Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 125
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Не е нужно да си сменяте колата - почти във всеки сервиз могат да ти монтират изофикс. Те са две метални гайки.

# 256
Здравейте, в очакване сме на второто си дете. С първото не сме ползвали бебешко гнездо и люлка, но сега сериозно обмислям да вземем.Разглеждам различни марки и не знам кое ще е най-добре в случая  . Ще ви помоля, ако имате наблюдения и препоръки да ми споделите. Гледам и варианти 2-ра особено за люлки.

# 257
Те хубаво са задължителни, но нашата кола няма такава система, затова търся алтернативен вариант. Преди isofix не са се возели бебета ли?
И преди да ме линчувате, че видиш ли, е трябвало да си сменим колата преди да решим да имаме дете - нямаше такъв вариант, нито сега има, а и като цяло не пътуваме чак толкова, но ми е ясно, че си трябва сигурност. Ще видим в магазина като отидем какво ще предложат, но не съм съгласна, че няма вариант. Това е абсурдно!

Ето тук има информация за новия регламент. Не е пряко свързан с ISOFIX системата:
https://kidsonboard.bg/promeni-v-kriteriite-za-odobrenie/

Едни от най-сигурните столчета се монтират без ISOFIX. Аз ще си купя сега такова, въпреки че в колата имаме системата.

Препоръчвам да прочетете информацията в сайта на центъра за детска безопастност на пътя "Деца на борда". Имат и фейсбук група и страница с възможност за задаване на въпроси.

# 258
Здравейте, в очакване сме на второто си дете. С първото не сме ползвали бебешко гнездо и люлка, но сега сериозно обмислям да вземем.Разглеждам различни марки и не знам кое ще е най-добре в случая  . Ще ви помоля, ако имате наблюдения и препоръки да ми споделите. Гледам и варианти 2-ра особено за люлки.

А защо мислите, че са нужни? Ние имаме две люлки и почти не ги ползваме, а и не е полезно за бебетата да прекарват много време в тях - не им се развиват моторно-двигателните умения. В гнездата пък не може да се оставят без надзор така или иначе.

# 259
  • София
За гнездо взех Jukki съвсем на майтап, оказа се че доста го ползвахме, доволна съм от него.
Няколко страници назад Дези. много приятно беше описала и Cotton Hug,прииска ми се да си имам и аз за бебето, което обаче вече е на 7 месеца.
Другото ,което вече си е в пълния смисъл на думата гнездо е на Cocoonababy.

Люлката е на Kikaboo и си я ползвахме, нещо в някакъв момент се разскърца много дразнещо, детето като мина 7 кг се случи този "ефект".Май не я препоръчвам ...

# 260

А защо мислите, че са нужни? Ние имаме две люлки и почти не ги ползваме, а и не е полезно за бебетата да прекарват много време в тях - не им се развиват моторно-двигателните умения. В гнездата пък не може да се оставят без надзор така или иначе.

Нужни са, когато мама има нужда да си вземе душ, да яде, да отиде до тоалетна на спокойствие, да оправи леглото и подобни ежедневни ситуации.
Ние си купихме Мамару втора ръка и съм с две ръце за! На бебето му харесваше и ме спаси в много критични ситуации.

# 261
Ами аз я оставям в кошарата за такива неща или пък я нося в раницата

# 262
  • София
С големия имах люлка, тогава предпочитах да беше шезлог, защото исках да го оставя някъде за малко. Определено си е нужно и го казвам, като родител, който почти не е ползвал колкчка. Малкият ми син легна в такава на 6-7 месеца. Изключително интензивно носех в слингове и раници.
Големият ми син се роди с особеност на долната леюст и до към 7-8 месеца се задавяше почти ежедневно. Разнасях го с люлката навсякъде, не го оставях никога сам.
Малкият ми син имаше сериозен рефлукс, заради който трудно засукваше и не успяваше да заспи на гърда. Затова шезлонгът ни беше много полезен, приспивах го там денем и вечер. Така беше надигнат и дори да повръщаше не се притеснявах.

# 263
Момичета, какво мислите за дрешките на комсед?
Ако са Bobolli,страхотни са,много ги харесвам.Mayoral също, но на Bebetto май не съм взимала ,но едно гащеризон че за изписването си бях харесала, сладки неща имат и те.
А има ли столчета за кола без isofix?
Мисля че станаха задължителни,ако бъркам, поправете ме.

Няма такова нещо, че са задължителни, не подвеждайте хората. Има столчета без изофикс, има и така наречените кошници за новородени (дето стават и за колички) за кола - те са си без изофикс. И са си напълно позволени за използване. Нито е нужно да сменяте колата, ни дори се налага да слагате изофикс сега веднага.

А колкото до комсед - на мен ми се струват стандартни размери. Аз взимах на Bebetto и много ми допадат като качество, кройка и материя - не мръднаха след пране и сушилня.

# 264
Ние не смятахме да ползваме люлка или гнездо. Приятели ни подариха и двете. Мислехме, че ще прашасват в някой ъгъл. Е, от първия ден ги ползваме постоянно. Сега не си представям живота с бебе без тези две неща. Изключително необходими са, когато се занимаваш с бебето и му показваш разни неща - люлката реално е неговият стол, на нея можеш да го поставиш срещу теб и да му говориш, пееш, показваш неща, играеш с топка, дрънкалка и какво ли не. Гнездото е леглото му, когато е в хола при семейството. Обикновено детето ни не иска да спи в кошарата сама през деня, а в гнездото си спи, защото ние сме в същата стая.
Ясно е, че всяко семейство има различен начин за гледане на дете и на някои хора люлката ще е много необходима, на други не. Имайте предвид, че когато се роди детето, ще видите от какво имате нужда. Също така е доста вероятно да ползвате нещо, което вече ви е вкъщи, а не тепърва да мислите дали нещото ви е нужно да го купувате.

# 265
На детето може да се говори и да се занимава, като е на активната гимнастика или на килимче за игра или даже в ръцете на мама или татко. А вместо гнездо, може да се вземе кош за новородено, който да се държи я хола или да се мести просто. Гнездата не са годни за спане подари опасността от задушаване - трябва винаги да се ползват под родителски надзор

# 266
Гнездата не са годни за спане подари опасността от задушаване - трябва винаги да се ползват под родителски надзор
Нашето бебе е винаги под родителски надзор, така че нямаме този проблем. Чудя се кое бебе не е под надзор.
То всичко може, както изброяваш, но не за всеки работят едни и същи неща. Например първите 2 месеца детето не се интересува от активна гимнастика и нашето не искаше да седи в нея. Освен това е на пода. Не знам за другите, но предпочитам бебето да не спи на пода в хола. Също така ни е непрактично да е само в ръцете ни постоянно. В люлката и в гнездото седи от ден 1 с удоволствие.
Това, че в гнездото има опасност от задушаване, са глупости. Опасността е по-малка, отколкото да се задуши в спален чувал. Не си представям как трябва да легне, че да се задуши. С лице в ъгъла? Гнездото ни е доста голямо. Докато стигне до края му, ще сме я видели и чули. Също, ако може да се обръща така, вероятно няма да се задуши.. За всеки случай, каквато и да е тази позиция, нашето бебе никога не я е заемало. Предложението ти за кош за новородено е непрактично за нас, например, тъй като холът ни е на различно ниво от спалнята, да не говорим, че имаме втори етаж, където са останалите спални и още един хол. Как точно ще местя кош за новородено.. Също така от гнездото детето може да наблюдава какво се случва, а от коша не.
Така че, както написах вече, всяко семейство ще намери какво работи за тях и детето им.

# 267
На детето може да се говори и да се занимава, като е на активната гимнастика или на килимче за игра или даже в ръцете на мама или татко. А вместо гнездо, може да се вземе кош за новородено, който да се държи я хола или да се мести просто. Гнездата не са годни за спане подари опасността от задушаване - трябва винаги да се ползват под родителски надзор

Моля те, спри вече. На всяко мнение обясняваш как е опасно това и онова, как детето ще се задуши от гнездо, чаршаф, одеяло, играчка. Не е нужна такава психоза.
Когато спи през нощта трябва да е безопасно, защото и ние спим и не може да го наблюдаваме, но през деня, когато детето е под надзор, не виждам как може да се случи нещо. Не всички могат да сложат в хола си преносима кошара. Ами после като поотрасне и започне да се движи? Трябва да да махнем всички мебели и да сложим дунапрен по стените ли?

# 268
Благодаря ви за отговорите , бяха ми много полезни и се насочих! Баткото го изгледахме и без тях, но тогава имахме ратанов кош (легалце) , където изкара до 6 месеца, но вече имаме по-голяма кошара останала ни от него и си мисля,че в началото гнездото ще ни е доста полезно, даже вече си поръчах вчера от Jukki (че имаха намаление). Люлка ще продължа да издирвам втора ръка , от опита ни с баткото, който имаше колики дълго време, после зъби и единственото което го успокояваше беше, носенето на ръце или лекото полюшване в кошчето или разходките навън ( за които дейности винаги трябваше да бъде ангажиран някой, в повечето случаи - аз ) . Та в тази връзка, люлката може да ме отменя поне за малко, докато готвя или трябва да свърша нещо друго из къщи и не се налага да чакам мъжа ми да се върне от работа и аз капнала от цял ден разнасяне на бебе тепърва да започна да върша неща. Разбира се надявам се да е спокойно бебе, но ще се подсигуря Simple Smile Гледам ги и аз тези люлки Мамару и се чудя дали не са прекалено прехвалени, също гледам че и на Cangaroo се използват много.

# 269
  • София
Мисля че станаха задължителни,ако бъркам, поправете ме.

Няма такова нещо, че са задължителни, не подвеждайте хората. [/quote]
Достатъчно ясно съм написала, че не съм сигурна, не подвеждам никого.Съвсем наскоро имаше някакво нововъведение за i-Size, което ме е подвело ,че е изофикс ,проверих го.
https://www.baby.bg/blog/novi-pravila-za-polzvane-na-detskite-st … ryabva-da-znaesh/

И все пак ,винаги може да се намери стол на старо, без изофикс, което лично аз НЕ препоръчвам, но всеки си прави избора.

Общи условия

Активация на акаунт