Декемврийски бебета - тема 1

• 23 112
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Аз да питам. Някоя от вас още да има лохии? Родих на 16ти декември и още имам. Отдавна са много леки и не кървави, по-скоро леко розовеещи и бледи, но си имам. Опасно ли е?

# 196
Не мисля, че е опасно, чистиш се.
На мен ми дойде на 40 тия ден цикъла и още имам.

# 197
Аз до около 30тия ден изкарах с лохии, ту има ту няма. После няколко дни нищо и на 39тия ден ми дойде, но много слабо за 2-3 дни. И след няколко дни, днес пак реши да ме заболи корема и почва пак да ми зацапва. И аз се чудя колко е нормално това?

Иначе и ние сме в клуба с ревящо и неспящо от вчера. Гушкаме се, люшкаме се и то си реве и не знае какво иска. Нахранен, сменен, видимо не го боли коремчето, но не и не. Вчера от 11 преди обяд, заспа в 19 от изтощение. Днес спа 2 пъти по 20 минути и пак същия рев. Почвам да рева с него и си мисля в мен ли нещо е проблема..

# 198
Четох, че при някой продължават до вторият месец, което е след 2 седмици. Ще видим, ако още имам ще се консултирам с АГ-то.

Аз както казах, че поне вечер спи, снощи и това беше малко компрометирано. Заспа си към 23:00, на ръце, стана чак към 4 да яде, смених я, яде, оригна се, всичко по план, е след това като почна един рев до 6, лошо ми стана. Много рядко ми прави такива номера, мен така ми се спеше, тя рев, и тя не знае защо. Днес спи само, ако я държа за ръка. Я съм мръднала, я е наддала боен вик.

Абе хора, само аз ли вместо да смъквам, качвам килограми? А изобщо не ям толкова, че да качвам. Върнах се от болницата 60 кг, викам си супер, само 4 до теглото ми преди да забременея, първите две седмици станах 58, а сега съм 61. Все гладна и дебелееща.

# 199
  • Пловдив
Аз все си мисля, че не ям, все седя същите кг като от болницата. Имам още 8 за сваляне, но не се впечатлявам особено 😂
В петък правят 40 дни, имам още лохии, макар и доста слаби.

# 200
И аз още имам лохии, родих на 16.12 също. Утре съм на преглед...

# 201
Здравейте, мамита! Относно съня и при нас е страшно, вчера цял ден от 10 сутринта до 12 вечерта не е спала нормално, само дремки по 30 мин. макс.. Днес е по-добре, всеки ден е различно, през нощта спи, но се буди около 3-4 часа за ядене и после около 8-9часа. Аз бях на преглед даже за 2ри път, защото имах запушена шийка от съсирек и не ми изтичаше кръвта, на 40тия ден уж бяха спряли лохиите и от вчера пак имам зацапване, док ми каза, че е нормално 🙂 За акането, моята бебка ака по един път на един или два дни, на смесено хранене е

# 202
Ох не знам и аз с това спане. Опитвам се аз да науча моето бебе да си заспива само в леглото, но ми коства часове. Изнервя се рита с краката докато се успокои минава много време. Относно дневните дрямки се търкаляме с количката по цял ден навън само и само да спи. Проявявам някакъв либералистичен подход с нагласата, че като много му се приспи ще заспи само и няма да го насилвам аз кога да спи, но не съм сигурна дали не допринася за да се изнервя

# 203
На мен ми дойде към 40тия ден цикълът, но пък от тогава не ми е идвало, вече повече от 1.5м...Все си мисля, че е нормално с разбърканите хормони и отказвам да си правя тестове и да се филмирам и за това - все щях да усетя нещо, пък и с нашите жалки опити за интимност, едва ли.

Съня при нас денем да кажем бива, лесно заспива, сравнително кратко спи и гушнат, но поне има някакъв ритъм. Но нощем последните нощи ми изглежда като на регресия, снощи броях около 8 събуждания. Тъкмо бяхме стигнали до прекрасен за мен момент на първо събуждане в 3 и после още едно-две. А снощи още в 10 стана час след заспиване. После в 1,в 3, в 5, в 5.4 и нататък не ги засичах вече го взех до мен и със затворени очи доприспивам Close

Не реве много, освен ако не му изпусна момента за ядене или спане, тогава настава силен вой. Но вечер много дълго се приспиваме и много реве. Чакам да мине този период, не виждам ясна причина освен преумора и натрупани емоции. Но и 30 мин да започна да приспивам след дрямка, и час, все така...

Ака средно два пъти на ден, вече си записвам, след ужасен 10 дневен запек.

С килограмите аз няколко седмици след раждането бях на - 4-5кг от началото на бременността. Но да не си представите някоя фиданка, започнах с доста екстра килограми. Сега още не качвам, но си усещам корема надебеляващ. Все там ме удря първо, особено пък след бременнностите. Аз и с първата бременност бях така, две седмици след раждането си бях върнала формата, тогава нямах почти и стрии, нищо. Но после към 20 кила качих от самото майчинство Sad дано сега не се повтори, надъхала съм се да спортувам като изпратя бебето на ясла някога Grinning личи си какъв съм мързел, доста дългосрочно го планирам Joy

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 21:49 от sisi11

# 204
Аз имах лохии не обилно около 20 дни и точно месец след раждането ми дойде цикъла. Беше ужасно обилен. Вчера ми дойде за втори път и почти нищо няма.
Събудих се от болка в гърлото…Притесних се да не заразя малкия. Понеделник е на ваксина. Чудя се да слагам ли маска…

# 205
Ох не знам и аз с това спане. Опитвам се аз да науча моето бебе да си заспива само в леглото, но ми коства часове. Изнервя се рита с краката докато се успокои минава много време. Относно дневните дрямки се търкаляме с количката по цял ден навън само и само да спи. Проявявам някакъв либералистичен подход с нагласата, че като много му се приспи ще заспи само и няма да го насилвам аз кога да спи, но не съм сигурна дали не допринася за да се изнервя
Естествено, че го изнервя повече. Бебето не е възрастен в малък вариант. Няма да заспи само от преумора. Няма да се самоуспокои в леглото и да заспи, защото не може. Ако искаш да спи и да е спокоен го извади от тая количка и кошара и си го гушкай.

# 206
Започвам да се чувствам като голям провал, все нещо не уцелвам, все не знам как точно да постъпя или оправя нещо с бебето.
Тъкмо се радвах, че приема шише, за разлика от първото, има няма пет пъти съм го оставяла с баща му повече от 2-3 часа, но бях спокойна, че има този вариант. Правех си планове за занимания с баткото. Е да, но нашия беб реши да съботира шишето и вече трети път отказва. Мислех, че е от замразената кърма, събирам по два дена с един колектор по милилитри, да е прясна - не и с нея не стана.
Биберон не съм давала, но напоследък съм в безизходица вечер, на цица реве, на люшкане реве, на носене реве, викам си дай да пробвам с биба. Повит, с биба, се успокоява след известно време. Е да ама така пък 100 пъти заспива, буди се след 5 мин и си я търси и сега пък се притеснявам да не направя по-зле с тая биба.

Защо не може всичко да е просто и ясно с тези бебета Worried

# 207
Чета чета, че скоро и аз не сън писала тъй като съм в клуба на ревливо бебе, ноо май май момичета си имаме ревливи декеврийчета😅😆

# 208
Аз тотално изплисках легена с нашия режим. Спи когато й падне, яде когато й падне, по колкото иска, изобщо не иска да си спи в кошарата, абе мазало. Гледам в другите теми коментират кое бебе по колко яде, че има да речем 5 хранения. Моето единия ден има 8, на другия 5, един път спи по цял ден, става само да яде, после спи цяла нощ, на следващият будува цял ден, вечер също драми...на 100 мл реве, на 120 също...още имам кърма, но тя още е в стачка и само пищи на гърда. Един път иска да спи само на бял шум и така 6-7 часа, друг път пък пищи от него, иска да спи при нас, в кошарата докато види камерата, с която я гледам (прилича на котка) и се ядосва, взира се в камерата и прави муцунки. Стресирана съм, че качва много, на 23ти бяхме на консултация, беше 4200, а сега е 5000. 800 гр за по-малко от две седмици ми изглежда бая, ама ние и долу горе тогава й вдигнахме мл мляко. Като цяло се чувствам толкова некомпетентна, че нямам думи просто. Grinning Изцяло се носим по течението...а аз съм Дева, така без режим и план се побърквам. Grinning Ама иначе растем, усмихва се много, яде си...така че предполагам се справяме, ама ме мъчи това, че няма режим, не заради мен, просто се притеснявам да не изпусна момента да направя режим и после трудно да свикне.

# 209
  • Пловдив
А ние сме с режим, от който на мен ми се реве 😂 Хранене не пропускаме, винаги са 7. Със задължително 12 вечерта, 3.30-4 и 7 сутринта. Едната яде по-бързо, другата се мота по 30-40 минути и това в 4 сутринта ми разказва играта. Поне това хранене да махнем, но не става. Събуждат се. Отделно тези вечери имат повече колики и е едно реване и от двете. Почти не спят между 20.00 часа и 24 и е само рев.
Снощи пробвахме ел люлка с едната и я хареса. Дано и занапред е така, сега спи в нея.

Общи условия

Активация на акаунт