Избор на Airfryer - тема 4

  • 4 840
  • 168
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 10 342
Veselina Dimova честито и благодарности за споделеното, но каква е рецептата с нишестето за
картофките? Уж от месец чета, а не съм попадала на този съвет.

# 136
  • Мнения: 19 950
Има отделна тема за рецепти за еърфраер, вероятно е в нея а не тук.

# 137
  • ГАБРОВО
  • Мнения: 81
Рецептата за картофите е в тема 3, но не помня на коя страница. На blue. angel е. Записала съм я: Картофите се измиват, нарязват се на правоъгълни парчета (не на филийки или кръгчета). Подсушавам с кърпа или кухненска хартия. На 500гр.картофи (толкова горе-долу са на един ред) се добавя 1 с.л.царевично нишесте, 2 с. л. олио, разбъркват се добре. Програма Airfry - загрява се на 180 градуса, слагат се картофите, 18 минути задавам. Един път разтръсках кошницата, макар че ми се струва, че за картофи на един ред не е нужно, но нали ми е за първи път.. После превключим на 205 градуса за още 3-4 минути. Картофите, които правих бяха един червен сорт и два други. Разлика в готовите картофи не усетих. И ядоха се дори студени без проблем. Пак ще пробвам да кача снимки. Правихме с младежа и едни овкусени с подправки, също станаха хубави. Не бих ги сравнила с картофи печени на фурна. Повече приличат на пържените, но не прогизнали от мазнината в тигана

# 138
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 065

Ето и снимка на моите Simple Smile Забравила съм, че и тук съм ги качвала. Стават наистина вкусни и хрупкави. Тук имат и подправки, но не помня какви.

# 139
  • ГАБРОВО
  • Мнения: 81


Добре, че младежта помага в такива случаи

# 140
  • Мнения: 1 672
Браво момичета. Страхотни снимки. Още днес ще пробвам картофи по тази рецепта, а с удоволствие и тиквички, ако споделите и рецепта за тях.

# 141
# 142
  • ГАБРОВО
  • Мнения: 81

Ето така приготвих тиквичките. Панировка каквато имах - царевично нишесте,брашно,сол чесън на прах и някаква готова панировка,останала от хапки вероятно. Само вместо 8 минути станаха за 11 Мин. Не съм тръскала,нито обръщала

# 143
  • София
  • Мнения: 1 955

Със сигурност е добър, имайки предвид предшествениците му AF400 и споменатия AF451.

Обикновено по-новият модел е по-добър, но в случая той е и по-различен. Докато AF451 е с две чекмеджета, AF500 - с едно общо, което може да се разделя на две. От една страна, това дава възможност да се пече нещо голямо, което в AF451 не може да стане, но от друга страна, ако готвите две различни неща, няма как да отворите само едното. Затова трябва да прецените кое ви е по-необходимо.

Иначе, всеки еърфрайър става за меса, а Нинджите са особено подходящи заради максималната температура от 240°C.

Тук можете да видите сравнение на AF500 с AF400, който е доста подобен на AF451: https://youtu.be/-ZKklCD76x0?si=0ut70XoIMdrbw-u8

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 00:53 от Vilemina

# 144
  • тук-там
  • Мнения: 4 341
Привет! Доста изчетох... Някъде, някой спомена за пиле с ориз и мусака. Спряла съм се на двойния Косори с два реотана. Възможно ли е наистина приготвянето на такива манджи? Rolling Eyes Събират ли се две средноголеми пилета?
Досега съм имала само Тефал актифрай с въртяща се бъркалка. Много си го харесвах, но остаря. Искам да заменя на 90%  фурната. В ежедневието сме двама и ми се струва по-разумно и лесно.

По-добра оферта от Амазон има ли?

https://www.amazon.de/-/en/gp/cart/view.html?ref_=nav_cart

Благодаря предварително!

# 145
  • някъде другаде
  • Мнения: 719
Привет! Доста изчетох... Някъде, някой спомена за пиле с ориз и мусака. Спряла съм се на двойния Косори с два реотана. Възможно ли е наистина приготвянето на такива манджи? Rolling Eyes Събират ли се две средноголеми пилета?
Досега съм имала само Тефал актифрай с въртяща се бъркалка. Много си го харесвах, но остаря. Искам да заменя на 90%  фурната. В ежедневието сме двама и ми се струва по-разумно и лесно.

По-добра оферта от Амазон има ли?

https://www.amazon.de/-/en/gp/cart/view.html?ref_=nav_cart

Благодаря предварително!
Имам Косори с две кощшници , но с един реотан. Може да се хване средно голямо пиле в кошницата. Пиле с ориз и мъсака не съм правила.

# 146
  • Мнения: 1 003
За първи път ми се налага да избирам фрайър и от няколко места събирам информация.
До тук по характеристики клоня към
https://www.ozone.bg/product/frityurnik-s-goresht-vazduh-cosori- … AYAiAAEgI4ifD_BwE
обаче този обем и тези ватове достатъчни ли са за печене, "пържене" на месо и зеленчуци.
На първо време докато го разучим ще приготвям храна за 3 души, после живот и здраве ще замине със студента.
Ако има друг, който ви се струва по подходящ, приемам препоръки.
Благодаря!

# 147
  • Мнения: 713
Wild_rabbit, ако това помага, ето една мусака, приготвена в Dual Blaze TwinFry.
По-конкретен отговор - можеш да готвиш всичко, което готвиш във фурна или на тиган. Въпрос на време е да се ориентираш с програмите.
Уредът е 10/10⭐
Скрит текст:




# 148
  • ГАБРОВО
  • Мнения: 81
Аз също скоро избирах еърфрайер, като обобщение бих казала, че повечето от тях,които са с обем около 6 литра са с мощност 1700 вата и максимална температура 205 градуса, което явно си е напълно достатъчно. Различен е моделът на Нинджа, който има мощност 2000 вата и максимална температура до 240 градуса. По-голямата мощност би спомогнала за по-бързо достигане на първоначално зададената температура. След достигането й фрайерите си пекат/пържат на тази температура за цялото зададено им време, поддържайки я постоянна, като единият ще изразходи 1700 вата за един час, а другият 2000 вата за час. При зададена температура за готвене 200 градуса ,подходяща примерно за тиквички, и в двата случая тиквичките ще се пекат за около 12-13 минути. Просто по-мощният ще загрее до 200 градуса по-бързо. Но ако искате фрайер, който да вдига до 240 градуса, то тези 1700 вата ще са му малко. Не че няма да ги вдигне, но ще отнеме повече време. Фрайерът, който аз взех е с мощност 1700 вата. Достига максимална температура от 205 градуса за 65 секунди (при първоначалното му пускане на празен ход реших да засека колко време загрява). Друг е въпросът ако искате да приготвяте неща на температура над 200-205 градуса, тогава везната се накланя в полза на моделите Нинджа. Малки, но понякога от значение са разликите в размера на фрайерите, така че ако това е от значение за вас вземете го предвид. Също така не без значение според мен е и размерът на самата кошница. Фрайери,  идентични като обем храна която поемат имат разлика в кошницата - едните са с по-широка основа, но по-плитка кошница, а другите са с по-тясна основа и по-висока кошница. Тъй като обемът се изчислява по формулата "дължина х ширина х височина" и в двата случая  като се сметне се получава еднакъв обем. Така, че преценете и това дали е от значение за вас.

# 149
  • София
  • Мнения: 1 634
Мусака и ориз може да се готвят единствено в уредите с двойно подгряване. За печене на цяло пиле е важно кошницата да има достатъчно височина. Но за пържоли/кюфтета/пържени картофи е важно да има голяма площ.
Ако се търсят и трите опции, се отива на споменатия по-горе Cosori Dual Blaze TwinFry. И Нинджите по-висок клас също. По-малките варианти с двойно подгряване също ще вършат работа, но няма да се перфектни за всичко.

Редактирам с едно видео - рецепта на спагети с кюфтета в Ninja Speedi (двойно подгряване, струва около 140-150 евро в Амазон, но трябва да се дебне, защото се изкупува бързо).   

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 12:33 от Silver cloud

Общи условия

Активация на акаунт