Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 099
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Някой може ли да препоръча килимче за игра?

# 211
Ние взехме от Алиекспрес с две лица - размери 180х150х1 см. Доста прилична цена преди повече от година. Не е мръднало. Сега го разгъвам само защото бебка на 1г.7 м. ходи постоянно да го дърпа и иска да е постлано.Не, че седи на него, 😊 но това е друг въпрос.  Доволна съм, че не хвърлихме маса пари в нещо толкова преходно (поне за нашето дете).
Някой може ли да препоръча килимче за игра?

# 212
  • България
А какви превръзки за след раждане избрахте.
В сайта на гален виждам някакви, които се водят урологични гащи и има различен брой капки.

Аз си купих нощни превръзки и няколко чифта бельо с висока талия (хлабави, не стегнати около корема). Със секцио съм и се радвам, че се запасих с тези, защото ми беше по-удобно - имаше дни, пълнех цялата превръзка.

# 213
Здравейте, някой поръчвал ли е килимче от термоизолираща пяна от https://kilimche.bg/? Харесах си няколко модела там, но не знам дали наистина са качествени. Ако някой има килим от там, моля да сподели отзиви.

# 214
Здравейте, някой поръчвал ли е килимче от термоизолираща пяна от https://kilimche.bg/? Харесах си няколко модела там, но не знам дали наистина са качествени. Ако някой има килим от там, моля да сподели отзиви.

Аз съм поръчвала от там, за подаръци за приятелки, ползват ги и са много доволни.

# 215
  • София
Имам килимче от Теди Тойс и съм доволна,но нямам база за сравнение с други.Според мен са идентични.
180 на 2 м  
Скрит текст:

# 216
  • Varna
Простете невежеството ми, но може ли някой да ме ориентира какво се слага в коша за новородено на количката? Аз лично смятам, че протектор и чаршафче е достатъчно. Сетовете с възглавници и завивки ми изглеждат напълно ненужни.

Също ако може по-конкретно някоя мама с кошче Cybex Cot S Lux да сподели какви е взела, защото не намирам точни размери на матрачето в интернет.

Благодаря предварително!

# 217
Не съм купувала сетове или подложки и чаршафи, слагах памучна пелена.

# 218
Имах два чаршафа и ги сменях периодично. Завивах с пелена (за лятото) и вълнено или памучно одеялце като застудя.
Единствената екстра към количката, която си купих, беше малък органайзер, който се закача на дръжката, защото лятото с рокли нямам джобове, в които да си държа дреболии като телефон, ключове, биберон, шише с вода и т.н. Препоръчвам!

# 219
Простете невежеството ми, но може ли някой да ме ориентира какво се слага в коша за новородено на количката? Аз лично смятам, че протектор и чаршафче е достатъчно. Сетовете с възглавници и завивки ми изглеждат напълно ненужни.

Също ако може по-конкретно някоя мама с кошче Cybex Cot S Lux да сподели какви е взела, защото не намирам точни размери на матрачето в интернет.

Благодаря предварително!

Има прекрасни чаршафи с ластик в Шейн, но нещо ми излизат последно цените по-солени там.
Скрит текст:

И стават идеално.

Скрит текст:

Казаха ми, че възглавници на детето не трябва до 2 години, ще се доверя. За отгоре имаме одеалце и муселинови пелени.

# 220

Благодаря предварително!

Не просто ненужни, а опасни. Слагате чаршаф И бебето в чувалче и освен биберон, ако бебето ползва такъв, нищо друго.

Муселиновите одеяла трябва да са увити около бебето така, че то да не може да ги махне (преди да почне да пробва да се обръща, тогава се минава само на чувалче). Никакви свободни завивки или други неща

# 221
Няма нужда от чак такова презастраховане, ако бебето е под надзор. Реално бебето ти е постоянно пред очите, когато се разхождаш. Също не пречи да е завито с пелена или одеяло, ако си в помещението и му хвърляш по един поглед.

# 222
И аз мисля, че чак такива истерии не са нужни. Да, на детето не му е нужна възглавница, но в това време няма как да не го покриеш с нещо. Няма да се задуши като го гледате постоянно.
Аз пък давам на моето дете да си играе с торбички (за шок и ужас на всички). Слагам й ги на краката и тя рита и се кефи. Разбира се, не я оставям без надзор. Тя си стои на столчето за хранене и си рита, аз съм срещу нея и пия кафе за 10 минути на спокойствие без да цирика, без да я нося, без да й изреждам всички играчки пред очите.

# 223
За първи път ще съм майка, но не мисля повече от 1 чаршаф да сложа (протектор забравих да купя). Ще завия с някое тънко одеяло, ако се наложи.
То е в количка, отвсякъде защитено от вятър. Отделно и като закопчаеш покривалото на коша за новородено - то задържа топлина.
Някъде бях чела, че в количката топлината е с около 5 до 10° по-висока отколкото отвън (дори и зимата). Затова и тези мятания отгоре на пелени и какво ли не лятото ги забраняват - защото вътре може да стигне до 45°+.

# 224
  • до най-прекрасния мъж
Количката, която ползвах в първите месеци (декември-март), не беше особено защитена, както някои модели, които имат хубаво покривало. Слагах я в плюшен или шушляков космонавт, тип преходно яке, в по-студените дни завивах с вълнено одеялце и покривалото. Никога не й е било студено. Отдолу слагах протектор и тънко одеялце, да й пази топличко. Не съм купувала комплекти за количка. После, от края на март вече си беше в лятната количка и й мятах по едно одеяло на крачетата под покривалото. Обличах я съобразено с времето навън. Възглавница в количка никога не съм ползвала. Тя започна към година и нещо да си търси, но я захвърляше бързо и едва към 2 й я дадох. На 2.6-7 г й сложих голяма, но тънка възглавница, защото бебешката умаля. В кошарата имам предвид, не в количката.

Общи условия

Активация на акаунт