Натъжих се за....

• 8 690
  • 124
  •   1
Отговори
# 90
Гледайте го философски. Ако някъде се презастроява , значи надруго място подивява Simple Smile
Аз гледах едно предаване за Ван Гог и показаха някои месста свързани с неговото творчество . Така ми се допътува натам. Обаче следващите 2 ваканции вече съм ги организирала за друго място. Сега ми е тъжно за това колко кратки са отпуските на хората а колко много интересни неща има по света Sad

# 91
  • Бургас
За съжаление селата ще изчезнат.....
Всички ще са в градовете!

# 92
За съжаление селата ще изчезнат.....
Всички ще са в градовете!
Едва ли.
Има доста необщителни, интровертни, ако щете свободолюбиви хора,  ...че и доста хора с пари, които обичат големи къщи с големи имоти...
В Бг много обичате, всичко да ви е " отсреща на улицата" , много хора биха се скандализирали, че една голяма част от европейците, изобщо нямат 24 часов магазин наоколо.

# 93
  • Бургас
Имам предвид типичните села - с гледането на животни, земеделието, овошните градини....
Всичко това замира с бясно темпо!

# 94
  • Countryside
Животът на село, във вида му на отглеждане на животни и реколти от отделни семейства е отмрял или отмира. Това е къртовски труд от зори до здрач. Не е да си копате градинката и да вземете прясно яйце от кокошчицата. Всеки гледа да му е лесно.

Колкото до бетона - дразни, много даже, но не е виновен, тоя дето яде баницата. Общината, градоустройствения план, архитекта и т.н. по веригата, барабар с кмета и правителството са в кюпа. Затова гледайте за кого гласувате.

Знам, че смъртта е естествен завършек на живота. Инциденти стават, деца се разболяват и т.н., всичко това го осъзнавам, но не значи, че го приемам за нормално и не скърбя.

# 95
Гледайте го философски. Ако някъде се презастроява , значи надруго място подивява Simple Smile

Колкото и философски да гледам, не може да ме зарадва фактът, че селата в Северозапада запустяват зверски, а на морето се презастроява.

В Бг много обичате, всичко да ви е " отсреща на улицата" , много хора биха се скандализирали, че една голяма част от европейците, изобщо нямат 24 часов магазин наоколо.

Преди да размахаш пръст, си помисли каква инфраструктура има там, където ти живееш и я сравни с тая в България. Та в Северозапада няма пътища! Ходила ли си там и кога за последно? Иди по време на някоя отпуска и виж за кво става дума.
Аз също живея в чужбина и виждам колко хора живеят в китните баварски селца, но имат път, по който да стигнат от точка А до точка Б. И то какъв път! Или да речем, наложи се да извикаш  Бърза помощ.  Забрави! Чакайки я, може да си иде човек.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 13:44 от Pippi_

# 96
ММ е от северозапада, и го познавам.
На никого не размахвам пръст, но щом живееш в чужбина, освен ако не си в голям мегаполис, разбираш доста добре за каква разглезеност говоря- в Бг са свикнали всичко да им е на тепсия- сакън да не живеят извън центъра! , затова и презастроеността...

# 97
Mamagemelar. предполагам, следиш български новини от време на време. Тая презастроеност по морето е предимно от лакомия. Стри се безразборно и безогледно. Също и скъпи жилища, които не хората от бедните краища на България купуват, а предимно новобогаташи, предимно руснаци.
За София не ми се говори, там е ад.

# 98
Адът на София бавно но сигурно идва и във Варна, Пловдив, Бургас и останалите големи градове. Без трева, без дървета, без въздух, само бетон, коли, прах и шум. И това не го правят обикновените отрудени хора, а алчните строителни предприемачи в комбина с корупмираните общински служители. Трагедия.

Какво се учудвам, като в меандъра на Арда при Маджарово довлачиха каравани и коли на пясъка и засипаха пясъка с боклуци. Вромос номер две. Сега има проект да строят фотоволтаичен парк край реката. Очаквам да изсекат и дърветата и да застроят със семейни хотели. Никакво уважение към природата.

# 99
Купуват се имоти, строи се много в България и много жилища стоят празни. Иначе да се сравнява село в България и в чужбина няма смисъл.

# 100
В Торонто и Отава има зелен пояс и никой няма право да го застроява. В момента има процес срещу премиера на Онтарио, защото го беше продал на строителни фирми, но междувременно развалиха контрактите. При положение, че в Канада земя бол….

# 101
Защо да не се сравнява село тук и там?каква е разликата?- навсякъде отмира земеделието, навсякъде земите са пустеещи...

abadjieva80, тука също се опитват разни с пари да прекатурят системата, но тъкмо от преди няколко седмици, новина, че новите хипер-мега-екстравагантни къщи за гости на Лобутен(Christian Louboutin), ще ги събарят, защото са навлезли със строежа в зона, защитена и от нац.фонд земеделие, и от Натура 2000.

# 102
Защо да не се сравнява село тук и там?каква е разликата?- навсякъде отмира земеделието, навсякъде земите са пустеещи...

Обещавам след някой месец, живот и здраве, да ти покажа колко са "пустеещи" земите тук, където живея.

# 103
pipi,не ти разбирам поантата...
укрупнени земеделски производства, нямам нужда да виждам- аз ти говоря едно, ти си знаеш твоето...
По същия начин, както свекърва ми на село, има земя на 7- 8 места, и ако не е някой голям производител да я вземе за обработване, ще стои пустееща, и в Европа е същото. Никой не обработва земя, както преди 50 години- за изхранване.

# 104
Никой не обработва земя, както преди 50 години- за изхранване.

Тук вече си стискаме ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт