ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 076
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, да ви питам, някоя ако има такова бебенце или е чувала нещо. Питах ChatGPT и не съм доволна от отговора, каза ми, че всичко е наред Joy
Бебка яде последно в 23:00 часа и след това в 6:00 сутринта. Или 6:30. Проблемът е как се събужда. Ние спим и по едно време чувам едно тихо храчене към хленчене. Не мога да го определя, но е тихо и не е плач, а по-скоро звучи все едно си прочиства гърлото. Ставам, отивам при нея, очичките дори не са винаги отворени напълно. Взимам я да сменям памперса и само да я вдигна, започва един неистов рев, ама такъв рев на зверски глад. Все едно е ревала 5 дена е едва сега някой ѝ е обърнал внимание. Сменяме, храним се и всичко е 6.
Обаче това е всяка сутрин. Много се притеснявам, че детето е гладно и по някаква причина не реве. Дали я е страх да ревне? Няма шанс, никога нищо лошо не се е случвало като ревне, само гушкане, целувки, говорене с любов и въобще винаги е получавала много топло отношение. Защо не реве сутрин като е гладна? През деня си реве нормално, като е гладна.

Моето момиче не плаче, когато огладнее през нощта. Събужда се между  1 и 3 пъти. Събуждане е силно казано, започва да мрънка без да плаче и да отваря очи. Наяжда се и си продължава да спи.

# 526
Мая, я сподели повече за тази сензорна стая. Какви неща ѝ показваш там?

Момичета, как е при вас кърменето напоследък? Аз днес осъзнах, че както в първите месеци по цял ден и нощ кърмех, сега ми се събират по едва 5-7 кърмения през деня и още 2 през нощта. Но странното е, че малкия почти не показва признаци на глад, аз си го храня на всяко събуждане и ако ми изглежда по-кисел и не се успокоява. Но дали се наяжда? Пак не е акал от 4 дни, пишка, ама не прекалено много. Сменям по 6 памперса на денонощие. Нямам идея дали да предлагам по-често? Нормално ли е за тази възраст? Другото е, че яде много бързо - за 5-10 минути е минал и през двете гърди и започва да се дърпа. Като го махна и си изглежда доволен и сит.

# 527
Моята пък иска много да суче и и отнема доста време, но съм чувала, че други бебетс доста бързо успяват да се наядат

# 528
  • UK
И Филип не плаче много за храна, по-скоро почва да се върти и да нервничи, само ако се забавя надава вой. Иначе е супер гръмогласен ако е изморен, скучно му е и не ме вижда. И как няма да е с това телосложение - гони 8кг, в дрехи 6-9 месеца размер (сестра му ги носеше на 1 година Joy )
На този етап аз също не бих махала нощни хранения или каквито и да е ако бебето ги иска. Представям си аз да съм гладна и някой да ми даде вода ‘да ме залъже’. Изобщо съм супер анти да се опитваме да залъгваме бебета, деца да правят или не правят нещо, както на нас ни изнася.
Мая, много сладичко момиченце, пу-пу! Heart Eyes

# 529
И Филип не плаче много за храна, по-скоро почва да се върти и да нервничи, само ако се забавя надава вой. Иначе е супер гръмогласен ако е изморен, скучно му е и не ме вижда. И как няма да е с това телосложение - гони 8кг, в дрехи 6-9 месеца размер (сестра му ги носеше на 1 година Joy )
На този етап аз също не бих махала нощни хранения или каквито и да е ако бебето ги иска. Представям си аз да съм гладна и някой да ми даде вода ‘да ме залъже’. Изобщо съм супер анти да се опитваме да залъгваме бебета, деца да правят или не правят нещо, както на нас ни изнася.
Мая, много сладичко момиченце, пу-пу! Heart Eyes

Благодаря, Ljoli 🤭🤗🥳

# 530
Според мен просто е сънена и не се е събудила напълно, затова не реве толкова.

Аз лично първо храня, после правя другите неща като смяна на памперс и тн. Много по-лесно е и бебчето е щастливо и доволно
Така би било по-лесно откъм рев, но нашата е с рефлукс и повръща след хранене, ако я клатиш, обръщаш, въртиш, премяташ. Не става, пробвали сме. Когато инцидентно се наложи да я преоблечем след хранене поради някаква причина, задължително повръща и то дори повече от веднъж.
Надявам се да е сънена и затова да е така сутрин.

# 531
Колко повръща? Малко повръщане не е голяма драма според мен

# 532
Колко повръща? Малко повръщане не е голяма драма според мен
Достатъчно за сироп и антирефлуксно мляко.

# 533
Лунатичке, да няма оригче бебчо, че се събужда с рев. Млякото, което даваш образували пяна при разклащане. Пенливо ли му го даваш? Също не му давай да случи въздух от празно шише

Sway, по колко лъжички даваш на ядене? Аз давам по 4, а не 5 както е на кутията. Тоест правя млякото с повече вода. Давай бибата нощем като се размрънка.  И аз треперя от това теглене. Другата седмица ще пиша на нашата педиатърка, за да се уговорим

# 534
Толкова сладки бебенца показвате. 🥰

Събуждането с рев е или болки в зъби, колики(болки в корема, газове)/рефлукс или стряскане (нощен терор, кошмари), защото са емоционални и преживяват всичко през деня.

Моят също не го свърта. Иска все да го държа прав и се пъчи да е седнал все, голямо мятане.
При ММ спи и слуша, а с мен иска все внимание и до 00 да отида и крещи и се сърди. Като отида при него и вече ухилен и спокоен.
Яде по 180 мл АМ 1-2 пъти дневно, но като цяло суче на поискване. 180мл е тамън за тяхната възраст, пак зависи от детето.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 20:23 от *Sweety*

# 535
Мъжете, които активно се включват в отглеждането на бебето, много добре знаят какво е да не се спи с дни наред и какво е да се тревожиш за бебето. А сега една жена тъкмо родила да се притеснява как изглежда и да обслужва мъжа си, айде не моля. Много подценявате мъжете.

А ако те гледат детето наравно с майката, тя и ще има време да си почине и може би да се гримира. Така че пак мъжът е виновен, ако майката няма време косата да и измие, сори

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 23:40 от Zimk02

# 536
D_ana, всичко си изяжда. Евентуално през деня ще видя да му намаля храната. Но като минат 2:55 минути вече надава вой да яде. Капките Сано и аз ги давам понякога, но за колики. Не съм забелязала да заспива от тях. Мен не ми пречи да се буди, за да яде. Не искам да му спирам яденето, ако наистина е гладен. Ако не се буди сам, аз няма да го правя. Ама той от новороден не пропуска хранене. Просто педиатъра така се изказа все едно е супер вредно да яде толкова пъти и е качил 5 килограма. И се чудя какво да правя. Ей го дебелчо, чак двойна брадичка има

Скрит текст:

Нищо му няма на шишко, бебенцата няма лошо да са дундести. Напълно съм съгласна с D_ana

Да и аз съм на вашето мнение!

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 20:24 от *Sweety*

# 537
Maya, изчервих се, не мога да повярвам, че за мен става въпрос. Много сладка, изписана бонбона! И на мен ми е интересно да разкажеш за сензорната стая. Радвам се, че сте отишли.

Лъвица, става въпрос за еволюционното развитие при кърмени бебета, а не за индивидуални случаи.
https://laleche.org.uk/reasons-night-waking-biological-norm/

Mommy, аз вече питах за продължителността на кърменето. При нас също е 7 минути на страна. Рядко се отпуска и прекарва по 20 минути на страна. Това обаче не е лошо, защото нощем за максимум половин час се наяжда и заспива.
И тя не се събужда нощем. Аз я чувам, че се мърда и я взимам преди да е стигнало до плач. Всичко това се промени коренно след трети месец. Преди това знаете, че я хранех поне час и после беше пък трудно да я оставя да спи.
Сега остава и киселеенето вечер да овладеем. В 21 е готова за сън, но спи само дрямка.

Sweety, сега прочетох и твоето мнение за мъжете и съм съгласна, като и аз си отчитам грешките. Но аз съм от по-мекушавите, които също ще дадат шанс и се опитват да видят и двете страни. Понеже и аз съм била свидетел на идентична ситуация, е важна връзката на детето с бащата, дори и да не останат хората като двойка.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 00:18 от D_ana

# 538
Тези мъже са виновни за изневерите, не жените им. Жената колкото и да е красива и на челна стойка да застава заради мъжа си, той ако не става, ще изневерява, ще ходи да купонясва и тн. Ако активно се включва в гледането на детето, няма да има време за любовници, каравани и прочее. Не жените са виновни за провалите на мъжете.

Моето бебе се буди нощем да яде и обикновено лесно заспива - освен ако не е решила да се изака. Тогава трябва дълго приспиване.

Иначе ние всяка нощ сме на смени, той и дава шише с изцедена кърма, докато аз се наспивам. И я занимава. Тя не е голям фен на шишето, но хапва по малко и си играе с татко

# 539
Мъжете са виновни, естествено.
Просто ако можем нещичко да направим, че да избегнем раздели и кавги..

Моят яде нощем поне през 3 часа. И аз съм много недоспала. Не приема шише, иска ц*ца.
Шише яде към ранния обяд и надвечер.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 00:51 от *Sweety*

Общи условия

Активация на акаунт