Декемврийски бебета - тема 1

• 23 127
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Колко време ти е продължавало зацапването? На мен лохиите ми продължиха около 35-6 дни, след това около 10 дена зацапване имах, но по-светло. Не знаех, че песарът може да е фактор, сега ме замисли.

# 256
Le Strange, то и сега си продължава, а с теб родихме в един ден. В повечето случаи е кафеникаво като застояла кръв.
При мен на раждането си казаха, че много е изтънил задната стена на матката и след няколко дни е имало сериозен риск от разкъсване. Ако при теб не са ти казали такова нещо, не е фактор и няма защо да се притесняваш. А и това по-често се случва при второ секцио.
При мен го видяха на контролния преглед на 40-ия ден. То си се вижда ясно.

# 257
Аз съм вече не знам...54 ден от раждането и още имам лохии, сега и аз се притесних. Не са много, но ги имам...при мен обилни бяха първите 10 дни и от тогава са малко и то не кървави, а жълтеникаво-розови (баш като зацапване), и все чакам да минат...ама и аз заради тия вируси така и не отидох на консултация след 40-тия ден, та не знам. Ще изчакам още седмица, и ако още продължават отивам. Нищо не ми боли, наистина са много малко, но защо не спират не знам.

И да дам отчет, малката вече напълно отказа да суче, тъпо ми е, не че някога се е наяждала само с кърмене, но ми е криво, че така и не потръгнаха нещата, чувствам се така сякаш съм се провалила.

Всички ме дразнят, нашите са тук всеки ден по сто пъти и нямам проблем по принцип, но изобщо не ме слушат какво им говоря, малката почва да хленца и те веднага я взимат, това се разви в липса на какъвто и да било режим през деня, почна да спи само на ръце, а ако я оставиш започва да пищи, казвам им като мрънка, да й говорят, да й пеят, ако искат, но да изчакат с взимането, е няма и няма, едни физиономии, все едно съм чудовище...да, ама те после си тръгват, а аз съм сама по цял ден с нея, дали имам кръст, и ръце и време да я мъкна по цял ден. Никой не се съобразява. ММ също ме дразни, онзи ден го будя да я изкъпем (легна в 6 следобед и аз го будя 20:30), разсърди се, как няколко пъти като се прибирал късно сама съм се справяла с къпането, пък сега съм го будила...и това ме ядоса, това че мога и сама не значи, че нямам нужда от време на време от помощ.  Като цяло съм изнервена. Много.

П.С Не по темата, Лятна буря, мина ли сесията?

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 16:54 от G.G15

# 258
Мартина, стискам палци да се размине без операция!
Минахме ортопеда и всичко е наред. Показа ми упражнения и почвам от тази вечер да ги правя.
Режим иначе и ние нямаме - яде 6 пъти като последното за деня е в 23:00 часа, после в 04:30 се буди и към 05:00 пак яде.
От днеска смятам да въвеждам някаква рутина на заспиване, защото всичко вечер ми е много хаотично. Той си заспива сам в кошарата с бибка,  аз само я люлея, но понякога от бързане си заспива с дрехите, с които е облечен, не с пижама или нещо конкретно за сън. Иска ми се да вкараме нещо - я приказва и обличане на определена пижама, я музика и гушкане на голямото легло и после местене в кошарата.

# 259
Мартина, не си сама. Същото е и при мен, цедя и не стигам до готвене и чистене. Да не говорим за дрямка през деня, абсурд. Добре че е мъжа ми да помага. Надявам се че идните месеци ако успеем да хванем рутина, ще стане и това.
Зацапване и аз имам от седмица някъде, дори си помислих че ми идва, защото имах ПМС. Но още нищо (44 ден от раждането). При мен имаше кюретаж, та не знам кога да го очаквам цикъла. Последно АГ ме гледа преди 2 седмици и каза че всичко е ок.

Ние минахме ортопед и всичко беше наред, но след това бебка започна да държи главата повече надясно. Знаете ли как мога да я накарам да сменя страната?

# 260
Аз имам и хибави неща да кажа, ама като е тръгнало да си излея и аз днешната мъка...
Ние излизаме всеки ден в парка, обикновено към обяд, хем да сготря и оправя в нас да има вечеря (да, истина е, че с 2 деца организацията е на съвсем друго ниво), хем да се вьигнаъ малко градусите. Та, излизаме днес към 12, в 3 се пробрахме и го премесрих спящ в кошчето за кола, направих закуска за баткото и към градината. Взимаме го с бебто и водим баткото на английски, естествено по пътя се събуди след 2 часа сън озверял от глад. Бъркам мялкото по светофарите ,давма го отзад ,баткоот хо храни, цирк 😃 ама успя детето, точно докато стигнем. Отигнах го, оставихме големия и от там газ към физиотерпаията за бебето. Прибрахме се в 6.30.
Мъжа ми милия искаше да ми помогне и взе да приспива бебето, е сега е 11.45 и то спи от 45 мин когато аз дойдох 😃 смазана съм, че преди това с големия се занимавах....
Липсва ми мъжа ми, нямаме време 2 приказки да си кажем, камо ли нешо повече. Безумно унирена съм, той ми липсва, вкарвам си някакви мисли в главата за нас и ми става още по-смазано..
Иначе от светлата страна на нещата: запопнах да соаьвам и аз горе-долу интервали на бодуване и сън и определено виждам разлика спрямо изнервеността на бебето ,не за мен 😃😃😃 може да ме сметнете за луда, но с неговоте зверски колики бях толкова отчаяна, че го заведох на Боуен терапия. Не е истина, но още същата вечер рсзликата беше грандиозна. Мъжа ми хич не вярва на такива неща, ама и той е сисан. Просто друго бебе, облекчи хо на едно 70%...та да...
Дадох отчет 😃 оплаках се и така.
Мисля средата на март да правя погача, та тези дни ще.гледам да резервирам нещо.
Хайде лека и със здраве!

# 261
Изобщо не те смятам за луда за боуен. Ние имаме час за остеопат в края на месеца. Нашата педатърка не ми дава направление за ортопед и се чудя дали да го водя на частно. Май само ние не сме ходили.

Вчера би рекорда по малко сън. И вече два часа приспивам. А баткото ще стане за градина след 4..
 И аз съм много уморена

# 262
И ние не сме ходили още на ортопед. Трябва да искам направление, че тук ако не питаш и не си искаш, никой няма да ти даде.

Даяна яде в 21:00, ама заспа в 23:30, сега хем се радвам, че разрежда храненията, хем знам след малко като се събуди каква драма ще бъде, че се е прецакала. 😀

# 263
И аз да мина на отчет, че не съм писала цьла вечност. Баткото изкара грипа с 40 * миналаха седмица и направо ми се отели вола както казват 😁. За щастие малката и ние отървахме и сме здрави вече всички.
На 17ти малката прави 2 месеца и тамън ми бяха спрели.лохиите и почна странно жълтеникаво течение🙄 като е
Се появавя много рядко- 2 пъти на ден напр., но е едно такова лепкаво...ужас! Ще му дам ден два, че нямам време по лекари да обикалям. Нямам никакви други оплаквания, та дано още се чисти нещо.

# 264
И аз съм отчаяна момичета, през деня долу горе сме добре, имаме режим на хранене, режим на заспиваме, малко игра, разходка, но след 20.00 часа става друго дете,  не мога да я приспя, ако успея ще е за 15-20 мин, после след рев, истерии, всякакви пози сменям, люшкам, шишкам ,успокоявам, легнала- на ръци нищо не иска... последва 1 2 дремки,но до 3 часа е рев... отчаяна съм вече😮‍💨😮‍💨😮‍💨изключително съм уморена и просто се чувствам безсилна🤧

# 265
Относно боуен - с две ръце съм ЗА! Даже ще я водим сега заради рефлукс. Голяма драма е това хранене. Пак се започна мъката и се оказа рефлукс. Мина на Хип АР, но няма разтваряне това нещо. Не смея да сменям току така без мнение на педиатър. Някоя от вас ако дава това мляко, моля да сподели как успява да го разтвори. Остават буци и запушват биберона. Дойде ли време за храна ми се реве, а след това приспиването е кошмар.

# 266
Selly_, ние не, че сме много с режим, но все пак да питам, кога й е последната дрямка? Аз почнах да я занимавам след 17:30 - 18:00, за да не заспива и евентуално вечер да спи, не говоря в 20:00 - 21:00, ама обикновено (не винаги, да не казвам голяма дума) към 23:00 заспива.

Аз имам друг проблем, моето дете изобщо не харесва да е по корем, слагам я няколко пъти на ден, но много рядко си вдига главата, не че не може, ако реши на 10 дни веднъж я вдига, държи я права, върти я, ама това е мнооого рядко. Обикновено забива муцуната и почва да реве и да си смуче юмрука. Мъча я, мъча я и накрая се отказвам. Ако е подкрепена от възглавница малко повече се лъже да я вдига, но изцяло по корем абсурд. Пея й, говоря й, мятам играчка пред нея, малко по на високо уж да я гледа, е не ще, рев и смучене на юмрук, по някое време се сеща и да повърне и забива нос и в повръщаното. На сестра ми бебето е с месец и половина по-голямо, но на нашата възраст си държеше много повече главата. Не знам къде бъркам.

П.С Мо36, от Коледа не си се включвала, надявам се всичко с теб и бебка да е наред. Липсваш! Мисля те. Heart

# 267
  • Пловдив
Джи, мина сесията. Доволна съм от резултата. Остана само един семестър и съм го избутала. Вече ми почнаха лекциите, част от тях онлайн, но ги пропускам. Нямам сили да седя и да внимавам. При теб как е?

Рефлукс има едното ми бебче. Понякога плаче по време на хранене и след това й изтича от устата. Трудно се приспиваме, обича да й обръщаме внимание. Оставих я за 10 мин сама в хола ( със сестра й де) и по едно време я чух как ревна, а спеше. Щом се събуди, вечно изревава. А пък на три часа си търси храната.
Не знам дали на вас ви се случва, но аз понякога забравям даже да пишкам като се емна с тия деца. Сещам се към обяд 😂

# 268
Джи, мина сесията. Доволна съм от резултата. Остана само един семестър и съм го избутала. Вече ми почнаха лекциите, част от тях онлайн, но ги пропускам. Нямам сили да седя и да внимавам. При теб как е?

Рефлукс има едното ми бебче. Понякога плаче по време на хранене и след това й изтича от устата. Трудно се приспиваме, обича да й обръщаме внимание. Оставих я за 10 мин сама в хола ( със сестра й де) и по едно време я чух как ревна, а спеше. Щом се събуди, вечно изревава. А пък на три часа си търси храната.
Не знам дали на вас ви се случва, но аз понякога забравям даже да пишкам като се емна с тия деца. Сещам се към обяд 😂

Йейй, радвам се! Heart Всичко мина, и аз съм доволна от резултатите, освен един изпит, там ме оставиха на ликвидация, защото не съм ходила ноември и декември на лекции, отидох на изпита, но тя скъса всички без пълно присъствие. Иначе и на мен ми почнаха лекциите, но няма как да ходя, че после имаме и стажантска практика, а е в друг град, та не знам как ще се случат нещата.

Аз се сещам, че ми се пишка, ама уви, я съм мръднала, спи, не спи, усеща ме това дете и почва да реве. Grinning

# 269
  • Пловдив
Моите много спят по гърдите ми и веднага усещат, когато ги оставям. Уж спят 😂
И аз имам практика, но ще се опитам фиктивно да я карам. Тя е две седмици. Няма как да ме няма по два часа( ако случайно заспят и двете, което вече е голям късмет ) какво остава за цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт