За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 218
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
Prego, просто нямам думи. Но аз за този човек не за пръв път чета такава информация.. Покъртително отношение.

# 511
  • На изток от Ада
Разбирам Прего! Пожелавам ти да стане бебето скоро! Знам какво е!

# 512
  • Be realistic - plan for a miracle.
Направо ме срина за закуска. Не знам дали ще ме разберете, момичета, може би тези като мен над 35 и борещи се от много време, но направо усетих все едно ме прокълна или ми "предсказа" бъдещето. Толкова уверено го заяви. "Нищо няма да стане в България". Кънти ми това в главата. Наясно съм, че е защото съм разклатена генерално, ако бях стабилна нямаше да успее, но ето, че е факт.

# 513
Жаки, честита радост! Нека расте здрав, безгрижен и благословен! Бъдете щастливи! ❤️🤗
Вики, честита да си и нека се сбъднат всичките ти съкровени мечти!

Preggo, много съжалявам 😕 Ние изобщо не се занимаваме с Турмед, сами си организирахме всичко за всяка една процедура там. Аз също съм оставала като попарена от някои хора....едната беше жената, която се занимава с донорската програма в Надежда, а другият беше в Кипър!!! Те ми казаха, че шансът ми за биологично дете с този проблем и толкова много процедури, клони към 0. Също и че в България не знаели за жени с биологично дете и майка с 45 хромозоми от точно тази Робертсонова транслокация. Този в Кипър най-нагло ми заяви, че доктор Тургут ме бил послъгал и шансът ми за здрав ембрион не е 25%, а е под 10%. Ние обаче не се отказахме, имахме пълна вяра с доктор Тургут, както и в Господ. Има много жени, на които са казали, че няма да станат майки, а един ден гушкат рожбите си и в повечето случаи дори неочаквано. Не губете вяра и надежда! 🤗❤️🍀🙏🍀

# 514
Прего, цялото нещо е един голям бизнес с много чувствителна тема. Нито един от тези хора няма друга цел освен да продаде продукт. Какво е казал, как го е казал и защо го е казал изобщо не го приемай лично. Най-вероятно се случва при абсолютно всеки разговор, все някой ще се отзове. Хубавото в случая е, че имате позиция.
Та приеми го като обаждане да ти продадат прахосмукачка с 40см кабел. Точно толкоз нелепо.

# 515
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря ви.
Ще се стегна, просто точно в тази сфера и по тези теми да си толкова напорист и да заявяваш на хората къде ще стане и къде не (разбира се, само при него ще стане и никъде другаде) е крайно неприемливо. Но това всички тук го знаем, затова се извинявам за рантването рано сутрин...
Дано ви е хубава седмицата!

# 516
  • На изток от Ада
Белив пусне ли ново чхг?
Ягодке имаш ли час за АГ?

# 517
Познавам няколко двойки, чиито многократни и многоцифрени като цена опити в Турция са довели до абсолютно нищо. Връщат си се в България и чудото се случва дори без инвитро. Така че тия там да не се имат за по-големи от Господ. А още повече, настървения им агресивен маркетинг не ги асоциира с професионалисти, затънали в работа и доволни пациенти, а гладни търговци отчаяно търсещи клиенти. Горе главата 🤍🌷🌷🌷
Едит: двойки на възраст 40+🤍

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 11:09 от Анонимен

# 518
Прего, не се отчайвай! Аз знам от колеги за жени успели с Ин витро в България, но не в прехвалените софийски репродуктивни клиники, а Пловдив. За жалост име не мога да кажа, а и не знам дали е актуално, след като е преди 12+ години.
Но пък с риск да се повтарям имам близка, която се мъчи 7г с ендометриоза, няколко операции, куп изследвания и няколко неуспешни ин витро опита и накрая забременя неочаквано с много нисък АМХ и от яйчник, от който бяха премахнати две трети. През бременността също я плашиха с какво ли не в Надежда - то не беше плацента превиа, малко околоплодни води, но сега се радва на здраво момиченце на 1г и само казва - как не е вярвала, че ще дойде този ден.

# 519
Минах преглед при АГ-то, за сега всичко е наред, но още е много рано. Видя се само плоден сак, но за жалост все още вътре нищо не се виждаше (4с. + 5дни).
Викаме отново след 10 дни, за да може да чуем евентулано и пулс.

Като цяло си имам всички симптоми - напрежението в гърдите, умората, задъхването. Ноооо много ме притесни факта, че нищо не се видя, няма да лъжа че ми минаха 300 неща през главата след всичко преживяно.
Миналта седмица минаха и вливките на Интралипид и 3гр Kiovig и от следващия ден имах и няколко дни зацапване, което беше супер странно - ту го имаше, ту не . На прегледа АГ-то огледа всичко и каза, че не вижда отлепяне или някакъв проблем. Сега пия и слагам 100 неща и се моля всичко да е наред Heart

# 520
Ягодке, много е рано още. Преди 6 г.с. рядко се вижда ембрион. Тъй че спокойно! Flowers Hibiscus

# 521
Preggo, в такива случаи се изумявам как е възможно да има толкова прости и неемпатични хора, особено пък в такава деликатна сфера на работа. Но както и по-горе писаха, няма смисъл да му отделяш повече енергия и да се тровиш заради някакъв смотльо. Просто този човек явно е супер пренавит да си изкара комисионата на всяка цена и въобще не се замисля как и на кого говори, което е жалко само и единствено за него. Иначе перфектно те разбирам, аз съм на 36г и нямам деца, и темата ми е изключително чувствителна. Понякога се разстройвам от съвсем незначителни неща и мисля, че това е напълно нормално, когато човек има травма. Ама после като си помисля, виждам, че даденото нещо всъщност няма толкова голямо значение в обективния свят, а само аз му придавам такова. Тоя чукундур по телефона сигурно 5 минути след като е затворил вече е забравил за теб, така че няма смисъл ти да му отделяш повече внимание и енергия. Пращай го в девета глуха и си следвай твоя си план.
Ягодке, много е рано още да се види нещо, не се стресирай отсега. Стискам палци всичко да е наред.
Аз си чакам прегледа в петък да видим ще го бъде ли тоя път или пак ще се окаже кухо. Вече минах през всички възможни емоции - мъка, гняв, надежда, непукизъм…. от това чакане нервната ми система е мармалад. Опитвам се да се настроя за най-лошото, че после уж да страдам по-малко, ама надеждата си тлее в душичката.

# 522
Не съм, Наси. Вчера щях да ходя, защото в работата има рокади поради болни колежки, даже не съм влизала и във форума... толкова на зор ми дойде в работата.... обаче започна леко зацапване, което мисля, че ще прерасне в Ц. Днес в 15ч съм при АГ на преглед. Ще пиша като мина!

# 523
Жаки, честита радост, да сте здрави и щастливи цялото семейство!! Много радости да имате с Борис и много поводи за гордост!

Прего, не си го слагай на сърце, най ме дразни медицината, като се опита да се рекламира през заплахата, опровергай го този мизерник скоро!

2402, за какво пиеш Метфогама и Глюкофаж? На мен преди години една загубена докторка ми го беше дала за ИР ( при нормална захар, само инсулина беше висок) и не ми каза, че трябва да се почне от ниска доза. Ударих едно цяло хапче от 850 и след половин час сестра ми ме беше намерила припаднала на плочките. Тогава не знаех че при ИР глюкозата няколко часа след хранене спада драстично, аз не бях яла, а и тогава си ми бяха нормални нивата на глюкоза и бях припаднала от ниска захар.
Скрит текст:
Да не говорим за проблемите с червата, които ми нанесе. Болки, диария, гадене, повръщане ( аз съм с СРДЧ). Треперех дори и след храна като го пия, отвратителен препарат. После се оказа, че съм алергична към Метформин и го спрях. Сигурно знаеш, НО Метформина води до рязко изчерпване на В12 и вит Д, моите бяха критично ниски. Ама това никой доктор не ни го казва. Най-доброто средство за регулиране на ИР си остава режима на хранене и движението. А ако е за овулацията, аз тогава си реших проблема с хомеопатия по д-р Михайлов.

Въх, то не си получла правилна инструкция почва се постепенно и не се пие, ако не ядеш.
Аз също съм с ИР, тествали са ме дали не ми пада захарта заради приема, не пада.
От високия инсулин пада качеството на яйцеклетките, та си пия аз.

Ендото дори инсулина не я притеснява, но метформина просто си е златен стандарт при нередовен цикъл заради СПКЯ. Защото според всички изследвания, които направих последната половин година няма никаква хормонална причина цикъла ми да е от дъжд на вятър и въпреки това е факт, че си идва, когато реши.
Хм, аз не съм гледала за причини, като ми прескача викам си пременопаузата е ... Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:57 от Одри ♡

# 524
Прего,  предполагам, че помниш нашия случай в Турция, писала съм тук и в другите теми. Ние отидохме там с много тежък мъжки фактор ( общ брой под 1 млн, ДНК фрагментация 66 % ), аз на 45 г почти. Докторът ни даде шанс 1-2 % и то за здрав ембрион от оцелелите бластоцити. Нали се сещаш като ти кажат 1-2 % и ти си викаш, защо дойдох, в същото време ти е предпоследен шанс. Е от 13 Я , 8 оплодени, 4 бластоцита на пети ден и от тях 1 годен здрав след ПИД. Доколкото мога да смятам това са 25 %. Като бях прекарала и Ковид, мъжа ми е бил с инфекция, дори и не сме се надявали при стеклите се обстоятелства на здрав ембрион, но за мен това беше Божа работа, Господ се намеси. Ембриолозите бяха под всякаква критика, цяло чудо че нещо се оплоди. След пункцията щях да си замина, имах кръв в корема. Не знаех дали ще мина границата жива, но оцелях и повече никога няма крака ми да стъпи в Турция, освен ако не прелитам със самолет оттам. Пълни некадърници, особено в Аджибадем. Същите отзиви съм чувала и за Бахчеджи и Мемориал, в темите има момичета с по 5-6 опита, които още не са успели. Нали ставало от първия път? Нали са много добри? Нали в България не ставало? Къде са им резултатите? Всеки може да покаже положителна статистика, но защо отрицателната се крие? Защо се трият постове по групите, когато кажеш какво си преживял и в Турция не си успял? Аз пък познавал много хора, които са успели именно тук. Също бях от успелите от първи трансфер, първи опит инвитро на 42 г, като Станулов непрекъснато ми викаше, ти нали знаеш че на тия години шанса ти е по-малко от 2 % въобще да забременееш. Е забременях и на 42, и на 43, и на 44, ,на 45..... Причината за полууспеха се оказа имунологична. Така че, дето имаше една приказка : Ако човек иска да живее, дори и медицината е безсилна Wink Тегли му една майна и му кажи , че ще му звъннеш като забременееш в България. Ако направя една тема : Неспешни опити в Турция, сигурно ще събера 1000000 отзива за един ден, ама не знам дали ми се занимава да си губи времето със защитници и да ме плюят. Та горе главата, у дома и стените помагат. На мен също ми минават мисли а ми ако и съм загубила вяра, но се надявам че Господ е милостив и на всяка от нас ще даде детенце, без значение по какъв начин ще дойде при нас.

Жаки, честит да е Борис, да е здрав и щастлив Simple Smile
Белийв, щом зацапва явно тръгва.
Ягодке, в 4+5 се вижда само плоден сак. Чак след 6+ 2,3,4 може да се види ембрион.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 14:08 от Salsera

Общи условия

Активация на акаунт