Магията на изтока - тема 75

• 23 915
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
My Lovely Journey - епизод 5 от 10

Причината....

Наваксах, дори току-що изгледах и днешния епизод 5. Фурия съм, но има много за превъртане - драмата от миналото ѝ, забавените кадри, айдълските ѝ мъки, трудния живот, имаше и излишни кадри с директора на компанията ѝ (героят на Ю Джун Санг) и пр., и пр.
Драматизират тези корейци, аййшшш. Това винаги ме дразни при тях и търся историята по същество, защото нямам желание и нерви да се товаря с поредните сълзливи сцени. Но кадрите от природата са хубави и тях ги гледам.
Нашата обща причина, който тук е режисьор, вече е увлечен по нея, особено в мига, в който тя го нарече "оппа". Името на героят му е Йон Сок и ми стана още по-мило, хаха.
Готин е, героят му е забавен. Раздава го тежко като режисьор, но знае какво иска и какво прави. Неслучайно си я хареса и пътят към сътрудничество с нейната компания беше ясен.
Епизод 4 и днешния 5 бяха с ретрийвър-а. Страхотно куче, накрая тя го и осинови. И приятната изненада - камео-участието на Джин Гу. Ммм, беше ми много приятно да го видя.

Героинята на Гонг Сънг Йон в този сериал е като един Ники Василковски с камера на път. Един човек - една камера. Режисьорът ще монтира след това всичко, ясен е.
И ми хареса, че тя и директорът на компанията (героят на Ю Джун Санг) имат връзка като между баща и дъщеря, дори да не са свързани. И нашата причина забеляза това, още в началото.
Има още пет епизода, ще ги изгледам без проблем. Не е лошo сериалчето, като махнем драмата на героинята. Тези белези, рани от миналото са ми втръснали.
Съветвам я да гледа към светлото бъдеще с режисьора и да не се взира прекалено в миналото си.

# 676
Our Golden Days - епизоди 3 и 4

Стана много оплетено и то с тази бърза сватба на архитект Ча Чи Су за единствената дъщеря на чебол в строителния бизнес. Чудех се, защо Го Уон Хи е с роля в мехурката, а тя излезе богатата булка на Ча Чи Су.
И пак от самото начало нищим пари, пари, пари. Само пари са им в главите на тези корейци. Бедните искат да се оженят/ омъжат за богати, богатите пък си търсят подходящи за тях. Нямат ли достойнство тези хора, бе?

От превюто не се разбира дали наистина той ще се ожени. Може и бившия на Го Уон Хи, в който е била лудо влюбена, да се появи и да спре сватбата или тя сама да избяга.
Кифлата пък ще реве, когато разбере, че той се жени. Офф, стана една сапунка, мехур след мехура.
Втората майка на Хьон Мин вече я подозирам, че ще излезе майка на кифлата, която я е изоставила като бебе. Нещо такова вече ми се върти в главата, като гледам как я преследва и ѝ предложи работа за толкова много пари.

Мехурка. Класическа корейска с много плетки. Ча Чи Су пък ми идва арогантен и прекалено самоуверен в това, което върши без да се замисли.

My Lovely Journey - епизод 6

Ама как му личи на този корейски сериал, че е римейк на японски оригинал от 2022 г.  - Tabiya Okaeri, който пък е създаден по японска книга.
Вчерашният изцяло японски епизод (заснет в Хакодате и с участието на японска актриса) беше много хубав и го изгледах без да превъртам. На финал се появи и Ха Сок Джин, който ще видя другата събота с неговото камео-участие, както Джин Гу.
Ким Дже Йонг беше меча меча кавайй във вчерашните сцени. Като ученик e увлечен по нея и се радва на всичко, което тя му изпраща, чака да чуе и гласа ѝ по телефона.

Снощи не успях да заспя и изгледах новите два епизода на Beyond the Bar.

Не съм впечатлена от сериала (типичен корейски адвокатски), но пък се радвах на Пак Хьонг Су. Той блестеше в отвратителната си светлина, когато се ядосваше и я подиграваше, след като тя се провали в съдебната зала. Беше блестящ и когато я хвана за ръката, но господин Швепс развали всичко, като се намеси.
Природа си му е на Пак Хьонг Су да играе такива роли. Идват му натурално, затова и образът му/ролята на капитан На, която беше първа, така се е загнездила в главата ми вече осем години.

И между господин Швепс и Чейончето няма да има абсолютно нищо. Винаги е така между актьори с голяма разлика във възрастта. Той да си търси друга, след като жена му го е зарязала. Тази, която се появи на финала на вчерашния епизод, не зная коя е, но ми се стори сгодна женица.
Героинята на Чейон ми направи впечатление, че се държи доста самоуверено, дори отговаря без проблем на своя шеф, което не ми се стори на място. Така се държеше и с Пак Хьонг Су. Млада, начинаеща адвокатка, а такова неоправдано самочувствие. Отдавам го на инфантилността ѝ.
И пак пиянски истории, пак несериозно отношение. Главната героиня, дори в адвокатски сериал, е винаги и лигла. Там ги харесват такива, които правят бузи и свиват устни учудено.

А, и да не пропусна Чон Хье Бин, която за мен завинаги ще си остане жената, която успя да издържи И Джун Ки цяла година, но за брак и повече - не. Умно постъпи, като го напусна.
Добре, героинята ѝ е била много пълна, но толкова грозно я бяха направили с кадрите от миналото, с тези грозни бузи. Ужасно неприятно за гледане.
И отслабнала (да, бе, да, от хипопотам станала манекенка), почувствала се уверена и сега я забъркаха с агнешко. Него го познавам от картофения сериал с Канг Те О от пролетта. Там играеше бившия на И Сон Бин. Много мазен и противен тип беше героя му, сега малко позагладил косъма.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 10:35 от rossonera

# 677
Включвам се, за да споделя още едно предположение относно DOPE. Хрумна ми, че всъщност Изуми може да продължава да работи за полицията и да е пратена под прикритие, за да шпионира.
Колкото до Арата, мисля, че той прави страхотна роля тук и че сериалът е задължителен за гледане за всички, които го харесват като актьор.

# 678
  • MJF
2в1, стискам ти палци да осъществиш екскурзията пък после ще чакаме отзиви от първа ръка и от наш човек. Satisfied

Е щом се разхождаме повече сред природа и аз ще го погледна My Lovely Journey.

Рос, аз видях  Beyond the Bar 5 по твоята причина снощи. Smile
Скрит текст:
Да , като вкиснат герой , Пак Хьонг Су ме Mr. Green  и мен.
bb6, разбрахме вече какво аджеба е станало м/у Швепса и бившата му съпруга. Мда , важна и сложна е тази тема за децата, еле пък когато двете страни не са на една вълна. Житейски уроци.
В първите 5 серии главната героиня ми харесва. Допада ми това че не е по стандарта, не мълчи, не плаща много обществен дан. Като малка и подрастващ е придобила не малък житейски опит с нещата които ѝ са се случили.
Като чета ще има запои значи. Еми ще се подготвя психологически за 6-я епизод. То аз лесна де, мишока да му мисли.
Ами дамата дето я представиха като заместител на един от пенсиониращите се собственици ако не бъркам , не я ли видяхме в първата и някъде моментно във втората/третата серия като дясната ръка на един от другите двама съсобственици. Охххх, как го обясних Blush . Ама мисля че я видяхме вече нея. Но може да се бъркам, беше на края на епизода а аз вече Sleeping . Като тръгна да гледам 6-ия , ще се върна да видя края на 5-ия на събудена глава.

# 679
5-ти епизод си беше цяло арт-фентъзи с делото в съда.
Разбрах отлично случая с умствено изостаналото момиче, но каква беше тази специална боя, с която тя е рисувала образа на баща си, и която се виждаше единствено с фенерче? Никой не може да отговори на това.
И супер-дупер адвокатката разгада отраз всичко между почивките и то, когато Пак Хьонг Су я притискаше и упрекваше постоянно. Екранни измишльотини с привидно уж реални образи/ герои/ хора.

Най-хубавото нещо беше Пак Хьонг Су. След този сериал трябва да заснеме най-после и продукция, в която той е главния лошко. Да е зъл, подъл, да гледа тежко, да бъде такъв какъвто само той умее. Ще му отива и ще блесне още повече.

EDIT:
А, и друго, което много ме подразни. Рекламата на бонбоните, които си стояха на бюрото пред супер-дупер адвокатката. Трябваше задължително, като във всеки корейски сериал, да видим рекламата, да си вземе тя бонбон и да каже колко е доволна, колко са вкусни и как я държели будна, докато работи. О, боже мой! Бонбоните, които държат умни и будни всички корейски адвокати, които работят денонощно. Тя тая там спи, в офиса.
И каква е тази тъмница в този сериал? Все едно са снимали зимно време във Финландия.
В офиса тъмно, в съдебната зала тъмно, сцени все на тъмно.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 14:19 от rossonera

# 680
  • MJF
Хехе, може и така да го формулираме този епизод.
Но мисля че си има фосфоресциращи бои. И то не от вчера. Преди години като гледах за интериорно боядисване, си спомням че в каталози съм виждала бои с някакъв такъв ефект но подробности не знам , не съм се зачитала тогава.
То малко неясно бе дадена цялата история  объркващо в монтирането. Та и аз след първите 2/3 на серията  нещо взех да мърморя наум,  че нещо съвсем Ф го направиха казуса в таз серия. Ама добре че към края се сетиха да ни дадат детайли. Но както и да го погледна ретроспективно монжата/хронологията на сцените / на историята им куцаше според мен в този епизод.

Да, рекламите на тези до болка познати ни вече бонбони хич не са "вградени" и са много големи кръпки още от първия епизод. Все пак гледаме сериали където са вградени в сюжета къде , къде по-сполучливо точно тез.

# 681
То е ясно, че такива бои има, но как така те са "скрити" под другата боя и се виждат единствено с фенерче? Това не мога да разбера, а надали и корейския сценарист е разбрал сам себе си.

# 682
  • MJF
Рос, туй за да не се разсънваме като гледаме епизодите нощем . Съвсем приспивно. Wink

# 683
А сцената, в която тя бягаше след Швепса вечерта в кантората, но силното тракане на обувките ѝ се чу само от коридора, точно зад него, а той се направи на уплашен (все едно не е бягала преди това от бюрото си, за да го стигне, а забелязах, че разстоянието е доста голямо). Айде сега, много аматьорски подхождат в такива сцени.
Но както и да е, да махнем с ръка и да продължим.
Корейските сериални недомислици са ясни, ние гледаме заради Швепса и Пак Хьонг Су.

Но пък при Ким Дже Йонг в My Lovely Journey и историята приятна (без драмите от миналото на главната, които обясних, че превъртам) и природата прекрасна. И кадри от Япония, и историята по японска книга.

# 684
  • MJF
Beyond the Bar 5
Скрит текст:
Рос, като дисекирахме почти напълно епизод 5 се сетих какво всъщност мен ме подразни най-много. Ами самото начало. Цялото това там с онези чафки дето си мериха една на друга ....пред картината , дето към края на епизода разбрахме че е копие. Аууу ужасни, сииилно подразниха мишока, той както можа ги редактира, ама не беше много готов така за начало на серия.

# 685
Да, карикатури до една.
На мен вчера следобяд ми тръгна зле със слабите мачове на Челси и Арсенал (е, топчиите поне победиха измъчено с гол на любимеца ми), но двата епизода на Beyond the Bar ме довършиха.
Ще видиш и 6-ти и историята с противния тип, с който тя се запозна в бара и за който и сама разбра, че е обвиняем по нейното дело. С право беше смъмрена от Швепса.
А пък като ѝ махна ластика от косата така демонстративно, ааааа.... Слаб образ е адвокатката. Пьонхоса Лолитка. Опитват се да я представят като много борбена, с характер, но лесно губи самообладание в други сцени и не знае как да реагира. Според сценария, де. Каквото решат режисьора и сценариста.

Швепсът железен, но защото е мъж, а там такива образи ги градят без отклонения. Само бившата му е слабото място, но сега сигурно се е примирил, че не той е бил причината, а тя и нейните капризи на годините. Била много млада, сега узряла за това да има дете и пр. оправдания. Но поне имат нормална връзка, макар и като бивши.

# 686
  • вятърничава
2в1,по женски значи,хъм, Много добро решение  Wink

Вие може да сте  разбрали вече какво аджеба е станало м/у Швепса и бившата му съпруга, аз още не. Затова не продължих да чета скрития текст. Повечето им дела в съда са ми арт-фентъзи. Обстановката в офиса ми изглеждаше по-реалистична, макар че първи епизод започна доста по американски.
ross, тя е млада и смела и има нужда от напътствия, е намерила ги е!

Значи в 3 текущи сериала имаме кучета, сега очаквам в My Lovely Journey да се появи адвокат/ка. Защо толкова бавно се ниже действието в този сериал. Постоянно ме приспива и се налага за връщам, пак дремя, пропускам. Докато се опитвам да разбера какъв му бе проблемът на актьора и се събудих по улиците на Хакодате.
Има и доста пълнежи,които ме изнервят , спомени "тя каза", "той направи", галямата драма с пръстена от човека,който я заряза без дори да и каже и публично тръгна с друга,че и да го търсим цял епизод поз пръстен в ..., шефът го носят пиян на гръб 10 мин., тя отваря кутия 5 мин., песни. Всъщност те са приятни. Ако не беше нейната и неговата красиви усмивки, щях да го зарежа.

# 687
За My Lovely Journey предупредих, че много се превърта. Търси се единствено същественото - Той и кадрите с нея и природата. Е, и с директора на компанията е забавно.

Сега загледах днешния епизод 1 на Хонито, който го раздава полицай покрай нуна си Ом Джонг Хуа в My Troublesome Star.
Шошулчо, този сериал е само за  теб. Ти обичаш сериали с аджошита и аджуми, макар че то Хонито още минава за левент на средна възраст. Гледай го, корейският хумор е по твой вкус, пародия.
Ом Джонг Хуа удари Хонито в третия крак. Стана ми мъчно за него.
Тя е с амнезия, събуди се и мисли, че е млада, абе, корейски пародии.

За 2в1 нищо не казах, защото има много време. Нека отиде и се върне жива и здрава, а пък тогава ще разказва.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 07:07 от rossonera

# 688
  • MJF
Мда, мда живи и здрави да сме.

Ок, записах. My Lovely Journey плътно със събуден работоспособен мишок.  My Troublesome Star като за мен.
Аз Хонито ни сега не се сещам като какъв съм го гледала последно на моя екран. Хм.

# 689
Става, може би и аз ще го следя. В понеделник и вторник нямам нищо, а, само якудзата утре.
Много корейско загледах напоследък, да видим накъде ще избие. Този сериал с Хонито е само 12 епизода.

Историята започна в 1999 г. Тя (Ом Джонг Хуа) е популярна и много обичана актриса, в която всички са били влюбени. Замесват я в една измама, заради баща ѝ, а Хонито, тогава млад полицай в Пусанската полиция, се свързва с нея. Провеждат разговори двамата и си допадат. Става обаче катастрофа (обичайната корейска - камион ме блъсна) и изведнъж дойдохме в 2025 г.
Тя се събуди, вече възрастна, но мисли, че е млада. Не, че е била в кома, не, просто ден преди събитията в 2025 г. я блъскат, става инцидент и тя се събужда с амнезия, като не помни живота си като възрастна, а помни единствено катастрофата от 1999 г. и живота си тогава.
И на кой мислиш, че попадна тя в болницата? Естествено, че на същия полицай от 1999 г. т.е. нашето Хони. Корейски случайности.
След редица нелепи/ комични ситуации той я спаси, а от превюто се видя, че сега ще се грижи за нея.
Той помни Им Се Ра (това е името ѝ), обичал я е, но сега още не може да включи, че това наистина е тя, само че вече като аджума.
Ще гледаме любов от 1999 г., която се пренася в 2025 г. между Хонито, като полицай и Ом Джонг Хуа, популярна актриса (е, поне в миналото, сега очевидно е персона нон грата).

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 19:52 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт