Бейк Уеб ООД - Измамна фирма за реклама

• 508
  • 15
  •   1
Отговори
Измамиха баща ми. Фирмата Бейк Уеб ООД се обажда на не запознати с интернет услуги и им предлага да излизат в Google. Това е абсолютно ненужна услуга за един земеделски производител.
Изпращам ви линк към безсмислената реклама:
https://bakeweb.bg/directory/%d0%b7%d1%8a%d0%bc%d0%be%d0%b2-%d0% … %b2-%d0%b5%d1%82/
Как може така да лъжат хората и да им вземат парите за никакви услуги незнам. Това което направих е да подам сигнал в полицията. Виждам, че имат и други жертви, които повечето от тях отново са земеделски производители. Не знам тези хора как спят спокойно. Семейства нямат ли. Не са ли вярващи хора. Един ден всичко ще и се върне. Със кражби и измами до никъде не се стига. Дано си получат заслуженото. Проверих им фирмата в папагал. Регистрирана е на 02.08.2021 09:16, като собственици са БОГОМИЛ ДИЯНОВ НИКОЛОВ и ВЕЛКО НИКОЛАЕВ СЕМКОВ. Ако някой ги познава да изпрати линкове към профили или снимки. Нека излезнат на яве тези мошенници. Предупредих баща ми, ако му звъннат да отиде до полицията и да ги запишат тези мошенници.

# 1
  • София
В какво точно се състои измамата? Баща ти не е ли знаел, че става дума за реклама? Услугата явно му е ненужна, но те как са го убедили да я ползва?
Ако е подведен, че става дума за нещо друго, потърсете съответните органи, но трябва да може да докаже, че е очаквал нещо съвсем различно. На сайта им става ясно с какво се занимават. Те друго ли са му предлагали? Той разгледал ли е сайта им? Сключил ли е договор?

# 2
Вижте си договора, услуги, срокове, прекратяване на договора.
Доста правописни грешки на сайта на фирмата.

# 3
  • София
Има подобни измамници, които се свързват по телефона с хората, предлагат им услуга да излизат в "българския гугъл" и да ги позиционират.. някои дори директно изпращат фактури на бизнеси и който се върже - върже.

Целят хора, които нямат познания - омайват ги и по телефон, с изгодна услуга, която ще доведе до ползи за бизнеса им. Пробвали са се с бизнеси на познати, но аз винаги предупреждавам.

Дано да Ви съдействат, наистина е ужасно да се възползваш от незнанието на хората в дадена област и да им измъкваш пари, без реално да предоставяш качествена услуга, която да работи за тях.

# 4

То да са само правописните грешки... Прилича на домашно на четвъртокласник за часа по ИТ, или както там сега се води този предмет.
Аз по-скоро се чудя откъде въпросните имат телефоните на земеделските производители и колко са броили за тази информация на длъжностните лица, които са им я продали.

# 5
  • София

Аз по-скоро се чудя откъде въпросните имат телефоните на земеделските производители и колко са броили за тази информация на длъжностните лица, които са им я продали.

Предполагам ровят в публично достъпни материали и събират данните.

Пример с фирмата дадена в първия пост.

На този принцип действат и "златна фирма" и тем подобни измамници, предвид, че виждат някой, който си развива добре Гугъл бизнес профила и почват да го тормозят. Идеята е да говорят бързо и да предложат "неустоимо предложение" .. "ексклузивно".

# 6
Не мисля, че това е точно измама. Предложили са да направят реклама - ето, налична е. Ама че неграмотна - ние не знаем оригиналният текст как е изглеждал. Сайтът куц - все пак те са казали на потенциалните потребители къде ще се публикува рекламата и ако потребителите не са харесали сайта, е нямало да се съгласят.
Все пак те само са предложили, не са накарали с пистолет човека да плати за това нещо. Това, че не са най-големите майстори в занаята, не ги прави измамници.

# 7
В какво точно се състои измамата? Баща ти не е ли знаел, че става дума за реклама? Услугата явно му е ненужна, но те как са го убедили да я ползва?
Ако е подведен, че става дума за нещо друго, потърсете съответните органи, но трябва да може да докаже, че е очаквал нещо съвсем различно. На сайта им става ясно с какво се занимават. Те друго ли са му предлагали? Той разгледал ли е сайта им? Сключил ли е договор?
Измамата се състои в това, че баща ми е земеделски производител и въобще си няма и на понятие нито от реклама нито от интернет. Той не знае как да влиза в интернет сайтове, камили да си рекламира каквото и да било. Това е пълно подвеждане. Видяли са го, че неразбира и са сверили адреса му и са му говорили за дейност с която се занимава. Той въобще не е разбрал че става н въпрос а реклама.

# 8
  • София
Може ли да споделите сумата, за която е измамен?

За мен това си е манипулация и печелбарство на гърба на хората, които не разбират - вкарват ги в забуждение, използват скриптове и им взимат парите, без реално да извършат потребна услуга за клиента, която има измерима стойност.

# 9
  • София
След като няма понятие, защо се е съгласил, без да се консултира?
Фирмата била ли е изрично уведомена от него,че няма нужда от услугите им, заради работата си или че не разбира от материята?
Сключил ли е договор? Запознат ли е при какви условия може да го прекрати?
Поискал ли е прекратяване и то да му е било отказано?

# 10
След като няма понятие, защо се е съгласил, без да се консултира?
Фирмата била ли е изрично уведомена от него,че няма нужда от услугите им, заради работата си или че не разбира от материята?
Сключил ли е договор? Запознат ли е при какви условия може да го прекрати?
Поискал ли е прекратяване и то да му е било отказано?

Не е сключил договор. Те не са му предлагали такъв. Изпратена му е фактура само. Прав сте, че може да си поискаме парите обратно и ако ги заплашим, че ако не ни ги върнат ще подадем в полицията. Аз вече се консултирах с полицията. Написах този пост с цел да се пазят хората от такива подвеждащи фирми. Основният проблем е, че се възползват от неграмотността на хората и въпреки, че виждат, че човека не е запознат те се възползват с цел да му вземат парите, защото баща ми е точно такъв в тази област. Аз не мисля, че трябва да лъжеш хората или да ги подвеждаш с цел собствена облага. Дано всички хора да внимават малко повече.

# 11
  • София
Сигурно няма да ти хареса това, което ще напиша, но от юридическа гледна точка незнанието не е оправдание.
Просто предупреди баща си да не плаща пари за глупости и да не се притеснява да си признава, когато не разбира нещо и да търси мнение на разбиращ човек първо.
И преди да включваш полицията, не пречи да пробваш да потърсиш фирмата. Може пък и да се разберете човешки. Стига да не се афектират, попадайки на тази тема, защото явно не си потърсил комуникация с тях, а директно им слагаш определения, които може и да са верни, може и да не са.

# 12
Сигурно няма да ти хареса това, което ще напиша, но от юридическа гледна точка незнанието не е оправдание.
Просто предупреди баща си да не плаща пари за глупости и да не се притеснява да си признава, когато не разбира нещо и да търси мнение на разбиращ човек първо.
И преди да включваш полицията, не пречи да пробваш да потърсиш фирмата. Може пък и да се разберете човешки. Стига да не се афектират, попадайки на тази тема, защото явно не си потърсил комуникация с тях, а директно им слагаш определения, които може и да са верни, може и да не са.

Прави сте, че от юридическа гледна точка незнанието не е оправдание. То затова телефонните измамници които лъжат възрастни хора и ги карат да си дават спестяванията ги дават по телевизията и ги вкарват в затвора. Ситуацията е подобна. Вие дори не знаете какво точно са му казали по телефона и как са го заблудили. Хубаво е също когато пишете на непознат човек да пишете на Вие, а не на ТИ. Вие как решихте дали не съм се свързвал с тях или не съм се опитал да разреша проблема. Твърденията са ми абсолютно верни защото баща ми е потърпевш и знам какво му е говорено и как са го заблудили. Това, че вие нямате тази информация не означава, че твърденията са ми грешни.

# 13
  • София
Във форума се пише на ти, а не на Вие.
Обръщението на Вие се смята понякога дори за подигравателно.
За останалото - чета и коментирам написаното в темата. Явно, умишлено или не, част от информацията е премълчана.
Когато се пише положителен или отрицателен отзив за някого, винаги е добре да се дава пълната информация.
Иначе даваТЕ козове в ръцете на въпросната фирма и да заведат дело за клевета, например.
Това е съвсем добронамерен съвет.

# 14
Във форума се пише на ти, а не на Вие.
Обръщението на Вие се смята понякога дори за подигравателно.
За останалото - чета и коментирам написаното в темата. Явно, умишлено или не, част от информацията е премълчана.
Когато се пише положителен или отрицателен отзив за някого, винаги е добре да се дава пълната информация.
Иначе даваТЕ козове в ръцете на въпросната фирма и да заведат дело за клевета, например.
Това е съвсем добронамерен съвет.
Аз цялата и подробна информация съм я споделил на съответните органи. Тъй като в момента ще тече разследване и затова прецених да не пиша тук. Незнам дали може да повлияе по някакъв начин на последващите действия, но за всеки случай. Нека да заведат дело за клевета, а аз ще заведа друго. Всеки има права и нека всеки прави това, което смята, че е редно. Написах целият пост с цел хората да внимават и да се допитват до по-запознати в тази област, когато ги звънят фирми подобни на горепосочената. Това ми предложихте и вие. Нека всеки бъде предпазлив, защото когато се обаждат на някой който не разбира гледат да му набутат услугата въпреки, че разбират, че лицето си няма и на понятие какво му говорят. Затова както и вие предложихте: Бъдете предпазливи и се допитвайте до компетентни лица.

Общи условия

Активация на акаунт