Декемврийски бебета - тема 1

• 23 123
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
И аз да се запиша в групата на откачилите. И при нас е рев и носене на ръце, но основната ми драма е, че качва малко. Ще са към 500 за втория месец.
Ходихме пак на гастро - каза, че за нея са ок килограмите, но я гледа по таблица за недоносени, а тя си е родена в 37+6 😳.
Има дни, в които си яде по 100-130, но и други в които някои хапвания падат до 70.
Иначе в тази връзка и рефлукса ни изписа сгъстител за кърма, който ни донесоха от Холандия, че няма в България. Много се надявам да помогне. Засега го взема от два дни - повръща по-малко, но килограмите не са скочили, така че всички с излишни - дайте ги насам.

# 226
Току що казах на мъжа ми, че явно стрелците все на ръце искат да ги носят Joy ето всички в темата го потвърждават

# 227
  • Пловдив
Днес ми се реве. Малките плачат цял ден. Успокояват се навън, но дори и навън едната гледаше, не спеше. Вкъщи - рев. Гушкам едната , заспи леко върху мен, другата ревне. Мъжът ми работи хоум офис и дудне, че ми помага и не можел да си свърши работата. Иска да наемаме жена, която да ни помага. На мен не ми се иска. И да дойде някоя от бабите да помага, нв може да седи цял ден. Все има часове без тях и тогава малките решават да покажат характер и да реват все едно ги колим. Тези дни главно е рев и ядене. Сънят се постига трудно. В неделя ще съберем няколко роднини за погача. Дано не реват толкова.

# 228
Аз днес на консулт при гастроентеролога  понеже нали малкият е с непоносимост към лактоза. Доста си поговорихме, включително и за захранването. Каза ми да започвам след четири навършени месеца. Аз мислех да са пет, но ще го послушам.
Понеделник ще му поставят първите две ваксини.
Опитвам се и аз са има някакъв режим. Час-час и половина да е буден и после да спи. Не ми се получава много 😂
Яде си на три часа по 120мл, на ще му вдигна на 130мл понеже два дни вече огладнява по-рано. Вечер яде 19/20ч, 1:30/2ч и 5/5:30. Ако яденето е в 6ч направо ставаме за играем.

# 229
Уви не съм открила лек срещу хълцането. Пробвах с 1-2 глътки вода, ама не. Тя постоянно връща мляко и щом повърне и се почва - 15-20 минути хълцане, само си минава, но докато хълца се ядосва и почва да реве много.

Ето сега...наяде се само с 70 мл, а обикновено и след 120 реве за още, и заспа, това не го е правила от 2 седмици, то хубаво се наяде и заспа, ама аз веднага почвам да се чудя, да не би да й има нещо, как така самичка си заспа, защо не се оригна, да не й направих нещо...луда работа съм аз, трябват ми социални контакти. Grinning

По мое наблюдение хълцането при нас става от преяждане, наскоро му духвам в лицето 2-3 пъти и спира, може да пробваш 😃
Dimitrova_S какви са ви симптомите при тази непоносимост и какви тестове направихте за да установите?

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 09:43 от Loliana

# 230
Loliana, плачеше докато се храни и го заведохме на преглед. Гастроентерологът каза да сменим млякото на такова с по-ниско съдържание на лактоза. Междувременно излязоха резултатите от скрининга от пъпната връв/ние замразихме стволови клетки и ни вземаха кръв на него и на мен за изследвания / и излезе висок риск от непоносимост от лактоза.
Направи ми впечатление от това, което четох в групата във Фейсбук, че доста деца имаха такъв проблем, но майките го оправдаваха с колики. Добре, че не се успокоих с това и взехме мерки. С новото мляко сега е супер.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 13:56 от Dimitrova_s

# 231
Мина нашият преглед, 600 гр е наддал последния месец, докторката нищо не каза, приемам, че е ок.
Изпи ротавирусната и му биха една в крачето - ужас. Толкова много плака и ме гледа в очите и не спира сърцето ми се скъса, не знам как ще изтърпя всички останали. Да видим вечерта как ще мине...

# 232
Детето ми е със запек и педиатъра предписа procombo baby,но все още не сме ги започнали утре сутрин ще дам за пръв път.Някой,който ги е използвал би ли дал мнение.

# 233
  • Пловдив
Димитрова, а какво мляко взехте с по-малко лактоза?

# 234
Димитрова, а какво мляко взехте с по-малко лактоза?
Хип комфорт

# 235
За родилите нормално, как са нещата със секса? При нас хич го няма 🥲 опитваме и нищо, страшно дискомфортно е...

# 236
И аз я водих на гастро, но ни каза имаш здраво бебе... едва ли не що го водиш... с какво мляко сменинхте ,ние сме наnan complete confort, по препоръка на педиатъра
Loliana, плачеше докато се храни и го заведохме на преглед. Гастроентерологът каза да сменим млякото на такова с по-ниско съдържание на лактоза. Междувременно излязоха резултатите от скрининга от пъпната връв/ние замразихме стволови клетки и ни вземаха кръв на него и на мен за изследвания / и излезе висок риск от непоносимост от лактоза.
Направи ми впечатление от това, което четох в групата във Фейсбук, че доста деца имаха такъв проблем, но майките го оправдаваха с колики. Добре, че не се успокоих с това и взехме мерки. С новото мляко сега е супер.

# 237
И аз я водих на гастро, но ни каза имаш здраво бебе... едва ли не що го водиш... с какво мляко сменинхте ,ние сме наnan complete confort, по препоръка на педиатъра
Сели, а какъв проблем имахте и разреши ли се?
На Хип комфорт е. На прегледа и при нас не се установи проблем, изследванията за кандида и още нещо бяха отрицателни. Просто лекаря нацели проблема, който се доказа “случайно” от скрининга.

# 238
Многото газове,  постоянния истеричен рев и свиването на крачетата, според всички и мен дори колики, но аз реших да си я водя... казани,че вс е наред имала много  газове, да си продължавам с тояа мляко, това беше прегледа..
Сели, а какъв проблем имахте и разреши ли се?
На Хип комфорт е. На прегледа и при нас не се установи проблем, изследванията за кандида и още нещо бяха отрицателни. Просто лекаря нацели проблема, който се доказа “случайно” от скрининга.

# 239
  • Пловдив
Ох и моите имат много газове. Рев понякога по време на хранене или след това. Едната не е акала от онзи ден вече. Не знам от новото мляко или от капките за колики, които давам. Все се напъват нещо, все правят физиономии. Чудя се кога да ги занимавам с картинки или лежане по корем - ако не спят или ядат, има плач 🤯

Общи условия

Активация на акаунт