За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 259
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
Кураж, момичета! Ще мине и това и ще дойде и вашето щастие!

# 391
Минавам само да препоръчам филма "JOY: the birth of IVF". Късметлии сме, че живеем сега, а не преди 50-60 години.
П.с. ако го гледате, пригответе си носни кърпички.
Скрит текст:
извинявам се ако някой вече го е споменавал

# 392
  • Be realistic - plan for a miracle.
От много време го заглеждам, а и много хора го хвалят колко е як и смислен, но последните месеци ми бяха толкова тежки откъм IVF неща, че просто не мога да събера сили все още да го гледам...

# 393
  • На изток от Ада
2402 има ли превод?

# 394
И аз не мисля, че бих имала енергията. Вечерта преди операцията си гледах д-р Хаус с кеф, след това си четях Джими Кей и се смях с глас. За IVF обаче не ми стиска, признавам си.

# 395
То аз си плаках на щастливия край, ама то е по други, мои си причини. Обаче наистина се замислих как често приемаме напредъка на медицината за даденост, а хората буквално са се борили със зъби и нокти, за да се случи това.
Не е лек филм де, и аз го отлагах докато се почувствам готова да гледам нещо по темата.
nasi, не съм сигурна, май не. Нетфликс на малко неща имат с български субтитри.

# 396
  • Замък сред облаците
Разписвам се с цикъл след 37 дни. Предполагам АБ може да е оказал влияние на О, макар че уж не намерих такива данни. Просто не виждам друга причина.

# 397
За съжаление влизам да се разпиша с лоши новини. При мен нещата май пак вървят към кухо яйце. Днес съм в 6+3 и бях на преглед да видим ембрион и пулс, ами - не видяхме. Докторката беше доста обнадеждена, уж сакът и жълтъчния мехур били много добре като форма и размер и това било знак за положително развитие, ама… не ме стопли особено. Записа ми час за след една седмица да видим ще има ли нещо. След прегледа днес направо съм смачкана. Толкова много вярвах, че този път всичко ще е наред… и прогестерона ми беше супер, и чхг-то, и симптоми си имам…. Казвах си, един път карък ок, ще го преглътна, ама втори път вече ми идва в повече…..и то в рамките на 6 месеца. Сега само се надявам ако наистина пак е КЯ, да се изчистя този път сама. С предишното КЯ  приемах утрогестан и заради него нямаше как да тръгне естествено, но сега не взимам допълнителен прогестерон и се надявам поне аборта да стане по-лесно.

# 398
  • На изток от Ада
Имам позната с няколко СА и едно кухо яйце. Забременява след кухото. Пак кухо, искаше само да падне, не пада в деня в който трябва да решат дали ще е кюретаж или МА, се вижда ембриона. Роди .

# 399
Lorrain, без да претендирам да съм експерт, ама наличието на жълтъчно мехурче не показва ли, че най-вероятно вътре се развива ембрион? Защо си мисля, че при кухото яйце сакчето е празно без жълтъчно мехурче. Според мен, не го отписвай още, може другата седмица да видите ембриона. Стискам ти палци!

# 400
  • Замък сред облаците
Лорейн, потърпи още седмица, може да има шанс.
Не, Тирамису, жълтъчно мехурче може да има и без ембрион, но да стискаме палци, да не е такъв случаят.

А това за утрогестана не знам кой лекар те е излъгал, Лорейн,
Скрит текст:
тръгва си естествено след прием на прогестерон без проблем. Аз като бях с КЯ приемах по 800мг циклогест на ден, което е повече от всяка терапия с утрогестан. 3 дни след спиране на циклогеста тръгна кървенето, с уговорката че вече бях 8гс някъде и вече бе изчезнало жълтъчното мехурче, тоест тялото бе регистрирало че не се развива. Независимо със или без прогестерон обикновено се изчакват 2 седмици от регистрирано спиране на развитието на сака (като при такова се спира прогестероновата терапия) - спиране на нарастване, деформиране, изчезване на мехурче, при КЯ, за да се види ще се изчисти ли само тялото, и ако за 2 седмици не е почнало кървене, тогава се пристъпва към кюртаж.
Сега, друг е въпросът, че понякога и без прием на прогестерон пак не ще да тръгне спонтанно изчистване.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 14:13 от АА

# 401
За съжаление влизам да се разпиша с лоши новини. При мен нещата май пак вървят към кухо яйце. Днес съм в 6+3 и бях на преглед да видим ембрион и пулс, ами - не видяхме. Докторката беше доста обнадеждена, уж сакът и жълтъчния мехур били много добре като форма и размер и това било знак за положително развитие, ама… не ме стопли особено. Записа ми час за след една седмица да видим ще има ли нещо. След прегледа днес направо съм смачкана. Толкова много вярвах, че този път всичко ще е наред… и прогестерона ми беше супер, и чхг-то, и симптоми си имам…. Казвах си, един път карък ок, ще го преглътна, ама втори път вече ми идва в повече…..и то в рамките на 6 месеца. Сега само се надявам ако наистина пак е КЯ, да се изчистя този път сама. С предишното КЯ  приемах утрогестан и заради него нямаше как да тръгне естествено, но сега не взимам допълнителен прогестерон и се надявам поне аборта да стане по-лесно.

Не бързай да го отписваш, ако всичко по изследванията е наред. Моето детенце беше обявено за кухо яйце от една лекарка и даже искаше да насрочваме дата за кюретаж. Отидох на второ мнение при друг лекар и ето го дивака гони 3-тата година вече. Пожелавам ти кураж, успех и всичко да е наред! Hands Pray

# 402
Лорейн, съжалявам, че така са те попарили на прегледа. Знам, че ще ти е тежка седмицата до следващия преглед, та ти пращам много виртуални прегръдки и положителна енергия за добро развитие! Heart

# 403
Лорейн, стискам палци за добро развитие!
Аз пък уж този месец с нормална овулация, потвърдено ехографски, че фоликулът се е спукал, но със зацапване, този път цяла седмица преди цикъл почва, болки и пълен комплект ПМС. В комплект и вагиноза за лечение.

# 404
  • София
Lorrain , Насето ме повика за кураж.
Ето ме!
Моето кухо яйце е бебе на 6 месеца.
 Имах кухо яйце април месец 2023,изчистих се без намеси, октомври забременях отново и отидох на първи преглед в 6+4 и ... пак празно сакче ,без ембрион,без мехурче ,без нищо.На всичкото отгоре прогестерона ми беше абсурден за успешна бременност.
Лекарката ми даде 10 дни, за да видим накъде отиват нещата и дали няма да се самоизчистя.
Е, на следващия преглед вече имах ембрионче със прекрасно сърчице ,което се виждаше само на коремен ехограф.С вагиналния се виждаше като празен сак.
Кураж мило момиче и не се предавай!Наличието на мехурче е доста показателно за положително развитие на нещата!

Общи условия

Активация на акаунт