Отговори
# 90
  • Paris, France
Ще се повторя, и на мен ми идва в повече развихрилата се истерия и то не защото съм й фенка. Но тя просто използва фраза, която всички сме чували, някои и ползвали неофициално. Подтекстът е друг - че при истинско гладуване няма как да си дебел.

Ако беше казала, че при пълен глад няма как да не се отслабне, темата нямаше да я има.

"Щом не  ядеш – отслабваш. В Освиенцим е нямало нито един дебел. Т.е. независимо какви болести са имали хората, какви обменни нарушения и т.н., винаги са отслабвали. И който е оцелял след Освиенцим и е живял над 100 години точно по тази причина – защото са се прочистили, ама силно са си прочистили тялото

Коментираме удебеленото, което е долна, гнусна лъжа, освен подигравка с пострадалите от нацисткия режим и близките им. Ако беше стигнала до удебеленото, аз лично щях да я защитя ако беше отворена тема. Отслабва ли се като не се яде? - отслабва се. Няма лъжа.

Много от тези, които в темата я осъждаме постим, седим гладни и нямаме проблем с водни, сухи пости, дълги или къси, чайчета и бульони. Най-грозното е лъжата и това, че може да подведе и даже убие млади хора, които нямат време, желание или възможности да се информират от сигурни източници, където фактите са доказани с проучвания.

В България, но и навсякъде е пълно с мазно слаби ученички, които нямат сила и молив да държат, но се чудят как да не ядат и колко са им надебеляли кльощавите крака след поредната обелка от ябълки. Може би изобщо нямаше да ядат по този начин ако бяха попаднали на методи за обръщане на сланината в мускул, силови упражнения за мускулатура и дефиниция итн. 

Някои от тези деца изобщо не излизат от психиатриите, които не могат да им помогнат повече от насилствено да им качат теглото, което после пада като излязат навън. Има и такива, които не стигат до психиатрия, защото изобщо не могат да излязат от хематологичните и шокови реанимации.

В много големи градове на развитите страни умират повече деца от анорексия и булимия (особено момичета), отколкото от затлъстяване.

# 91
  • София
Ако е казала това болднатото, наистина й хлопа повече от 1 дъска.
И все пак съм против да я изкарваш виновна за наличието на хранителни разстройства...

# 92
  • Пловдив
Слободия означава разпуснатост, разхайтеност, беззаконие, а не "пълна свобода".  
То е същото, само емоционалното отношение е различно по същество. Който одобрява конкретната степен на свобода в конкретната ситуация, я нарича свобода, а който не, я вижда като разпуснатост и анархия.

# 93
Това че някой има медицинска диплома не го прави качествен лекар.
Или човек.

# 94
Хайде за лекарите как да е  - сега всичко е бизнес.
Нооо за това, че не е човек  - не може да ке игнорира.

# 95
  • София /Абсурдистан
Имам няколко познати, които бяха в клиниката и. Е, никой не отслабна трайно. Само в началото имаше резултат, после наваксаха с теглото, сложиха и по няколко кг отгоре.
По едно време рекламни лица бяха Тони Димитрова и Мартина Вачков. Нито една от тях не е фиданка.

# 96
Ами то на плодове просто им държи ИР стабилна и те си дебелеят Joy
Уж е лекарка, ама тук във форума има хора без дипломи знаят повече от нея.

# 97
Трябвало е водещите на предаването да я попитат колко милиона гладуващи са си отишли от изтощение в концентрационните лагери. Гладуването не е най- важният фактор за отслабване. И изобщо не одобрявам отслабването само чрез глад. Гладът отключва заболявания.
Не ми допада и друго. Какво ще рече "оживелите"? Нещо като добър човешки материал и недобър човешки материал. Добрият материал оцелял и живял до 100 год. Другите не ни интересуват, защото не заслужават. На евгеника ми прилича. Това са си мои усещания и впечатления. Не твърдя, че това е имала предвид. Не твърдя, че това е казала.
Остава горчив привкус

# 98
  • Paris, France
Повечето хора, които познавам и ходиха при нея за отслабване върнаха килата с малко отгоре. Някои се разболяха тежко, но не мога да кажа от затлъстяването, от отслабването или от нещо друго.

Тук пишеше дама с ник reni31. Два пъти е ходила в клиниката на д-р Емилова. Първият път отива нещо като 120 или 130 кила за 1.50м ръст и отслабва доста. Нещо като 50 или 60 кила беше свалила. Вторият път не беше много успешно. За съжаление се разболя от рак и научих от обща позната, че е починала. Бяха осиновили момченце. Дано да е добре сина и и да има кой да го гледа! Много мъчно ми стана като научих, особено за детенцето. Мир на праха и. Слагаше много интересни снимки от Пакистан. Доста беше пътувала из Азия. Не мисля, че заради отслабванетп се е разболяла.

Не бих отслабнала по този начин и в клиника. То отслабването е лесно. Трудно е да се задържат новите килограми и човек трябва да знае как ще се храни след като отслабне още преди да мисли за отслабване.

# 99
Човек може да се въздържа от храна и сладко, докато отслабва, но когато постигне целите си, забравя за всичко и става по-обсебен от храната. Затова целта на съвременните специалисти е преди всичко да работят с психиката, така че човек да премине към балансирано хранене, когато може да си позволи всичко.

Но тези гладувания много бързо нарушават хормоналния баланс при жените. Никога не съм виждала това да има положителен ефект.

# 100
Аз за виждането - виждала съм положителен ефект от гладуване. Но това е факт сам за себе си, далеч не достатъчен да започна да уважавам тази жена. Умишлено не пиша лекарка защото тя за мен не е такава.

# 101
Човек може да се въздържа от храна и сладко, докато отслабва, но когато постигне целите си, забравя за всичко и става по-обсебен от храната. Затова целта на съвременните специалисти е преди всичко да работят с психиката, така че човек да премине към балансирано хранене, когато може да си позволи всичко.

Но тези гладувания много бързо нарушават хормоналния баланс при жените. Никога не съм виждала това да има положителен ефект.

Абсолютно е така.
Не може 2 месеца рестрикции, гладувания и челни стойки и после  - айде на дюнери, пасти, еклери и баници.
Трябва психиката да се промени. Отношението към самия себе си, после вече ще се промени и към храната. Ще започне осъзнаване кое е добро за мен. А не - това е вкусно, дай да го изпапам.
Привърженик съм единствено на фастове с чиста вода.
Плодови гладувания с чайчета и мед са вредни за тялото.

# 102
  • София /Абсурдистан
Това не е точно гладуване, а недохранване.

# 103
  • Paris, France
Скрит текст:
Тая жена няма срам и свян просто... И изобщо не смятам че и тя е толкова убедена в тия глупости дето ги приказва, нямам предвид това за лагерите че то не е и за приказка. Първо, защото тя себе си не е оправила. И второ, защото отдалеч си личи колко е меркантилно всичкото. Да не говорим колко е отвратително да се приемат по подразбиране всички хора с повече килограми че се тъпчат и че ако отидат при нея и ще станат чисто нови. И аз не бих вярвала на изследвания изрично при нея правени, щом толкова отрича изследвания от другаде.
Не че някога съм й била фен, то и няма как, но в друга тема съфорумка сподели как по едно време често са се засичали тя да чака детето си след училище, а въпросната докторка внучето си. С банички и подобни боклуци в ръка да си го посреща все. Пък на хората нека им взема по една шапка пари да ги държи гладни и да им казва че тъй ще се оправят те Grinning
Със сигурност сравнението, което е използвала в предаването не й прави чест.

Ама що глупости изчетох в темата, не е истина.
Гладолечението е обикновено веднъж в годината за 10 дни с 20 дни захранване. Тоест месец.
Това не изключва яденето на банички или понички в останалата част на годината.
Аз лично карам понеделник на чай /мед и плодове и това ми помага да запася дадени килограми.

Плаките в кръвоносните съдове, които намаляват или изчезват след този вид хранен/детокс, нито тежат 5 кг, нито ще ги видите нагледно.

И пак да кажа, метода не е нейн а на Лидия Ковачева. Тя е намерила чудесен начин да го развие в бизнес. За което евала, рядко имат толкова дълготраен успех такива здравни начинания.

Може ли по-конкретно кое е глупост?

Съжалявам, но плаките не изчезват след 10 или 20 дена глад и съм виждала изследвания на хора, които с такава цел гладуваха поне месец, като става дума за глад на вода, даже не мед и чай. Има меки и твърди плаки. Това са биофилми, в които са намесени бактерии. Няма как да храниш бактериите с мед и те да измират. Те и нищо да не ядеш, пак си живеят. Не случайно всички видове захарен диабет са свързани с плака и атеросклероза. 

Плодовото гладуване не е измислено от Лидия Ковачева. Има го описано още в древноиндийски медицински трудове и все още се ползва във Аюрведа. Сектата Jain го практикува в много дни, без да живеят до 100 или даже 50 години.

10 дни гладолечение нищо няма да постигне при човек с висок инсулин, освен намаляване на мускулната маса.

Не съм съгласна, че може безнаказано да си ядем банички и понички. Повечето купешки баници се правят с маргарин, дори тези, на които пише, че са с масло. Поничките трябва да видиш в каква мазнина ги пържат и колко часа седи загрята баз да я сменят за да чатнеш, че е много по-добре да не ги ядеш изобщо. Те и домашните с масло не са много полезни, но поне не вредят толкова, колкото тези с маргарин.

В Мексико е пълно с такива клиники. Предлагат точно това, което предлага Емилова и съществуват от много отдавна. Даже клизмите и промиването на червата са нещо като техен патент. На Макс Герсон протоколът ги включва.

# 104
Слободия означава разпуснатост, разхайтеност, беззаконие, а не "пълна свобода".  

http://rechnik.info/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F

Свободата  не е  право да се достига до неморалност и чувство за недосегаемост.

Проявата на въпросната "лекарка" точно илюстрира неправилното разбиране за свобода на словото - казаното от нея е хем неморално, хем невярно, хем може да доведе и до съвсем реални вреди за здравето на повярвалите и.

Реакция на БЛС би била съвсем уместна, а защо не и санкция. Всъщност не знам, тя истинска лекарка ли е.
Предполагам, че е, щом са я представили като специалист вб. Въпросът е дали все още е член на лекарската професионална организация. Ако е е редно да я санкционират. Най-малкото с вписване в досието.
При нас, ако не си плащаш членския внос или ако се откажеш, не се водиш лицензиран лекар. И права се отнемат за сериозни нарушения. Имам такава позната, с отнети права. Тя доброволно се е отписала от организацията, но ако не беше щяха да я санкционират. В момента се занимава с холистично лечение на безплодие. Води се Д-р. Еди коя си, но няма право да преглежда пациенти и да изписва лекарства или да дава направления. Още по-малко да оперира (беше АГ лекар и оперираше).

Общи условия

Активация на акаунт