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-ninja-2470w-9-5- … 5&scenario_ID=102

И коя бихте ми препоръчали...

Първата (AF451EU) е по-нова модификация на втората (AF400EU). Еднакви са като размери, функции и външен вид, разликата е само в контролния панел и в това, че AF451EU има температурна сонда. Ако ще готвите месо и птици и особено неща като цяло филе, месно роле или шунки и колбаси, тази сонда е безценен помощник и напълно си заслужава по-високата цена. Ако ще ползвате еърфрайъра за други неща, можете спокойно да си спестите тези 50-тина лева.


Не съм запозната с модела, но на прима виста ми прави впечатление, че контролният панел е хоризонтален, от горната страна. Повечето хора считат това разположение за по-неудобно, така че трябва да го обмислите. Ако няма да се ползва от деца или от хора с по-малък ръст, вероятно няма да е проблем.

# 132
  • Мнения: 1 394
Благодаря за  бързия отговор😊 Първи airfruer ще ми е и нямам идея ,какво да гледам.Ние сме 4 човка в къщи ,затова търся по-голям.Като недостатък на тази Нинджа на първо четене е само това ,че са еднакви отделенията ,искаше ми се едното да е по-голямо,но не е фатално де.Въпроса е дали си струва ,точно този модел.Колебая се м/у него и Филипс.В момента Нинджата е намалена и ми се струва на добри пари,ще го мисля.

# 133
  • ГАБРОВО
  • Мнения: 81
Споделям първите си впечатления от Инстант вортекс плюс с допълнителен филтър. Засега нямам забележки. Никаква миризма на пластмаса при готвене. Първоначално пуснах два празни цикъла вместо един на програмата,препоръчана в книжката. По-тих е от микровълновата ми печка. Не излиза дим, само топъл въздух като от сешоар в зоната на филтъра. Досега пробвахме пържени картофи (станаха много хубави, по рецепта споделена тук с добавяне на малко царевично нишесте и с едно разтръскване, което за картофи на едно ниво, както бяха моите беше излишно), хрупкави пръчици от тиквички (193 градуса за 11 мин.,нито съм ги обръщала, нито разтръсквала), ловджийски наденички (180 градуса за 6 мин. без обръщане). Стъклото леко се запоти само при печенето на наденичките, но не пречи на видимостта вътре

Снимките с картофите и тиквичките не ми ги качва поради голям размер??? Странно

# 134
  • Мнения: 1 673
Снимките с картофите и тиквичките не ми ги качва поради голям размер??? Странно
И на мен така понякога. Направи скрийншот на снимките и ще можеш да ги качиш.

Общи условия

Активация на акаунт