Декемврийски бебета - тема 1

• 23 125
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, дами! И аз не съм се включвала от доста време, но знаете как е с ревливите декемврийчета. Моят ревльо май се поуспокои или аз свикнах с истериите му 😂 До обяд основно реве, защото му се спи, ИБ са по 40 мин. Следобяд реве, защото не иска да спи 😁 и стои по час и половина. Вечер по-рано от 11 не заспива… много ми се иска да го изместя, за да имам време с мъжа ми и домакинските задължения Sad , но за сега сме 1-0 за него. През деня спи в мен основно и в количката навън. Вечер го приспивам легнал на цица и го местя като си легнем и ние. Приспива се само на гърда. Знам, че не е добра идея да е така и да спи в мен, но за сега другите неща не работят… струва ми се, че се храни по-бързо, но не знам дали е защото е заякнал или му е малко кърмата, та се притеснявам дали се е наял. Уж качва, макар и не много стабилно. Педиатърът каза, че за сега са добре нещата (първия месец качи 800 грама, за две седмици сега - 350), но аз се притеснявам дали му стига. Като цицата му е за всичко малко трудно се ориентирам кога трябва да го оставя, за да заспи и кога е за ядене. Та съответно, ако го будя да цока, пък той иска да спи, става война 😂 има повече часове на заглеждане и усмивки 😍 вчера се обърна от корем по гръб и аз пак го сложих, той пак се обръщаше и така няколко пъти, май схвана как се прави и му беше доста забавно. Спирам вече с дългите излияния. Желая здрави нерви и много търпение на всички ☺🥰 и все по-леко да ни става 🤞🏻

# 241
На мен ми се падна добро бебе. Тази нощ спахме 6 часа без мяу-ау. Чувствам се като 18-годишна - свежа и наспала се😀 Ще правя кекс даже докато те още спят.
За първи път ще имаме гости - леля му от страна на баща му. Малко се притеснявам, защото тя е сменила 2 самолета вчера, но няма как да не го види. Надявам се да не го зарази с нещо екзотично.
Днес при нас са минусови температури и не знам дали ще излизаме, че с тоя хъркащ нос и сополи, си е притеснително.
На вас какви са ви плановете за днес?

# 242
Лятна буря, и ние сме така. Чувствам се сякаш не занимавам достатъчно детето и не я слагам достатъчно по корем, ама тя като е будна почти винаги реве, след ядене и 2 часа да са минали, като я сложа по корем повръща, трябва да я сложа като се събуди, ама тя със ставането почва да реве за мляко и тогава не успявам...

Подариха ни активна гимнастика, та се задържа по 10 минути там, ама после пак почва да реве. Абе ревла си е. Май само това е наследила от мен, въпреки че аз поне като бебе не съм била ревлива. Grinning

Пиф, дано продължава така. След твоите перипетии поне бебчо да е спокойно бебче.

Нищо няма да правим днес. Ще ревем, спим и ядем. Като всеки ден. Ааа наредила съм й няколко играчки срещу нея и от вчера си говорят. По 20-30 минути им гука и им се смее, по едно време както гукаше почна да мрънка, явно се изпокараха с Мини и шарената пчела. Grinning Grinning Grinning Та ще ви ъпдейтна дали са се сдобрили. Grinning

# 243
И малкият ни подари една 6-часова пауза тази вечер, та успяхме да се видим с мъжа ми 🤣 При него едното будене за ядене е в 6 и нещо сутринта, след това го взимам при нас да спи и така дръпва един 3-часов сън, та сутрините му стартират в 10 и нещо-11 🤣
Нещо ми се струва студено за разходка, сигурно ще го изкарам за кратко на терасата.

Вече не плаче при къпане, даже се радва във ваничката. Ама това е защото мъжа ми почна да я пълни, явно аз съм слагала по-хладна вода и не е бил фен. Сега не можем да го изкараме. 😁

# 244
И аз не знам къде се намирам вече...
То е рев, колики, ръце , спи само гушнат у дома или навън...
Като съм сама с него и баткото стои над 3  часа буден, защото оатавя ли го се буди на секундата..... стане ли 5 часа се пипва истерия и заспяа чак в 11 вечерта.
С мъжа ми 2 думи не можем да си кажем, той се премести и в хола, защото иначе няма спане голекия сам се гледа...ужасно е. Трябва да му правя упражнения за шията 3 -4 пъти на ден, което просто не става....реве ми се и рева много често. Уж всичко някога щяло да си дойде на мястото ,но аз съм отчаяна....

# 245
Icyyyyyy, наистина ще си дойде всичко на място. Просто трябва да си го припомняме.
И при нас е много тежко, чак ми се пищи на моменти. Плача с малката на някои хранения, на които не яде и се мята и плаче.
Но както бях отвъд предела на силите си, мъжът ми взе малката, нахрани я хубаво и ме прати в банята да си взема душ. Супер бързо се почуствах като човек и ми се върна усмивката.
Та мисълта ми е, че рязко всичко ще се оправи и ще станем, каквито сме си по принцип, а не съществува на ръба на лудостта.

# 246
Айси,ако това те успокоява- не си сама. Първо дете ми е, направо ми разказва играта. То не е рев, мръщене, истерии, грухтене, накрая и по една усмивка, която ти топли душата иии айде пак рев😅🤣
Icyyyyyy, наистина ще си дойде всичко на място. Просто трябва да си го припомняме.
И при нас е много тежко, чак ми се пищи на моменти. Плача с малката на някои хранения, на които не яде и се мята и плаче.
Но както бях отвъд предела на силите си, мъжът ми взе малката, нахрани я хубаво и ме прати в банята да си взема душ. Супер бързо се почуствах като човек и ми се върна усмивката.
Та мисълта ми е, че рязко всичко ще се оправи и ще станем, каквито сме си по принцип, а не съществува на ръба на лудостта.

# 247
Всичко минава и след седмица ще правят нови дивотии всички мъници.
Момичета, на мен това дето ми се случи много ме разтърси, много. Нали казват всичко се забравя, абе това няма да го забравя никога. Как се тресях в болницата от рев и не знаех какво ми е и дали ще се прибера при бебето.
И сега съм жеУзна - ни рев, ни сополи могат да ме бутнат 😄. Просто като знаеш колко страшно може да стане за няколко часа и някак се радваш дори и на реването на бебето. Имам чувство, че нямам право да се оплаквам, защото можеше да са много зле нещата. Това постоянно си го мисля, не знам колко е здравословно, ни ми действа отрезвително.
А ние получихме подаръци от лелята - куче на fisher price , стол за хранене и раница за носене. Много съм изненадана(приятно), че жена без деца е направила такива смели покупки без да се консултира с нас.😅

# 248
  • Пловдив
Кучето на fisher price е любимо на децата. Миналата година бяхме взели на приятели и добре че ги питахме - казаха, че вече го имат и им е основна играчка.
Ние днес правихме погача и моите момичета гък не казаха два часа пред гостите. Гледкаха, спаха, супер послушни. Хората няма да ни вярват, че са ревли вечер 😂
Едната три дни не беше акала и днес ЛЛ каза да й дам сироп лактолоза и два часа след това се изходи милата.

# 249
Как сте, мамита?
Ние днес сме ортопед. Нищо интересно няма да ни се случва 😃
Ще ходя до Айко за бяла покривка за погачата. Малко я изместихме и ще е на 16-и. Само няколко роднини съм поканила. Прекалено ми се вижда в тези вируси да се събираме в заведение с много хора. Поръчала съм си някаква декорация, магнитчета за гостите, топери за мъфини и ще спретна нещо семпло и евтино 😀

# 250
Нашата погача също мина. Беше доста интимно, само бабите и две приятелки. Наистина в тоя грипен сезон няма нужда от големи събирания.
Момичета, правите ли още нощни хранения? Ние започнахме да пропускаме едно. Чудя се как да разредя генерално, дали е ок храненето да стане на 4 часа вместо на 3? Така ще станат 6 за денонощие. Разбира се, ако си търси повече, ще давам.

# 251
  • Пловдив
Нашата погача също беше в много интимна обстановка. Общо седем жени, а колко сладки неща останаха вкъщи…
При нас няма пропускане на ядене през нощта. Горе долу съм успяла да направя храненията 7 на брой, тъй като при някои има интервал 3.30-4 часа, но имаме всички нощни - 12, 3 и нещо и около 7. Това ми е най-изморителното и моля за съвети как да махна това в 3. Плачат, искат си яденето.

# 252
Здравейте, момичета! Докато сте на тема погача, бих искала да Ви попитам какво беше Вашето меню? На мен ми предстои и освен питка, торта, сладки, не знам какво още да взема.. ще бъде с роднините ми, а те са от друг град и ще дойдат за обяд и не ми се иска да е толкова семпло..
Благодаря! Heart

# 253
Същото беше и нашето меню. Макар че ги поканих по обяд, просто ги предупредих че ще има само сладко по обичай.
Но ако искаш да има и солено за хапване, няма лошо. Може нещо бързо и лесно като пица или сандвичи да поръчаш.

# 254
Момичета, имам нужда да помрънкам.
Не смогвам със задачите доникъде. Мони се храни с изцедена кърма + сгъстител като в последно време яде по час и след това я държа изправена 30-40 минути, за да не повръща. Цеденето + смяната на памперса + упражненията от ортопеда са ми 40 минути. В останалите минутки хапвам и почти нищо друго не мога да свърша, а това доста ми тежи. Натрупало се е пране и неща за подреждане. Мъжът ми помага и готви, но пак остават много задачи. А и вече ставам бавна от брутално недоспиване.
Днес вече не мога да се събера и да бъда спокойна.
Не съм писала, но имам продължаващо зацапване и АГ-то смята, че е истмоце ( нещо като джоб, задържащ кръв в матката). При мен имаше изтъняване на матката заради песара и затова се е получило. Не е опасно, но ще пречи предвид анемията ми и е добре да се оперира. За сега го наблюдаваме, но и мисълта за още една операция също ме напряга.

Общи условия

Активация на акаунт