Какво повече НЯМА да купя - 27

• 79 773
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Ооооо за "Сами М" мога фермани да напиша. Информацията ми е от "извора". Хора, не купувайте тяхна стока. Ценете здравето си.

# 196
Пилешките хапки на Сами М абсолютно не стават. Само сиренца от тях харесвам.

# 197
На "Сами М" съм поглеждала състава на някои неща и не съм стигала до покупка.☺️ А съм поглеждала, защото не съм очаквала, че може да е толкова зле.🙂
Топчета за супа си правя сама и ги замразявам, така си имам и заготовки.

# 198
Чудя се защо досега не съм се сетила да впрегна ММ в това благородно начинание да търкаля топчета за замразяване, ами се мъча сама с тях Simple Smile
Благодаря, dolce miele, че ме провокира за ново решение! Flowers Hibiscus
По-скоро няма да ям супа топчета, отколкото да си купя готови на Сами М, че и други.

# 199
Сами М дори не ги поглеждам, каквото съм пробвала от тях излъгвайки се в миналото, нищо не е било читаво. Пълна отврат са.

# 200
Аз също нямам много добро мнение за Сами-М, по-скоро от коментари, но топчетата за супа ми бяха за улеснение. Но, в по-горен пост прочетох идея за ръчно правене и след това замразяване за бъдещо ползване. Ще загубя час, но поне с добра кайма, а и след това за употреба пак ще бъде бързо.

# 201
О, за един час бих направила доста повече топчета, отколкото има в опаковката на Сами М. А и знам от каква кайма са.🙂

# 202
То пък голям зор да направиш топчета за супа. По-голяма играчка ми е обезкостяването на пилешките кокали.
Ето ви едно видео как топчетата стават бързо и лесно: https://www.tiktok.com/@prikaznakuhnq/video/7416373620580109600
Ще го пробвам този метод непременно. Аз правя нещо подобно, само че вместо пош използвам шепата си. Не овалвам с брашно, излишно е. Когато е хубава каймата, не се пръскат.

# 203
На Сами М сме купували 2-3 пъти замразени хапки и бяха гадни.Даже дали в тях нямаше някакви сини малки неща дето нз какво са.

# 204
Това видео от Тик ток на мен не ми се отваря.

# 205
  • оттам, откъдето започва България
И на мен.

# 206
Странно, на мен също.
Намерих го пак и направих скрийншот. Надявам се, че принципът е ясен:

# 207
Някъде бях чела, че можеш да шприцоваш топчетата и от готова сурова наденица, но на мен не би ми харесало топчетата да са с подправки за наденица, а предполагам и че ще са доста мазни.

# 208
Пони, и аз мисля, че не е удачно да се ползва наденица, ама някои хора ядат всичко и не им прави впечатление, въпрос на критерии и/или вкусови рецептори, нищо чудно, че такива им и препоръките.
Като я натъпчат с кимион, буквално не се усеща друг вкус, все едно го ядеш с лъжицата. Спрях да купувам готова наденица и повечето сурови суджуци, а напоследък и тези, които харесвах (от специализиран месарски магазин), миришат от километри на кимион.  Струва ми се, че прекаляват с подправките и солта, за да не се усеща миризмата на старо или некачествено месо, не помня навремето да съм срещала сурова наденица, която почти да не може да се яде от сол и подправки. 

# 209
От карначета стават хубави топчета (за нашия вкус).🙂 Но ние обичаме кимион и не ни пречи, ако има добавен.

Общи условия

Активация на акаунт