ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 611
  • 739
  •   2
Отговори
# 195
  • В светлината на слънцето
Наборът си изживя мерака по дискотеките. Преди две години с компанията (и с пълномощно на сестра му, когато отиваше с тях) бяха на такава вълна. Основно ходеха на някакви “тайни” партита. Тайни в смисъл, че мястото е изненада и се разбира в последния момент. Иначе бяха по-скоро концерти на разни бг групи. Но няколко пъти си беше и на истинска дискотека.

# 196
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Калка, щастлива и успешна да е твоята девойка.
Купонът вчера стигна до днес Joy изпратихме рожденика на концерт и продължихме. Сега е с приятели на боулинг и почерпка.
Не знам как пораснаха толкова бързо. Държиш го в ръце и с едно мигване вече е голям мъж.

# 197
  • София
Момичета, случайно пуснах TV и попаднах на "Като две капки вода". И какво да видя - в журито е определеният като "един от най-добрите съвременни автори" Захари Карабашлиев Hug Задавих се отново с костилките на "онези" Череши Joy

# 198
Ох, тези череши!
Момичета, било ли е някое дете на областния кръг на олимпиадата по английски вчера? Моята е адски недоволна, тази, която е четяла текста за диктовка, e била с ужасно произношение, освен това си мънкала под носа, направо трябвало да гадаят какво е. Как пък не могат точно по английски да намерят добри четци. Или да го записват този текст и да се възпроизвежда. Ама както се казва, да сме живи и здрави.

# 199
  • Бургас
MianaNia, дъщеря ми беше. Също се оплака от диктовката. Даже каза, че въпреки трите прочита на диктовката, тя и никой от приятелите й не е успял да разбере една дума.

# 200
Явно проблемът е бил всеобщ: сестрата на набора е 9-ти клас и беше на олимпиадата - каза, че четящата дама е била с ужасен диалект/акцент и почти нищо не ѝ се разбирало и ако не продължи ще е заради това. Дали наистина няма вариант да им се пускат диктовките записани от хора без проблеми с дикцията и акцента?

# 201
  • София
Със записващо устройство също не е сигурно дали децата ще разберат нещо, защото след миналогодишния ДЗИ по АЕ, разбрахме, че само в първа и втора АЕГ в София озвучителна система е на ниво и учениците, които са били в тези две гимназии са успели да се справят със задачата. В другите училища е било много зле положението. Дори имаше и оплаквания до министъра, но естествено според него всичко е било наред.

# 202
да - в мазе има ранни, специално за тийнове пяха ревю напр. моята дъщеря остава до към 22:30-23 и успява с метро, два-три пъти всичко на всичко де, или с някой родител. ако ходят истински до 3ч пак ли родител ги взима или бихте ги пускали с такси? аз не смея, дори и с проверена фирма, нз...

# 203
  • София
Няма значение в колко часа се прибира, винаги я прибираме с кола. Често се случва да се прибере и в 20 часа и тогава отново я прибираме, но от метротостанцията с кола. След 21 часа, вече я прибираме от мястото на което е. Не смеем да я оставим да се прибира с градския транспорт. Когато е на дискотека, баща й я кара до там и след това към 3 - 4 часа я прибира. За такси и дума не може да става.

# 204
  • София
Наборът се прибира с такси, но се комбинират с авери. Задължително изпраща по някое емоджи докато е на дискотека. Пише и когато се качва в таксито, както и когато се прибере. Ако беше щерката - със сигурност щяхме ние да я развозваме, така си мисля, предстои да видим.

И да ви се похваля - сагата със старото училище приключи окончателно, Върховният административен съд отсъди също в наша полза. Удовлетворена съм, макар и малко, от справедливостта. И реших, че не си заслужава нервите да продължа с персонални дела. Засега поне Hug

# 205
  • София
Моята наборка на дискотека досега не е изявявала желание да ходи. Знае, че трябва да има 18 години. Иначе с компанията се събират предимно на домашно и повечето пъти с преспиване. Така и аз съм по-спокойна. 
Няма сила на света, която да ме вдигне в малките часове да обикалям да събирам деца от дискотека. Не съм го причинявала аз на родителите си. Не искам и на мен да го причиняват.
Бебчо, поздравления! Крайно време беше да тържествувате!

# 206
И да ви се похваля - сагата със старото училище приключи окончателно, Върховният административен съд отсъди също в наша полза. Удовлетворена съм, макар и малко, от справедливостта. И реших, че не си заслужава нервите да продължа с персонални дела. Засега поне Hug

Е, страхотна новина, beb4o_fb! Отдъхнете си от тези неприятни изживявания и ако можете заровете спомените надълбоко! Ще има ли някакви санкции за училището?

# 207
  • София
Ще има ли някакви санкции за училището?

marini, предстои да се срещна с адвокатите. В решението на Върховен административен съд се обръща специално внимание на негативните последици от такова поведение от страна на педагогически персонал върху психиката на дете. Като знам скоростта на действие на институциите ни, не знам дали искам да си го причиня - на мен и на цялото ми семейство Hug

Благодаря ви, че бяхте до мен, момичета Kissing Heart

# 208
  • В светлината на слънцето
бебчо, браво! Чудесна новина! Hands Clap

# 209
  • София
Поздравления, beb4o_fb! Най-накрая всичко свърши при вас. Радвам се, че малките са спокойни, дано да се отърсят от случилото се завинаги.

Моят син досега не е бил на дискотека и не се е прибирал сам в късните или ранните часове.

Общи условия

Активация на акаунт