Игор

• 1 968
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Името ми харесва.

# 31
  • София
Много ми харесва името, но мъжът ми наложи вето над него при избора на имена за нашите деца заради силно руското усещане, което носи това име в България.

# 32
  • София
Не ми харесва. Звучи ми руско.

# 33
Игор изобщо няма галено име, но и някои чисто български имена, при това популярни, си нямат нормално галено - Стоян, Пламен, Румен, Момчил, Младен ...

Какво означава "нормално галено име"? Тяна/Стуци, Плам, Румба, Момчи, Дени...
На "Игор" може Иги, но лично за мен е в голям контраст с войнственото звучене на цялото име.

# 34
Игор изобщо няма галено име, но и някои чисто български имена, при това популярни, си нямат нормално галено - Стоян, Пламен, Румен, Момчил, Младен ...

Какво означава "нормално галено име"? Тяна/Стуци, Плам, Румба, Момчи, Дени...
На "Игор" може Иги, но лично за мен е в голям контраст с войнственото звучене на цялото име.
На мен са ми ужасни тези галени имена, особено Тяна/ Стуци, Пацо (Плам не съм чувала), Момчи ми звучи като момче.

# 35
Момчил означава „момче“.

# 36
За Игор в България и без северни корени/връзки, съм против.
Относно галените/към другите - Паци, Пацо, Пачо; Румбата; Момчо; Станчо, Танчо, Таньо;

# 37
Един Момчил познавам и на галено е Момо. За първи път чувам на Стоян да му викат Стуци и звучи по-зле от Тяна, поне в моите уши.

# 38
Нито ми харесва, нито не ми харесва. Но е нормално име. Ако някой ми каже, че се казва така няма да го свържа с Русия или която и да е страна. Познавам Игор, без руски корени. Галено му казват Роги Simple Smile
Иначе за галено на Стоян - Тони. Аз на моя син в къщи му казвам Цочо (това е галено на Стоян при по-възрастните в еленските села). Той си вика Чочо. За дядо си е Яне...

# 39
Харесва ми и първата ми асоциация е с композитора Стравински. Класическо е, силно е и се произнася лесно на различни езици.

# 40
На мен първата ми асоциация е архетипа помощник на готическите злодеи в хорър произведенията. Grinning Но иначе името ми харесва и звучи добре. Не знаех, че има скандинавски произход.

# 41
Ако е за първа асоциация - в първи клас имаше в класа ни Игор, много умен и духовит и май с руски корени.
Когато аз бях в първи клас, нямаше текущи и срочно оценки, но имаше "свидетелство" с 5-6или повепе оценки и краен резултат до стотни. Учителката ни(великолепна, сърдечна жена, светла и памет!) в края на срока ни пита кой с колко мисли, че ще "мине". И горе долу, всеки налучква. Игор става и казва "три" и всички умират от смях. Четеше, пишеше отлично, математик, с чувство за хумор. Учителката се опита да го "разобличи", забавно беше.Разбира се, пълен отличник.
Аз учех там до втори клас, после се преместих.
Дано е жив, здрав и реализиран.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 20:23 от Светкавица

# 42
  • Най-красивата страна
Харесва ми.Не е руско.Но дори да беше, пак ми харесва.
А руснаците използват все хубави  имена и повечето класически-гръцки,латински,еврейски,скандинавски,а напоследък там са модерни славянските...Александър,Виктор,Михаил,Андрей ,Максим са често срещани там..

# 43
На мен пък много ми харесват руските имена, не знам защо на някои им се вижда "лошо" името да има такъв произход или звучене. Точно Игор не ми е любимо, но не е лошо. И поне е име! Не разни букви подредени в дума и "това име аз сама го измислих" 😂

# 44
Стъки или Тони, Пацо, Румба, Момчо. За Младен наистина не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт