Натъжих се за....

• 8 692
  • 124
  •   1
Отговори
# 30
... Т.е. може би трябва да се правят по-малко неща и да се обръща на всичко повече внимание?
A не е ли проблемът в това да сме в настоящия момент, когато ни се случват хубавите неща, за да ги усетим в цялост.
Обикновенно вече сме напред в бъдещето или назад в миналото, но не тук и сега.
Може би защото са планирани много неща нагъсто, последователно и няма как да не спазиш плана. Обикн. от нещата в плана зависят други или са свързани с други хора или струват много ... Т.е. плана трябва да се разреди някак,

# 31
Хубава тема, Карзче!
Тъжна съм защото не ми харесва какво ср случва в работата и нямам позиция да променя нищичко.
Тъжна съм, защото един важен за мен човек не ме уважи на мой личен празник.

# 32
Днес съм тъжна, защото си отиде хубавото време. Беше толкова хубаво това кратко усещане за пролет.

# 33
  • Бургас
Вани, и аз като теб си търся пролетното време, отпреди два дена!

# 34
  • Countryside
За много неща се натъжавам, защото съм много емоционална. Много ми е болно и тъжно за бездомните животни и такива, които живеят в стрес, бой, синджири, отглеждани само за разплод или пък боеве. Но както казваше татко, по-голям звяр от човека няма. Дано има възмездие за изродите, които мъчат животни и то съвсем съзнателно!

С напредването на възрастта и загубата на родителите ми е много тъжно, хващам се, че станах цинична и не вярвам в нищо, мечтите ми и те никакви ги няма, защото знам, че са само мечти. Е, както казва Тарти, за какво изобщо е целия този цирк тогава?

# 35
Със смесени чувства ще си спомням за изминалата година...Бог ми даде дълго чаканата рожба, но ми отне моята опора, баща ми. Не успях да се насладя на първите месеци от майчинството си, бебето ми беше на три месеца когато татко се влоши. Следващите два месеца бяха ад, търчане по лекари и аптеки с малко бебе на ръце. Виждах го, че гасне, мозъка му отказва и нищо не можех да направя.
Успокоява ме мисълта, че поне дочака бебето и го видя за да си отиде спокоен.
Тъжно ми е, че малкия няма да познава дядо си, а той толкова много прилича на него.

# 36
Тази тема ми действа доста депресиращо. Но може би човек има нужда да сподели с някого какво го натъжава, за да му олекне и да продължи напред с нови сили.
Мен ме натъжават празниците, защото си спомням хората, които вече не са сред нас, но пък съм благодарна, че са били в живота ми.
Натъжават ме и много други неща, но се опитвам да ги променя, а ако не мога, спирам да мисля в негативен аспект за тях, за да не ме тровят и в един момент ги приемам и се примирявам с тях.
А като усетя, че започвам да се депресирам от всичките ни заобикалящи негативни новини, бедствия и т.н., хващам се за косата като барон Мюнхаузен и сама се издърпвам от депресарския период. Не става лесно и не винаги е бързо, но колкото повече стоя в "гьола", толкова по-трудно става да изляза от него.
Всички имаме трудни моменти и периоди в живота си, кошмари, мъка и скръб около нас колкото щеш. Но дали с книга, песен или просто с една усмивка ще изберем да си вдъхнем надежда и вяра, че нещо по-добро ни чака си е наш избор. Пожелавам на всички в темата най-вече да сме здрави и тъжните емоции да ни застигат по-рядко.

# 37
  • Бургас
Освен радостите и ежедневните неща, напълно нормално е да имаме нужда да си споделим и да излеем мъката, нещото, което ни изгаря отвътре и искаме да го споделим, за да  ни олекне поне малко.....

# 38
  • Банско
Всекидневно ме натажават постове за възрастни хора само в селата и немотията в която живеят. Бавно обезлюдяваме и селата се опразват, както и някои градове намаляват. А пък като видя как ромите се увеличават и направо се дразня.

# 39
Че толкова много хора не отговарят на дружелюбност . "Как си ?" се отговаря с "Добре". И няма "А ти добре ли си?" Или ако проявиш загриженост може да има "Благодаря за грижата" , но не и "ти имаш ли нужда от нещо? "
И т.н.

# 40
Аз пък не обичам изобщо този въпрос - Как си ?... В 90% от случаите, отговора е лъжа ...
Натъжих се днес докато водех детето на ДГ. Един човек беше паднал на тротоара, толкова много хора го подминаха. Вярно, беше бездомник ( поне по дрехите и аромата така се усещаше ) , но никой дори не се спря 🥺. Помогнах му да се изправи, толкова много благодарности ми отправи, че чак се разревах 🤦. Хората са много лоши , а това ме натъжава ужасно !

# 41
Не отворих дума за отговора, а за въпроса и за проявата на внимание на хората един към друг. Дори с този мъничък въпрос като начало.
А за бездомниците и аз съм със объркани чувства. Бих направила нещо, ако нещо можеше да се направи. Но те са толкова много и един чай и една бисквита не стигат за да заеш , че нощес няма да измръзнат. А толкова много съдби, хора и животи не може някой да оправи от начало до край докато ги постави в равностойна позиция. Т.че дребни жестове правя, но после мисля много за човека и значм , че в същност нищо не е направено.

# 42
Понякога една добра дума стига, подадена ръка на някой имащ нужда от помощ или пък мил жест ... Просто човеците останаха малко. Всеки ходи с наведена глава в телефона, а ако случайно ходиш и се радваш на небето, те изкарват луд ! Боже , станах като Деса поетеса 😁

# 43
  • Някъде там
И на мен ми е тъжно, че откровено лошите, злобни и завистливи хора стават все повече и че хората просто решават,  че ще те мразят, обиждат, нагрубяват и се заяждат целенасочено с теб, само защото не си на тяхното мнение и се държат все едно тяхното е единствено миродавното винаги и сякаш си длъжен да го споделяш и да се съгласяваш с него.

Много пъти ми се е случвало да виждам как никой не помага на някой в нужда. Винаги съм се притичвала на помощ, аз лично, обаче. Веднъж даже си изпатих.Докато помагам на възрастна жена да си качи чантите в автобуса, ми откраднаха портфейл.Имах само пари в него, затова и не подадох жалба, не беше малка сума, но реших, че няма смисъл..
Често ми се случва да не виждам смисъл в действия и знам,че е тъжно..

# 44
AК47 лошоото е , че в същност не стига само толкова. Наскоро гледах предаване, че на тези хора им взимат наем за да спят по подлези и ъгли. Не знам кой , но щом има такива хора, то една фобра дума не може да орпави абс. нищо.

Общи условия

Активация на акаунт