Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 122
  • 726
  •   2
Отговори
# 240
Ами аз значи имах космонавт, но с торба, вместо отделни крачоли Grinning  Такова покривало не използваме. Завивам с одеяло.

# 241
Сещам се какво имаш. Нагоре с ръкави, надолу като чувал. Обаче тогава как закопчаваш детето в количката с това? Моята има колани, които минават ръцете през тях и долу на чатала се закопчават. С такова без крака няма как да стои в количката (ако е с коша след 6+, за другия ясно).

# 242
Има дупка между краката за коланите.

# 243
  • София
Не му ли е много топло космонавт и чувалче? Аз още не съм взела космонавт и май няма да взема.
С единия космонавт да, но другия ми е с дебелина на спален чувал, някакъв пролетно-есенен е, а пък чувалчето ми е Snooga на Cybex и с тънкия космонавт и чувалчето тип пролетно яке му е перфектно.
  Много зависи от космонавта и чувала какви точно са.
Ти ако не ви взела космонавт,изобщо няма смисъл, освен ако не е някакъв тънък като моя единия, или от тези плюшените.
А за бебе което ще се роди началото на юни, тоест ще излизаме чак юли с количка, какво препоръчвате да взема, за да му е добре навън? То ще е доста топло тогава предполагам.
Моето бебе е родено на 21 Юни и с повече от памучна пелена не съм го завивала, беше адска жега.
Изписахме го с дълги крачоли и ръкави, но изкара лятото по боди и мятах като спи тънка памучна пелена.

# 244
На мен ми е удобно одеало с отвори за коланите. Купих го от Jukki и първоначално беше в кошницата за кола. Впоследствие се оказа, че сериозният стол за автомобил, който купих не позволява разглобяване на коланите и одеалото не може да се ползва човешки. Веднага беше преместено в количката - вече съм със седалката за след 6ти месец. Прекарах коланите и сега като настаня детето, първо го закопчавам с коланите, завивам го и залепям лепките на одеалото. Супер е. В някои дни дори не слагам покривалото за крачетата.

# 245
Не му ли е много топло космонавт и чувалче? Аз още не съм взела космонавт и май няма да взема.
С единия космонавт да, но другия ми е с дебелина на спален чувал, някакъв пролетно-есенен е, а пък чувалчето ми е Snooga на Cybex и с тънкия космонавт и чувалчето тип пролетно яке му е перфектно.
  Много зависи от космонавта и чувала какви точно са.
Ти ако не ви взела космонавт,изобщо няма смисъл, освен ако не е някакъв тънък като моя единия, или от тези плюшените.

И аз съм с чувалчето на Сайбекс, но другото. Те и двата вида ги водят до -10 градуса. За сега я обличам в пухен гащеризон, който е по-тънък от космонавтите. Точно защото и чувалчето на Сайбекс, и космонавт ми се вижда много. И тая покупка ми отпада сякаш, просто защото не виждам кога да го сложи тоя космонавт.

# 246
Здравейте,

Колебая се между тези две кошари:
1) Кошара Бамби - https://www.nicollebaby.com/pokupka/%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1% … B0-351?v=10000001
2) Кошара Felicio - https://www.nicollebaby.com/pokupka/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1% … io-821?v=10002972

Най-голямата разлика в двете кошари, която виждам, е че при Бамби има решетка само от едната страна, а при Фелисио решетките са и от двете страни. Според вас има ли смисъл в по-високата цена на Фелисио заради това и като цяло кой вариант е по-удобен? Другата разлика, която намирам, е че Фелисио е изцяло изработена от МДФ, но не знам дали това е толкова важно.

# 247
Момичета, какво мислите за дрешките на комсед? Взела съм 3 бодита 3-6м., обаче ми се виждат много мънички и сякаш биха станали на бебе на 1 месец. Умалени ли са или аз нещо не мога да преценя колко са големи бебетата? Материята много ми хареса, а и бяха намалени, чудя се дали да взимам още.

# 248
Комсед нямат марка дрехи. Всичко си зависи от самата марка на дрехата. От тях съм взимала само едни ританки 68 размер и бяха стандартни. Май бяха няква турска - Bebeto, ако не се лъжа.

# 249
А има ли столчета за кола без isofix?

# 250

Има, да. На Kinderkraft съм виждала за по-големи деца. Група 0 също могат да се захващат само с колан.

# 251
Аз имам нуна и тя може само с колан също, но си е скъпичка

# 252
  • София
Момичета, какво мислите за дрешките на комсед?
Ако са Bobolli,страхотни са,много ги харесвам.Mayoral също, но на Bebetto май не съм взимала ,но едно гащеризон че за изписването си бях харесала, сладки неща имат и те.
Мисля че станаха задължителни,ако бъркам, поправете ме.

# 253
Те хубаво са задължителни, но нашата кола няма такава система, затова търся алтернативен вариант. Преди isofix не са се возели бебета ли?
И преди да ме линчувате, че видиш ли, е трябвало да си сменим колата преди да решим да имаме дете - нямаше такъв вариант, нито сега има, а и като цяло не пътуваме чак толкова, но ми е ясно, че си трябва сигурност. Ще видим в магазина като отидем какво ще предложат, но не съм съгласна, че няма вариант. Това е абсурдно!

# 254
Яни87 можете да проверите в сервиза дали може да се постави isofix на Вашата кола. На някои коли няма сложен по подразбиране, но допълнително може да се постави. Иначе има столчета, които са без isofix, но преди няколко месеца имаше прочени в наредбите и май ги задължиха са продават такива а isofix. Може и да бъркам. Бих проверила по магазините. Иначе ако имаш закупено столче без isofix мисля, че може да си го ползваш.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:57 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт