Натъжих се за....

• 8 692
  • 124
  •   1
Отговори
# 45
  • София

Много пъти ми се е случвало да виждам как никой не помага на някой в нужда. Винаги съм се притичвала на помощ, аз лично, обаче. Веднъж даже си изпатих.Докато помагам на възрастна жена да си качи чантите в автобуса, ми откраднаха портфейл.Имах само пари в него, затова и не подадох жалба, не беше малка сума, но реших, че няма смисъл..
Често ми се случва да не виждам смисъл в действия и знам,че е тъжно..

Откривам частица от себе си в този твой коментар.

И аз винаги се притичвам на помощ, единият път имаше паднал човек с разпилени торби с покупки около него. Когато тръгнах да помагам, той ме изгони и ме нагруби. Това няма да ме откаже, защото се имам за добър човек и това ми е като призвание - когато мога, да помагам.

Натъжавам се, как може да има хора, които да печелят на гърба на болката на другите - измамите с розите от името на благотворителна фондация, измамите с кутии за благотворителност. Колко алчен и безочлив трябва да си, та да се опитваш по такъв долен начин да спечелиш пари... на гърба от една страна на болните и страдащите и от друга на наивниците, които мислят, че така ще помогнат.

Натъжава ме и това, че към момента в света сякаш варварите са повече, отколкото в средновековието. Мнозина са се побъркали.. откачени диктатори - като този на Северна Корея, като този, който свалиха в Сирия, които си играят с животите на милиони. Как може да се допуска това..

Наскоро гледах документален филм и за лагерите, за отнетите човешки животи на евреите и това ме натъжи, непростимо е.

Натъжава ме и безобразието по пътищата - как може толкова неразумни хора да има.. хубаво искаш да отнемеш своя живот - направи го, но защо въвличаш и този на невинни? Защо другите трябва да страдат от това, че си решил да се качиш пиян и надрусан зад волана, защо?

Натъжава ме и това, че наистина хората са станали много злобни, заяждащи се, нетактични.

# 46
Всекидневно ме натажават постове за възрастни хора само в селата и немотията в която живеят. Бавно обезлюдяваме и селата се опразват, както и някои градове намаляват. А пък като видя как ромите се увеличават и направо се дразня.

Не съм много съгласна, че селата се обезлюдяват, напротив, от две-три години масово младите хора се завръщат или си купуват имоти на село. Е, все пак може би зависи и в кой район на България сте, но за бургаска област селата започнаха да се пълнят с млади хора. Евтини имоти, без стрес, чист въздух и можеш да работиш хоум офис, да произвеждаш земеделска продукция или да изработваш арт неща. Кметовете на повечето села са млади амбициозни хора които се борят селото да има по-добър стандарт за живот. Иначе за ромите сте права, много са и са навсякъде, но докато държавата ни ги поддържа, ще стават все повече.

# 47
  • някъде другаде
Натъжавам се , когато се случи нещо хубаво на децата ми /първия рожден ден на внучката , предстоящото раждане на втори внук , бала на малката дъщеря/ , защото искам да го споделя с човека , който би се радвал толкова , колкото и аз , но него вече го няма.

# 48
  • Бургас
Гледах репортаж по Нова за бездомните хора....
Различни съдби....
Различен живот....
Стана ми тъжно за тези хора...

# 49
Не отворих дума за отговора, а за въпроса и за проявата на внимание на хората един към друг. Дори с този мъничък въпрос като начало.
А за бездомниците и аз съм със объркани чувства. Бих направила нещо, ако нещо можеше да се направи. Но те са толкова много и един чай и една бисквита не стигат за да заеш , че нощес няма да измръзнат. А толкова много съдби, хора и животи не може някой да оправи от начало до край докато ги постави в равностойна позиция. Т.че дребни жестове правя, но после мисля много за човека и значм , че в същност нищо не е направено.
Ние имаме доброволци, които по своя инициатива или като част от организация събират зимни палта, аксесоари, одеала, изобщо всичко, което може да е от полза на бездомните. Не винаги могат да ги приберат в приют, когато е много студено, защото няма място.
Не всички могат да излязат от положението в което се намират. Проблеми с алкохол, наркотици, ментално заболяване. Подават им ръка, но те за съжаление отново се връщат на улицата. За щастие, не всички. Има няколко невероятни истории, последната, която четох бе за мъж, който е израснал в неравностойно положение и с години е бил зависим от алкохол и наркотици, мисля, че и в затвора е влизал, но в един момент след като е получил помощ, решава да завърши образованието си, защитава докторат и пише книги. За съжаление, не всички имат капацитета и вътрешната сила, за да го направят.

# 50
Тъжно ми е без причина. Може би, че някаква положителна енергия се е отклонила в пространството и не достига до мен. Затварям очи, но не мога да я привлека. Не мога.

# 51
Натъжавам се когато децата ми си заминат. Потапям се в мъката си, изживявам си я и ми минава. Научила съм се да не я  крия в себе си, да я оставя да ме завладее, така най бързо я преживявам.

# 52
Натъжи ме публикацията на Стефани Иванова, участничка в Мастър шеф и Хелс китчън. Подлагана на тормоз и побой от съпруга си, и снимки имаше. Тъжно ми е за нея и всички жени, подложени на домашно насилие.

# 53
В един италиански филм/Лудетини, една от главните героини казваше "Sono nata triste/ Аз съм родена тъжна". Аз съм родена обратното, много обичам да се веселя : ) и малко ми трябва
Тъгувам само, ако съм свидетел на тъжни неща или имам невъзвратими загуби.
Последно се натъжих за скъпи роднини, за разликата преди и сега, защото аз ги помня в техния зенит - и сега нямат нищо общо с хората, които бяха, освен че, както казват писателите, нещо в очите им е същото.

# 54
Натъжих се снощи, чак се разревах заедно с  детенцето на нашия капитан, освободен от плен... Disappointed Relieved
Скрит текст:
Преди много години, моят баща за малко да се окаже в плен във Венецуела, но имаше смяна на 2ма-3ма от екипажа на Панама,та е имал късмет...

# 55
От Нова година насам си мисля върху един въпрос зададен от брат ми : " Како, състави ли си списък с желания , цели за новата година ? " Осъзнах, че нямам абсолютно никакви цели , желания и мечти. Толкова много време тъпча на едно място , че съм забравила дори и да мечтая ... Е , натъжих се заради нищото което не ми се случва ! 🤐
И аз съм така. Еднообразието ме овладяло.
Karzz прегръщам те. Много чувствителен човек си.
Прегръдки на всички изпращам.
Натъжена съв, че не мога все още да приема смъртта на мама и тати и никога няма да си дойдат вкъщи. Тате да ми каже "Здравей, мишка." А мама "Здравей, моето моминченце."
Наскоро се натъжих за един бездомник, който го дадоха по Нова тв "Ничия земя" в Събота от 18.00. Преди да му се помогне, човекът беше починал.вече. Натъжи ме.много неговите думи, че за нищо не мечтае вече, колко е жесток животът и вече за всичко е късно за него. Каза, че не го е страх от смъртта. Разплаках се до края на предаването.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 17:18 от Анонимен_7

# 56
  • Банско
Натъжих се за хората, които не искат да имат деца. Тъжно ми е, че и в семейството на мъжът ми има такъв човек. Сестра ми роди с инвитро, та поне имам един племенник. Тъжно ми е за хората, които си пропиляват живота.

# 57
Натъжих се снощи, чак се разревах заедно с  детенцето на нашия капитан, освободен от плен... Disappointed Relieved

Тук аз не просто се натъжих, а направо ревнах

# 58
  • Някъде там
Току що ми стана много тъжно за едно кученце което няколко момчета събрали се в парка тормозеха. Спрях и ги попитах защо скимти кученцето и мога ли да помогна ?
Едното ми се сопна, че кучето е негово и просто така си квичи.
Опитах се да обясня, как не е ок да го тормозят, но най демонстративно ми обърнаха гръб и буквално влачеха кучето с повода,защото то отказваше да върви.
В 8 часа сутринта пушеха, пиеха енергийни напитки и тормозеха кученце..
Не бяха по големи  от 6-7 клас.
Тъжно е..

# 59
  • Mediterraneo
Освен, че е тъжно, това е наказуемо. Аз бих ги заплашила с полицията, най- малкото.

Винаги ме натъжава гледката на просещия пред нашия Лидл мъж с кученце. Понякога вземам нещо от магазина да му дам, често купувам и гранулки или пастет на кученцето.

Общи условия

Активация на акаунт