Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 114
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Моите са родени декември. С малкият не ползвах количка, с големият известно време да. Слагах чаршаф на матрачето, после бебето в ромпър от вълна. Отгоре завивах с някоя пелена/одеяло ако беше без покривалото на количката, ако го слагах-без завивка.

# 226
  • София
Имах подложка за повиване, която се събираше в количката. Слагах чаршаф в/у нея.
На лятната количка нищо не съм слагала. Използвах само чувал (зимата), който ми уши една позната.

# 227
  • София
Аз редовно си носех термометър в коша при бебето, за да не го претоплям.
Това с обличането ми е голяма драма.
Нали уж да е като нас облечено, но то не се движи, и дори в голяма част от времето дори спи и е отпуснато.И ми е доста объркващо понякога,хем ми е второ детенце.
Чершафи като взимате, гледайте да са памук, в Шейн за момченце всичко ,което съм виждала е полиестер, моите чершафи за количката са от Синсей и Jukki, одеялце винаги си нося според сезона.
Сега сменихме коша и си взех чувалче, с космонавта е доста неудобно, защото бебето ми се пързаля.
Космонавт предпочетох с идеята ако се наложи да кърмя или да го вадя и да не му е студено ... забравете,не става кърменето на бебе в космонавт.Поне аз не успявам

# 228
Не му ли е много топло космонавт и чувалче? Аз още не съм взела космонавт и май няма да взема. Просто не виждам къде ще го ползвам. Не може в колата - трябва да я събличам. Не може в количката, защото с чувала ще стане много топло. Не я нося в раница. И май няма смисъл от космонавт.

# 229
Миналата зима детето редовно спеше навън в количката и обличах и завивах яко - дрешките, с които си е нормално вкъщи + чувал (вероятно се казва космонавт вече) + едно или две одеяла отгоре. Това обаче не в коша за новородено, а в седалката за 6+ месеца без допълнително покривало. Не сме имали случай на претопляне.

# 230
Не. Чувал и космонавт са различни.

# 231
Не му ли е много топло космонавт и чувалче? Аз още не съм взела космонавт и май няма да взема. Просто не виждам къде ще го ползвам. Не може в колата - трябва да я събличам. Не може в количката, защото с чувала ще стане много топло. Не я нося в раница. И май няма смисъл от космонавт.
Космонавт и аз не съм купувала, но съм много доволна от софтшел гащеризон. Не е дебело ватиран и обемен, пази от вятър и влага/дъжд. Возя малката в т.нар. лятна количка дори и сега, само мятам едно одеало отгоре, ако е студено, иначе както беше времето тези дни - само по него. Отдолу си е с нормални дрешки и една много лека памучна жилетка. Постоянно виждам деца така омотани, че само очите им се виждат. За мен е прекалено.

# 232
А за бебе което ще се роди началото на юни, тоест ще излизаме чак юли с количка, какво препоръчвате да взема, за да му е добре навън? То ще е доста топло тогава предполагам.

# 233
Ще погледна тези софтшел гащеризони.

А за бебе което ще се роди началото на юни, тоест ще излизаме чак юли с количка, какво препоръчвате да взема, за да му е добре навън? То ще е доста топло тогава предполагам.

Началото на Юни може да си е и много хладно. Аз родих края на Юни и в началото я обличах с ромпърчета. Да, беше топло, но все пак то излиза от много по-топла среда и исках да се климатизира. Носила ги е 1-2 седмици. После по боди с къс ръкав. Имах и тънка пелена, за да да я завия, ако е по-хладно, когато сме навън с количката. Чак Юли няма да излезете. 2 седмици са достатъчни вкъщи. Стига времето да позволява - по-предния Юни си спомням, че беше доста дъждовен. Та със сигурност трябва да вземете ромпъри за всеки случай. После вече ще се ориентирате по времето. За лялото само боди с къс ръкав. Зависи и в коя част на страната сте. Някои майки излизаха и само по памперс.

# 234
  • София
Аз не бих взимала нищо различно от обикновени бодита и някоя пелена.
В София вали до юни месец, но не е студ все пак. Студ е вкъщи, защото сме на втори етаж и парно няма, но навън са нормални температурите.
Моите са имали завещани космонавти, като бебета. Ползвала съм само като са били вече на годинка и са се возили в лятна количка/летен кош. И примерно искат да видят снега.
Иначе ги обличах в това https://www.ziloen.com/engel-natur-overall-wool-fleece-grey.html
Имали са и палтенца такива, гащеризон като бебета, но и на 2 малкият имаше такъв същия сив.
Имали са и гащеризони или комплект-палтенце и панталон от вълнен валк.
На Енгел вълнените гащеризони са невероятно меки, като памук Heartpulse  Въобще вълната е невероятна материя за бебета и деца. И аз нося, мъжът ми също. Очакваме бебе в семейството, което ще е пролетно, но вече се оглеждам за подаръци за есента 🤣

# 235
Като ви чета, явно в България децата се обличат доста тъничко, нищо че навън не е особено топло зимата.
Тук в Испания редовно заглеждам как возят децата в количките - масово на около 10 градуса са си облечени с якенце и в чувалче в количката. Не съм видяла досега някой да вози бебе/малко дете без връхно, нищо, че си имат чувалчета за летните колички.

# 236

Ами аз говоря за шушляков ватиран чувал. Не знам как се наричат иначе.

# 237
Космонавта е шушляков ватиран гащеризон /ромпър. Той си е дреха.

# 238
  • София

Ами аз говоря за шушляков ватиран чувал. Не знам как се наричат иначе.
Чувал се казва.
Моят беше ушит от шивачка. Гърбът имаше отвори за коланите на количката.
Шушляк и вата.

# 239
Да. Това е чувала. Слага се на количката. Космонавта е дреха. Някои му викат и ескимос.

Общи условия

Активация на акаунт